BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  05 – 08 maart

Eindelijk konden we eens terug op camping, daarvoor verkozen we er eentje waar we graag vertoeven, Jeugdstadion te Ieper. We boekten nog in februari en kregen de mooie plaats 12 toegekend. Phil besloot terug op vrijdagmiddag te vertrekken, Fie kwam achter met de Nissan enkele uren later.

Vrijdag 05 maart: Net voor 13u vertrok Phil richting Ieper en kwam er een half uur later aan. Vlot de twee slagbomen voorbij en onze toegewezen stek innemen. Vlak zetten, stroomdraad aansluiten, vers water bijvullen en klaar voor het weekend. Phil moest enkel nog wachten tot Fie eraan kwam, ondertussen was het genieten van een fris pintje in de zon. Omstreeks 17u35 parkeerde Fie de Nissan naast onze Mobil II. Ondertussen was het te fris geworden en stak Phil al wat buiten stond terug binnen. Nadat elk zijn verhaal had verteld, was het tijd voor het aperitief en nadien ons avondmaal. Van een broodmaaltijd is er niet veel vaat, dus lieten we deze staan. De rest van de avond deden we het rustig aan en gingen om 23u40 slapen.
Zaterdag 06 maart: Na een rustige nacht waren we omstreeks 8u wakker. Na het ontbijt maakten we ons klaar om op boodschap te gaan naar de Spar-winkel. Om 9u20 vertrokken we en tegen 10u waren we met onze inkopen terug aan onze Mobil II. Eens alles in de koelkast en op hun plaats, vertrokken we terug naar het centrum naar “House of Feet”, we hadden beiden een paar schoenen nodig. Voor we terug naar de camping gingen met onze inkopen, gingen we vlug eens kijken naar de opgravingen achter de Sint-Maartenskathedraal van het bisschoppelijk paleis te Ieper. Op de terugweg liepen we snel eens door de wekelijkse markt waar Fie een paar tafelnappen kocht. Rond het middaguur waren we terug op onze stek. We haalden terug de zetels buiten om tijdens aperitief van de zon te genieten. In die tijd had Phil een pas aangekomen kampeerder geholpen, om op de keggen te rijden. Door de plastieken netten onder het op te rijden gedeelte glijden de keggen weg tijdens het oprijden. Door een antislipmat eronder te leggen is het probleem opgelost. Omstreeks 13u vertrok Phil naar de Kringloopwinkel en kwam terug met een glaasje van Cointreau voor bij Fie haar verzameling. Ondertussen had Fie onze antislipmatten uitgeleend aan nieuw aangekomenen, deze konden zo ook hun camper vlak zetten. Fie begon daarna aan ons middagmaal, een lekkere wok die we om 14u30 konden verorberen. Na de vaat genoten we van het lekkere lentezonnetje. Plots begon Phil te denken, dat de LPG tank bijna leeg moest zijn door het frisse weer en inderdaad, de meter stond op het laatste rode lampje. Omdat ze koude nachten beloofden, moest dit nog opgelost worden. We hadden gelukkig bijna alles al opgeruimd, zo kon Phil 5 minuten later reeds vertrekken naar het tankstation, om de tank opnieuw te vullen. Binnen de 20min stond onze Mobil II terug op zijn stek en op de keggen. Rond 17u werd het wat frisser en trokken we naar binnen en bleven daar de rest van de dag. Omstreeks 19u nog een sobere broodmaaltijd, de grote honger ontbrak. De rest van de avond zaten we in een lekker verwarmde Mobil II nog wat tv kijken en gingen omstreeks 21u30 slapen.
Zondag 07 maart: Na een heerlijke nacht waren we pas om 8u30 wakker, op een uur na de klok rond. Om 10u15 gingen we terug wat inkopen doen in de Spar-winkel en nadat we onze inkopen naar de camper gebracht hadden, vertrokken we terug op wandeling. Phil ging eerst onze stek nog een dag verlengen tot dinsdag, zo kon hij tot maandag namiddag op de camping blijven. Wij gingen naar de begraafplaats eens naar Belgische gesneuvelden zoeken. De meesten lagen in een cirkel, maar blijkbaar niet erg onderhouden. Jammer dat de gemeente/stad zich daar niets van aantrekt, bij enkelen was zelfs de vergunning vervallen en gaan de graven verdwijnen, jammer. Van daaruit wandelden we nog eens door het centrum, richting station en volgden dan een stuk de ring rond Ieper en vervolgens op de vesten tot aan het zwembad om tenslotte uit te komen aan de camping. We hadden er terug een goeie 7Km. op zitten. Terug aan onze Mobil II plaatsten we het windscherm en genoten tijdens het aperitief van de warmte van de voorjaarszon. Ons middagmaal bestond uit hamburgers, erwten en aardappelen. Fie bakte het vlees buiten, om de vele spatten van de boter buiten te houden. De vaat deden we samen en we bleven dan nog een tijdje buiten van de gezonde lucht genieten. Nadat buiten alles was opgeruimd, vertrok Fie omstreeks 18u30 richting Stasegem. Phil vulde zijn avond met tv kijken, na een broodmaaltijd ging hij slapen omstreeks 23u10.
Maandag 08 maart: Phil was wakker om 7u20 en zette de koffie. Fie moest werken en stuurde een laatste bericht voor haar vertrek rond 7u50. Phil vertrok om 10u richting Zillebeke vijver, waar ze bezig waren met de zieke en dode bomen te verwijderen. Eens rond de vijver en via de camperplaats aan deze kwam hij aan de “Railway Dugouts Burial Ground (Transport Farm)” waar ze bezig waren met de namen van de stenen te graveren. Na deze kwam hij via de verdronken weide aan de Rijselpoort om daar de vesten op te gaan en door te wandelen tot aan het open zwembad om van daaruit dan langs het water terug naar de camping te wandelen, net geen 10Km in het totaal. Door de fikse wandeling was zijn T-shirt en hemd kletsnat van het zweet, het zal wel ergens goed doen zeker
J. Het was terug mooi weer, maar net iets kouder dan de dagen voordien. Als middagmaal bakte Phil kippenfilet en warmde witte bonen in tomatensaus op, dit met een pistolet, het smaakte en vulde ook de maag. Na de vaat was het bijna tijd om alles klaar te zetten voor vertrek. Om 17u30 verliet Phil de camping, een half uur later stond onze Mobil II op zijn stek.
Kilometerstand 81200Km., Trip 80,3Km., Verbruik 11,1L., Reistijd 1u24.

Foto’s


 

© Phil en Fie 12/07/2021