BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 13 – 15 september

Voor het tweede jaar op een rij gaan we naar de herdenking in Rotselaar, verleden jaar gingen we wel met de wagen, maar er was nu een camperplaats, we besloten daar eens te gaan staan met onze Mobil II toen we de papieren met het programma ontvingen. Op de camperplaats stonden we eigenlijk midden in het gebeuren.

Zaterdag 13 september: Die zaterdagvoormiddagen zijn toch bijna allemaal dezelfde, werken, kuisen, vlug iets eten en dan onze Mobil II binnen om te genieten van het moment de contactsleutel de motor doet aanslaan. We hadden 1u37 voor de boeg voor 129Km. We reden het domein op en hadden geluk, er was nog één plaatsje vrij van de vier. We sloten de stroom aan en zetten de Mobil II vlak om dan direct op verkenning te vertrekken. We moesten namelijk naar het domein “Sportoase De Toren”, daar was het verzameling op zondag, we moesten er reeds om 7u30 zijn. Als we het goed bekeken zaten, we er heel dicht bij, niks was minder waar, na een kleine tien minuten wandelen waren we er reeds. We zagen onderweg een mooie oude toren staan en gingen ook nog eens kijken. Het was blijkbaar een oude brouwerij waarbij de toren stond, meer info op www.donjonterheyden.be . Nadat we de toer van de vijver hadden gedaan, gingen we op het terras van de cafetaria een tripel karmeliet gaan drinken. Nadien gingen we terug naar de camperplaats, keken wat naar de ronde van Spanje en Fie nam een siësta. Omstreeks 19 begon ze dan toch aan ons avondmaal, de spaghetti smaakte. Ondertussen bakten we ook twee broodjes af in onze oven. Na dit deden we samen de vaat. Er kwamen ondertussen nog twee andere campers oprijden, maar moesten jammer genoeg terug vertrekken. De rest verliep rustig, nog wat tv kijken en wat aan deze tekst werken. We gingen slapen omstreeks 22u30.
Zondag 14 september: De wekker stond om 6u30, we hadden redelijk goed geslapen, maar het kon beter, hier en daar wat geluiden die we niet gewoon waren, hield ons attent in onze slaap. Phil was snel vanonder het donsdeken en zette een kop koffie, Fie bleef liggen tot 7u10, we moesten nog snel ontbijten. Ons nog volledig klaarmaken zodat we klaar waren voor de herdenking van de gesneuvelden van het 5de linieregiment aan de molen in Rotselaar. Er stond een uitgebreid programma op het menu dat reeds begon om 7u30. Eerst koffie, om 8u met de bus naar het kerkhof in Veltem-Beisem. Daarna terug naar Rotselaar voor de kerkdienst om 10u. Na de dienst was er de herdenking aan het monument aan de kerk, daarna in parade naar het gedenkteken van de slag aan de molen. Na alle speeches terug naar het centrum voor de laatste passage van de colonne aan de genodigden. Om 11u30  was er een receptie aangeboden door de gemeente om dan om 12u met de bus naar de sportoase te rijden voor het middagmaal. Daar werden we ontvangen met een glaasje cava. Nadat ze ons uitnodigden om naar boven te gaan, kregen we een koud buffet als voorgerecht aangeboden en daarna een warm buffet. Omstreeks 16u kregen we dan kans om naar het domein te gaan waar onze Mobil II stond, het leger gaf daar een demonstratie van het elimineren van een agressor met het nodige lossen van schoten. Dit wisten de jonge toeschouwers wel te appreciëren. Voor het dessert moesten we terug naar “De Toren”, het was een lekker fris dessert ook in buffetvorm. Omstreeks 18u kwam Kolonel Van Hoek iedereen voorzichtig vertellen dat ze de zaal wilden afsluiten. We namen afscheid en gingen mee met Hugo en Alfonsine naar buiten. We stonden nog een tijdje buiten te praten, maar zagen de laatsten die achter waren gebleven in de zaal niet naar buiten komen… We gingen dan naar onze Mobil II en genoten nog verder van een rustige avond met wat tv kijken, nog wat napraten over de dag en verdere plannen maken voor onze uitstappen. Eten hadden we niet meer van doen, maar snoepten nog wat nootjes. We gingen slapen tegen 22u30.
Maandag 15 september: De wekker van Fie liep af om 7u. Phil stond op en zette de koffie, als de geur tot aan Fie’s bed kwam, was  ze er ook heel snel uit. Na het ontbijt begon Fie met de vaat en alles op te ruimen. Phil kuiste de neus van Mobil II eens, nu alles wel goed vochtig was van de mist, was het nog eens zo makkelijk om de vliegen en konsoorten er af te krijgen. Na het opruimen van de stroomkabel en de keggen konden we vertrekken naar Oostrozebeke. Daar heeft een oude kennis van Fie een atelier waar ze allerhande lichtreclames maken, maar ook zelfklevers. We hadden zoals de vorige Phil & Fie-Mobil nu ook nieuwe besteld maar met een II erachter. Net voor ons vertrek hadden ze laten weten dat ze klaar waren en ze konden gaan afhalen. Zoals verwacht zaten we op de ring rond Brussel in de file, we hadden zo een twintigtal minuten vertraging. Iets voor 11u kwamen we aan bij
Decomar Daar werden we snel bediend, zo waren we op een degelijk uur thuis om nog vlug een middagmaal klaar te stomen. Fie moest namelijk na de middag nog gaan werken, Phil daarentegen maakte dat onze Mobil II volledig klaar stond voor onze volgende uitstap.
Deze rit reden we 4u12min voor een afstand van 277.6Km
Op de teller hadden we een totaal van 5004Km

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016