BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 30 april – 5 mei

In een normaal jaar rijden we met 1 mei altijd richting familie in Frankrijk, maar het vieze beestje verplicht ons in het binnenland te blijven. Onze keuze was rap gemaakt, om naar onze lievelingscamping te gaan. Waarom onze lievelingscamping? Daar is de minste kans op besmetting, er is namelijk geen bar/kantine en ook geen winkeltje. Zo zien wij dat. Het was ook op 4 mei, Phil zijn 65ste verjaardag, die we ook besloten op kleine schaal te vieren. Fie haar ma kwam die dag bij ons en wilde blijven slapen. We boekten dan ook een trekkershut op de camping voor 1 nacht. In onze Mobil II werd enkel de nodige drank ingestoken, de rest kochten we ter plaatse.

Vrijdag 30 april: Phil vertrok tegen 13u richting Jeugdstadion in Ieper en reed een dik half uur later plaats 3 op. Het was nog rustig op de camping, een vijftal campers en 1 caravan waren reeds ter plaatse. Phil reed Mobil II op de keggen en sloot de stroom aan. Phil had nog breekmesjes nodig van Brico en daar de fietsen mee waren, reed hij deze keer met de fiets naar de winkel. Daar naartoe rijden was maar 2,4Km, op de terugweg besloot Phil nog een toertje te maken langs de Zillebeke vijver en ging nog eens een kijkje nemen naar de kazerne van Ieper. Terug op de camping stond er 17,2Km. op de teller en was het toen al 15u. De zon was van de partij, maar er was wel veel wind. Een uurtje later besefte Phil, dat hij brood was vergeten. Toen hij dit berichtte naar Fie, kwam zij af met het idee eens hamburgers te halen bij Ypres burger. Toen Fie eraan kwam om 17u35, dronken we nog eerst een aperitiefje, een uurtje later reed ze om twee dubbele Poppy burgers met frieten. Met zo een dubbel eetfestijn zit een mens mooi vol. De rest van de avond was nog maar eens rustig wat tv kijken en gaan slapen omstreeks 22.30u.
Zaterdag 01 mei: Wakker om 7u40, Phil zette de koffie. Eens deze klaar volgde Fie en na een sober ontbijt vertrokken we omstreeks 8u45 naar de wekelijkse markt in Ieper. We kochten er verse erwten, sla en aardappelen. Eens dit was opgeborgen in onze Mobil II vertrokken we terug naar de Spar-winkel. Daar kochten we eten voor 1 dag, onder andere kalfsschnitzels. Eens terug op de camping maakte Phil de fietsen klaar om te vertrekken naar onze vindplaats van schrapnels en nog enkele andere dingen. Net geen twee uur later en terug enkele loodballetjes rijker waren we terug op de camping. Phil plaatste het windscherm, zodat we toch buiten van het mooie weer konden genieten zonder veel wind. Tafel en stoelen werden buiten gezet, de erwten werden van hun peul ontdaan en gekookt, ook de aardappelen werden gekookt. Samen met deze twee aten we de kalfsschnitzels , die ons middagmaal vervolledigden. Na de vaat en de opkuis genoten we van de natuur rondom ons en het leven op de camping. Eens het te fris werd, trokken we naar binnen om nog wat tv te kijken en omstreeks 22u50 te gaan slapen.
Zondag 02 mei: Phil was redelijk vroeg wakker, het was pas 7u20 en zette de koffie. Fie bleef nog een tijdje liggen. Na het ontbijt vertrok Fie direct op boodschap naar de Spar-winkel. De dag voordien hadden we alles wat draagbaar was, meegebracht. Nu ging Fie met de Nissan op boodschap en kon op die manier alles wat teveel woog meebrengen. Iets na 10u vertrokken we voor onze fietstocht via Zillebeke vijver naar Hill 60, Hill 62 en terug naar de Markt pralines kopen, waarna we nog Ieper wat verkenden met de fiets. Met 21Km. op de teller kwamen we op het middaguur terug aan onze stek op de camping. Door het windscherm konden we terug buiten zitten voor het aperitief en ons middagmaal. Fie begon met de sla te kuisen en kookte ondertussen wat aardappelen. Phil bakte enkele dikke sneden grillworst voor bij het aperitief. Nadien werden er spek, chipolata’s en merguezen gebakken. Het was 17u toen we konden eten. Na de vaat bleven we op de camping zalig niets doen. Enkel nog tv kijken en gaan slapen omstreeks 22u10.
Maandag 03 mei: Na 10uur slapen was Phil wakker en zette de koffie. Eens we klaar waren, vertrokken we naar de Spar-winkel voor onze laatste aankopen voor Phil zijn verjaardag, asperges, zalm, peterselie en wat aperitiefhapjes. Op de terugweg liep Fie nog door naar Renmans om scampibrochettes. Ondertussen stopte Phil onze inkopen in de koelkast. Als Fie ook terug was, vertrokken we op fietstocht en op zoek naar een nieuwe koekenpan en st-Jacobsschelpen. Eerst reden we naar Delhaize, waar Fie preuts met haar nieuwe pan buiten kwam, maar geen schelpen te vinden. Dan maar naar de Carrefour in het centrum, daar waren ze wel te krijgen, maar het waren grote, we hoopten dat ze ook lekker zouden zijn. Door het centrum reden we naar de Rijselpoort, langs de verdronken weide, naar Zillebeke vijver en vandaar terug naar de camping. Op die manier hadden we dan toch terug onze  10Km gefietst. Het was verlof en dat konden ze zien aan ons gedrag. We deden alles in vakantie modus. Terwijl de St-Jacobsschelpen ontdooiden en de prei was gesneden, genoten we van het aperitief. Phil begon de saus te preparen, mossel sap, fijn gesneden prei, saffraan en room. Eens deze bijna op dikte was, konden de schelpen erin. Ondertussen werd de tagliatelle gekookt en 10 minuten later konden we eten. Het was reeds 16u30. De vaat deden we samen en namen nadien een siësta, wat een leven… Leven op de camping, konijntjes op zoek naar een vers blaadje groen, roodborstjes en een lijster op zoek naar wormpjes en andere insecten, een boomkruipertje dat voor onze neus in het boompje kwam kruipen. Dit was genieten, op de camping was er nog 1 andere camper, voor de rest waren we alleen. Eens te koud gingen we binnen, keken nog wat tv en gingen om 23u slapen.

Dinsdag 04 mei:
Phil is jarig op deze dag, maar moest dan toch zelf de koffie zetten. Na het ontbijt liep Fie wat nerveus rond, Phil dacht dat het was, omdat haar ma van Jabbeke naar Ieper moest komen. Iets voor 10u. ging ze met ons vuilzakje naar de container. Plots zag Phil een onbekende auto oprijden en dat Fie deze mensen begeleidde. Phil dacht, dat ze iemand die hij misschien kende van tijdens de legerdienst  had uitgenodigd, maar nee. Phil zag een onbekende vrouw uit de auto stappen gevolgd door
Jan Fieuw. Jan Fieuw is een kunstenaar die bekendheid kreeg bij Phil door zijn “A message in a Poppy”. Fie was met Jan in contact gekomen, zonder dat Phil hiervan iets wist en had voor Phil drie kunstwerken van Jan besteld, die Jan nu zelf wilde bezorgen. Hij toonde de prachtige stukken één voor één, Phil was er niet goed van, Fie blijkbaar ook niet. Eerst een houten dwarsligger van spoorlijnen met twee Faces of War, dan een stuk arduin uit een gebombardeerde omgeving ook met twee gezichten uitgewerkt. De derde is een Face of War op perkament papier, een lino. Wat een geschenk, waarvan het bezoek van de kunstenaar zelf deel uitmaakt. Nadat Jan en zijn echtgenote vertrokken waren, kreeg Fie een bericht van haar Ma, dat ze ergens stond rond Ieper en dat de straat was afgesloten, na een woordje uitleg wist Fie waar ze was. We hadden het obstakel inderdaad gezien bij onze fietstocht. Kort nadien reden ze samen de camping op, het was 11u. Na de felicitaties aan de jarige was het tijd voor het aperitief, door de felle wind moest alles binnenin onze Mobil II gebeuren. Tijdens het aperitief werden de asperges geschild, Phil bakte enkele schellen grillworst en de scampibrochettes als hapje bij het aperitief. Terwijl de asperges op het vuur stonden, kookte Phil ook de krielaardappelen. Nadien nog enkel een sausje op basis van garnalenfond en onze maaltijd was klaar. Iets na 17u. gingen we kort een luchtje scheppen. Nadien was het tijd voor een kop koffie en een ijsje. De rest van de avond was zoals altijd, wat tv kijken om 22u gingen we slapen. Fie mee met haar ma naar de trekkershut, Phil bleef alleen achter en dat op zijn verjaardag.
Woensdag 05 mei: Phil was tegen 7u koffie aan het zetten. De dames waren ook al wakker na een niet zo rustige nacht. Eerst werden de persoonlijke dingen uit de trekkershut gehaald, om nadien in onze Mobil II te kunnen ontbijten. Het was de dag om huiswaarts te rijden, we begonnen nadien alle voorbereidingen te treffen voor het vertrek. Nog voor 10u waren we op weg, moeder met haar wagen, Fie met de Nissan en Phil met onze Mobil II. Een dik half uur later reed Phil de staanplaats op en zat de verjaardaguitstap erop.
Kilometerstand 81.769Km., Trip 75,4Km., Verbruik 10,8L., Reistijd 1u11.

Foto’s


 

© Phil en Fie 12/07/2021