BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 16 – 20 april

Nadat ze een weekend slecht weer beloofden en we thuis bleven, boekten we een plaatsje op de jeugdcamping in Ieper. De fietsen gingen mee, zodat we niet altijd in en rond de stad moesten blijven. Phil vertrok terug op vrijdagmiddag, Fie kwam achter met de Nissan. We waren plaats 17 toegewezen.

Vrijdag 16 april: Phil kon, na het middagmaal vertrekken om 12u50 richting Ieper, waar hij een half uurtje nadien de camping opreed. Phil nam zijn fiets af en belde naar onze fietshersteller om eens uitleg te geven over de batterij die steeds afsloeg. De eerste oplossing was het computertje eens aansluiten aan een usb poort om deze op te laden. Eens alles aangesloten, trok hij naar de kringloopwinkel, maar kwam met lege handen terug. Dan was het enkel nog wachten op de aankomst van Fie, ze kwam eraan tegen 17u45. Na wat overleg deden we het voor de rest van de dag rustig aan. Na het aperitief en een broodmaaltijd, wat tv kijken en tegen 23u gaan slapen.
Zaterdag 17 april: Phil had graag eens een Chromecast uitgetest in onze Mobil II. Normaal verkochten ze deze in de Krëfel-winkel. Na het ontbijt vertrokken we omstreeks 10u naar de winkel in het winkelcentrum aan de Rijselpoort. Gelukkig konden we zonder afspraak binnen, enkel onze gegevens werden gevraagd. Ze hadden er geen Chromecast binnen, maar er kon er reeds op maandag een thuis geleverd worden. We bestelden en betaalden er 1. Na een wandeling gingen we naar de camping onze fietsen ophalen, om eens naar Pilkem te rijden. We gingen nog eens zoeken naar schrapnels of andere oorlogsresten. We zagen en hoorden heel de tijd Kievieten vliegen en roepen. We begrepen het niet, tot we een drietal jonge vogeltjes in de graskant zagen liggen. Je zou gedacht hebben dat ze dood waren, maar niet waar, nu begrepen we met wat die vogels heel de tijd bezig waren. Phil zag ook nog en nest met vier eieren. Deze keer vonden we maar enkele verroeste stukjes van granaten. Een 15Km verder waren we terug op de camping, Fie ging wel nog wat BBQ vlees halen bij Renmans. We hadden geluk met het weer, We konden voor de eerste keer in 2021 een BBQ klaarmaken. Na het middagmaal en de vaat was het terug de rest van de dag rustig op de camping blijven. ’s Avonds nog een broodmaaltijd en de avond vullen met tv kijken.
Zondag 18 april: Na een pannenkoek als ontbijt en een verse kop koffie, gingen we wat inkopen doen in de Spar-winkel. Eens onze aankopen in onze Mobil II op hun plaats waren gestoken vertrokken we met de fiets, via knooppunten naar het Passendale museum in Zonnebeke. Daar gingen we een kijken naar het kunstproject van Jan Fieuw “Faces of War”. Er was reeds 1 van de 129 uitgesneden gezichten aanwezig, het beloofde iets moois te worden. We planden direct om de week nadien terug te keren, het was dan op zaterdag de opening van de tentoonstelling. Van daar reden we terug op knooppunten naar Ieper en genoten van het mooie weer en de omgeving. We reden om 14u15 terug de camping op en hadden een goeie 30Km op de teller. Nadat onze dorst was gelest, was het tijd voor het aperitief en het middagmaal, we aten asperges met zalm en ei. Na de vaat deden we nog maar eens rustig aan op de camping en genoten van het mooie weer. Fie moest werken op maandag en vertrok omstreeks 19u huiswaarts. Phil genoot nog wat van de buitenlucht, tot het te koud werd. Eens binnen werd nog wat tv gekeken en nog een broodje gegeten. Slaaptijd omstreeks 23u30.
Maandag 19 april: Phil was wakker om 7u10, zette de koffie en at een boterham met smeerkaas. Het middageten bestond uit een wok, maar de kip moest nog gemarineerd worden, dit gebeurde eerst en daarna de vaat. Om 10u45 vertrok Phil richting Zillebeke vijver om uit te komen aan het “Bedford House Cemetery” Na een korte bezinningspauze zette hij de rit verder en verkoos de buitenring van Ieper te volgen, om zo terug aan de camping uit te komen. Een aperitiefje terwijl de mini macaroni kookte, daarna de wok bakken. Na de vaat vertrok hij voor een tweede rit richting Hill 62 en ging op zoek naar de nieuwe camperplaats dicht bij Bellewaarde. Nadat hij deze had gevonden reed hij langs smalle, rustige wegen richting Zillebeke vijver, om zo terug via de Rijselpoort terug naar de camping te rijden, terug een mooi ritje met een totaal van 27Km. Het was toen 16u en Phil genoot van de rust op de camping en van de zon. Als avondmaal nog een boterham met charcuterie, het dessert bestond uit een Karmeliet. Het zandmannetje was er omstreeks 22u30.
Dinsdag 20 april: Phil was wakker om 7u zette de koffie om nadien te ontbijten. Vandaag moest er huiswaarts gereden worden. Phil plaatste de fietsen op het fietsrek en bereidde het vertrek verder voort. Tenslotte werd de stroomdraad weggestopt en als allerlaatste het toilet geledigd. Iets na 10u reed onze Mobil II de camping af en een kleine veertig minuten stond deze op zijn staanplaats.
Kilometerstand 81607Km., Trip 77.9Km. Verbruik 10,6L., Reistijd1u10

Foto’s


 

© Phil en Fie 12/07/2021