BELGIň 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  12 Ė 16 mei

Fie is jarig op 14 mei en de dag voordien was het O.L.H. Hemelvaart, zo planden we een lang weekend en vertrokken op woensdagavond voor een 5-daags weekend. De drank ging mee en het eten voor de eerste avond, de rest konden we lokaal kopen. Deze keer kwam Fie niet achter met de Nissan, zo vertrokken we maar na haar werk, omstreeks 17u15. Phil ging in de namiddag nog naar de bandencentrale voor vier nieuwe zomerbanden. Na 7 jaar zijn op die manier de winter en zomerbanden vernieuwd.

Woensdag 12 mei: Zoals gepland konden we om 17u15 vertrekken naar camping Strooiendorp in De Haan. Iets meer dan een uur later stonden we voor de slagboom van de camping. Fie belde Bart, de eigenaar op en we kregen plaats 2 toegewezen. Fie gaf de aanwijzingen, hoe Phil moest parkeren. Toen onze Mobil II op zijn plaats stond, zagen we Wim en Anja voor hun camper zitten. We haalden er onze zetels bij en dronken samen al een glaasje als aperitief. Na een uurtje babbelen gingen we terug naar onze stek en aten er een boterham met charcuterie. Daarna was het enkel nog tv kijken en omstreeks 22u30 slapen.
Donderdag 13 mei: Wat een heerlijke nacht, we sliepen tot 8u30. Phil zette de koffie waarna Fie ook vanonder de wol kwam. Als ontbijt aten we een boterham met smeerkaas of speculaas. Eens we klaar waren, draaide Phil de luifel uit en haalde de fietsen van het fietsrek. In het geval van regen stonden ze onder de luifel mooi droog. We moesten wat inkopen doen en vertrokken te voet naar Delhaize. We kochten voor de dag nadien wat hapjes voor bij het aperitief en asperges als hoofdgerecht. Voor deze dag hadden we kippenspiesjes en enkele schellen spek voor op de BBQ mee. Als groenten kochten we salade en verse sperziebonen. Terug op de camping dronken we samen met Anja en Wim een aperitief en besproken onze fietstocht voor na het middagmaal. We konden rond 15u45 vertrekken met de fiets en reden een 24Km aan een mooi tempo en zelfs een kasseistrook van een drietal kilometer. Bij onze terugkomst moesten nog eerst onze sperziebonen en aardappelen gekookt worden, zodat ze konden afkoelen. Ondertussen hadden we onze dorst gelest. Eens alles op orde, begon iedereen aan zijn avondeten. Phil bakte nog eerst wat grillworst voor bij ons aperitief en nadien de spiesjes en het spek. Het vlees was niet echt onze smaak, maar we hadden toch gegeten. Na het eten en de vaat was het weer tijd om wat tv te kijken, we gingen slapen om 22u30.
Vrijdag 14 mei: De dag van Fie. Phil was wakker om 7u20 en zette de koffie, Fie bleef nog een tijdje liggen en best. Anja en Wim waren namelijk van plan ontbijtkoeken mee te brengen van de bakker voor de jarige. Als Wim terug was van de bakker, kwam hij aankloppen en had de koeken en een flesje Cava bij. Fie was leuk verrast met het geschenk, de dag was goed begonnen. Dan was het wachten op Fieís Ma, ze was net op tijd voor het aperitief met de verschillende hapjes die we meebrachten de dag voordien. De eigenaar van de camping bezit ook een hotel ďHotel AstelĒ. Fie had daar een tafeltje gereserveerd  voor ons drie, we vertrokken iets voor 12u. voor een wandeling van een half uurtje. Aan het hotel kregen we op het terras een tafel aangewezen en kregen de menukaart aangeboden. De keuze is niet uitgebreid, maar zag er lekker uit. Nadat we elk een picon als aperitief hadden bestelden Fie en haar ma kabeljauwhaasje, Phil de pladijsfilet met een flesje Merlot. Voor het dessert koos Fie een ijs met aardbeien en Phil en moedre een ijs met advocaat en drie koffies. Na al dit lekkers gingen we via het bospad terug naar de camping. Het was toen 15u45. Na nog een babbel vertrok Fieís ma terug naar Jabbeke. We konden nog een tijdje buiten zitten, tot het iets te fris werd na 19u. We sloten de avond af zoals alle andere, met wat tv kijken en om 22u40.
Zaterdag 15 mei: Wakker om 7u50 en koffie zetten. Als ontbijt waren spiegeleieren, de vaat deed Phil, terwijl Fie zich klaarmaakte om op boodschap te gaan, we vertrokken net voor 10u. naar Delhaize. We kochten alle ingrediŽnten om wok klaar te maken, nog een pakje asperges en gerookte zalm voor de dag nadien. We waren net op tijd terug voor het aperitief, maar marineerden nog eerst de kip. Na het aperitief begon Phil met de wok klaar te maken en kookte ook rijst. De vaat deden we samen en besloten om nadien nog een wandeling te doen. We trokken door het wonderbos naar beneden en kwamen zo aan de dijk. Deze wandelden we ook volledig af om tenslotte via een boog rond het centrum terug aan de camping te komen. Wim was juist buiten en we begonnen wat te babbelen, we dronken een pintje en de dames een glaasje bubbels. Tegen 19u. trok iedereen binnen, wij keken nog wat tv en gingen slapen omstreeks 22u30.
Zondag 16 mei: Wakker om 7u40, Phil zette koffie, Fie kwam snel vanonder de wol. Het was vertrekkens dag, na het ontbijt begonnen we alles op zijn vaste plaats te zetten, Phil deed het buitenwerk. Nog net voor 9u. namen we afscheid van Anja en Wim en reden zoals afgesproken naar Jabbeke. We zouden zorgen voor het middagmaal. Een half uurtje later waren we bij Moedre. Na wat kleine werkjes die moesten gedaan worden, begonnen we aan het middagmaal. Phil had klein st. Jacobschelpen mee en maakte ook zijn beruchte roomsausje met prei. Als hoofdgerecht deden we asperges met hangend gerookte zalm en gebakken aardappelen, TOP. Na de vaat en de opkuis reden we huiswaarts, het was 15u30. We stelden de GPS in zonder snelwegen, maar hadden toch nog wegenwerken en moesten hier en daar omrijden. Na anderhalf uur waren we thuis, leegden onze Mobil II en reden hem naar zijn vaste stek.
Kilometerstand 81.937Km., Trip 167,7Km., Verbruik 10,2L., Reistijd 3u12

Fotoís


 

© Phil en Fie 12/07/2021