BELGIň 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 19 Ė 23 februari

Eindelijk konden we er nog eens op uit, eerst vertrokken we niet door het koude weer en nadien gingen de camperplaatsen op slot. Fie moest op maandag enkele boodschappen met haar ma doen, zo bespraken we terug een plaatsje op de Kompas camping te Nieuwpoort. Deze keer nemen we plaats 32, omdat er daar een waterkraan is en een rioolrooster, op die manier is alles bij de hand. De camperplaats werd besproken van vrijdag tot dinsdag, een mooi verlengd weekend. Zoals we de laatste tijd gewoon zijn, vertrok Phil op vrijdagmiddag en volgde Fie naar haar werk met de Nissan.

Vrijdag 19 februari: Phil kon vertrekken nog voor 13u, onderweg verliep alles vlot en kwam zo net voor 14u aan in Nieuwpoort. Daar was het aanschuiven om binnen te rijden. Sommigen dachten om mee te rijden met de vorige, toen de slagboom omhoog was, maar door de nummerplaat herkenning blokkeerde alles. Zo duurde het een tijdje voor Phil op plaats 32 kon rijden. Vlak zetten was niet nodig, dus moest er enkel stroom aangesloten worden en vers water bijgevult. Toen alles klaar was, kon Phil naar het centrum vertrekken. De poortjes achteraan de camping waren open, zo kon men terug naar het centrum via het jaagpad langs de IJzer. Phil moest kort in de bank zijn en wandelde snel terug buiten het centrum, zodat hij terug kon stappen zonder masker. Na een wandeling van een goeie 5Km. was Phil terug op de cp, het was toen 16u30, nog een dik uur wachten tot Fie er was. Normaal zou ze bij haar aankomst rechtover de camping naar de frituur gaan, maar het was er te druk. De frituur op de camping was ook open, maar we besloten nog eerst een korte wandeling op de camping te doen. Tegen de tijd dat we terug waren, stond er een lange file te wachten aan de frituur. Terug in onze Mobil II besloten we dan maar een eitje te bakken met een boterham. De betere maaltijden hielden we dan maar voor de dagen nadien. Na onze eitjes genoten we van een rustige avond en gingen omstreeks 23u40 slapen.
Zaterdag 20 februari: Een nachtje van een dikke negen uur, pas wakker om 8u50. Als ontbijt aten we
Geutelingen een typische dikke pannenkoek van de Vlaamse Ardennen, maar wel heel lekker van smaak. Met een beetje boter en bruine suiker is dit moeilijk te weerstaan. Na de vaat maakten we ons klaar om op boodschap te gaan naar de Okay winkel te Lombardsijde. Fie ging de winkel binnen, terwijl Phil buiten van het vroege zonnetje genoot. Fie had haar wat misrekend in gewicht bij haar aankopen, zo keerden we direct terug naar de camping om onze aankopen daar achter te kunnen laten, het was 11u20. Ons menu bestond uit kip-curry met rijst, maar dit was voor na het aperitief. Phil bereidde het middagmaal en nam ook de vaat voor zijn rekening. Tegen 14u30 vertrokken we nog voor een korte wandeling naar Sint-Joris dorp, een dik half uur later waren we terug op de cp. Het was cyclocross op tv, we volgden deze wedstrijd en bleven dan tenslotte voor de rest van de dag op de camping. Wat lezen, tv kijken en genieten van ons avondmaal. We gingen slapen om 21u50.
Zondag 21 februari: We braken terug een record en sliepen 10u20 aan ťťn stuk. Phil begon de koffie te zetten en Fie kwam snel vanonder de wol om naar de bakker te rijden, maar deze was in verlof. Zo deed ze haar inkopen in de Carrefour Market en kwam terug met ontbijt koeken, brood en een paar stukken taart. Om net geen 10 uur vertrokken we op wandel met als doel volledig rond Nieuwpoort te wandelen, zodat we niet direct een masker moesten opzetten. We waren verrast toen we aan de Koolhofput kwamen, we verkenden eens de oevers. We volgden een stukje Veurnse vaart en staken deze over op de Pelikaanbrug. Toen volgden we tot aan de Handelskaai een prachtige wandel- en fietsbaan langs een waterloop. Zo kwamen we tenslotte terug aan de Ganzenpoot aan de IJzer en langs laatst genoemde kwamen we terug aan de camping net op het middaguur. We lesten eerst onze dorst en genoten van ons aperitief buiten in de zon. Er was veel minder wind dan de dagen voordien en we genoten daarvan. Het was rond 14u, toen we begonnen aan ons middagmaal, spaghetti. Samen deden we de vaat om nadien terug naar de laatste cyclocross van het seizoen te kijken. Eens de cross gedaan was het goed afgekoeld en bleven we binnen. Als avondmaal aten we brood en charcuterie of kaas. Na onze tv-avond gingen we slapen omstreeks 22u50.
Maandag 22 februari: Wakker om 8u20, de Kompas camping is een rustige plaats voor de mens. Koffie zetten en ontbijten. Fie moest naar haar ma, eens dat ze klaar was, vertrok ze richting Jabbeke het was 9u30. Phil was van plan voor het middagmaal te wokken en marineerde reeds de kippenfilets. We hoorden al heel het weekend, dat er iets scheelde met het waterpompje. Phil had een reserve mee en besloot eens te kijken was er haperde. Tafel wegnemen en de kussens van de bank wegnemen, zodat de tank zichtbaar kwam. Hij nam nog maar het pompje vast en voelde al wat er was. In de periode van de nachten waarin het kwik zakte tot -8 was al het water uit de tank en boiler gelaten, zelfs met ballonnen alle leidingen leeggeblazen, maar in het pompje zelf was er blijkbaar water achtergebleven. Dit was daardoor in de lengte volledig opengebarsten. Een kwartiertje later zat het nieuwe erin en kon er terug water genomen worden met een normale druk. Net voor het middaguur was alles opgekuist en netjes binnenin onze Mobil II. Phil dronk nog eerst een aperitiefje, voordat hij aan zijn eten begon. De gemarineerde kip met champignons en prei met daarbij gekookte kleine macaroni smaakte. Na de vaat was het tijd om war calorieŽn te verwerken met een wandeling. Langs de grote baan tot aan Oud Sint-Joris met een bezoek aan de begraafplaats. Van daaruit naar het jaagpad langs de IJzer tot aan de Ganzenpoot en terug naar de camping langs de grote baan, goed voor 8Km. Het was ondertussen reeds 16u30. De rest van de dag was rustig, enkel nog wat kleine voorbereidingen die reeds konden gedaan worden voor de dag nadien om terug naar Stasegem te rijden. Na een boterhammetje als avondeten was het enkel nog wat tv kijken en gaan slapen omstreeks 23u50. Vooral zo laat, omdat op zeker moment de schotelantenne er geen zin meer in had. Die ging naar beneden en gaf een error 2, gedaan met kijken. Binnen was er niets te vinden aan de besturing, zo werd alles terug samen gevezen  en gaan slapen.
Dinsdag 23 februari: Laatste dag van het weekend en vroeg wakker. Fie stuurde een bericht van thuis uit, Phil moest er wel uitÖ Nadat de koffie gezet was, at Phil nog een paar
Geutelingen. Na het ontbijt de vaat en nog verder opruimen. Het vloertapijt in de cabine een goeie beurt geven, het sanitaire gedeelte eens onder handen nemen en de vloer netjes maken. Een buur kwam enkele vragen stellen over TV-Vlaanderen, maar er werd natuurlijk nog over enkele andere dingen gesproken. Phil moest na een half uurtje zelfs zeggen, dat hij moest verder doen om op tijd te kunnen vertrekken. De laatste werken waren de vuilnis wegbrengen, toilet ledigen en de stroomdraad weg steken, klaar voor vertrek. Het was reeds 11u10 toen Phil van de camping wegreed. Een dik uur later parkeerde hij Mobil II op zijn stelplaats. Op naar volgende
Kilometerstand 81070Km., Trip 183,6Km., Verbruik 11,4L., Reistijd 2u42

Fotoís


 

© Phil en Fie 12/07/2021