BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 30 mei – 3 juni

Normaal zouden we op die dag vertrekken naar St-Mère-Eglise, maar de pandemie stak er voor het tweede jaar op rij een stokje in de wielen. Daardoor konden we eindelijk na een zestal jaar eens terug naar de camperplaats Lido in Leopoldsburg. Daar zijn nieuwe eigenaars die er terug iets moois wisten van te maken. Phil kon er terug eens vissen en er zijn daar genoeg mooie wegen om te fietsen.

Zondag 30 mei: We vertrokken op zondag om 10u vertrekken richting Leopoldsburg. Ondanks de vele wegenwerken kwamen we er omstreeks 12u10 aan en konden we ons gaan aanmelden bij de uitbater, Dirk. Toen we de plaats opreden, voelde Phil nattigheid, we reden ons vast. Toen we het meldden aan Dirk, was hij dat blijkbaar gewoon en zou ons er wel helpen uithalen. Voor ons was er geen haast bij, we gingen eerst iets eten in het bijhorende café-restaurant. We bestelden een aperitief en voor beiden een croque bolognese met een Karmeliet en Cornet als drank. Na afrekenen kwam Dirk met nog een viertal mannen uit andere campers mee naar de onze. Dirk kroop achter het stuur en wij, met 5 man, duwden er onze Mobil II uit. We moesten normaal op plaats 2 staan, maar daar was ook geen ontvangst met onze schotelantenne, zo konden we op plaats 1 staan. Achteraf bekeken één van de beste plaatsen. Eens we op de keggen stonden, vertrokken we op boodschap naar de Spar-winkel voor wat charcuterie. Na 9Km fietsen waren we terug aan de Lido, waar Phil zijn hengels uithaalde en probeerde na al die jaren nog eens een vis te vangen. Buiten een paar Giebels en karpers van anderhalve kilogram was er de eerste dag niet veel te zien. Maar wel een aangenaam weertje om buiten te vertoeven. Ons avondeten was een boterham. Voor de rest bleven we buiten tot het donker was. We gingen slapen omstreeks 23u.
Maandag 31 mei: Phil was wakker om 7u en zette de koffie. Eens deze klaar ging hij buiten genieten van de vroege kilte en haalde ondertussen zijn hengels uit. Fie volgde ook snel en reed naar de Lidl wat groenten halen voor bij ons middagmaal. Na het ontbijt en terwijl Fie de vaat deed, viste Phil nog een tijdje.  Omstreeks 10u45 reden we naar de Aldi, meer bepaald naar Renmans en kwamen terug met spek, brochette van kipfilet, gemarineerd rundsteak en mini balletjes satés . Nadat onze boodschappen waren opgeborgen, vertrokken we op fietstocht richting “Fietsen door de bomen”. Rond 14u. waren we terug en hadden we 45Km. op de teller, niet slecht voor ons. Nadat de eerste dorst gelest was, begon Phil terug te vissen. Ons middagmaal was dus in uitgesteld relais. We aten pas na 17u gebakken spek en kleine kipfilet op de grill met gekookte aardappelen en sla. Phil viste achteraf nog een uurtje. Pas na 21u begon het een beetje af te koelen na een heel warme dag. We gingen slapen omstreeks 22u30.
Dinsdag 01 juni: Phil was terug om 7u wakker en zette zoals gewoonlijk eerst koffie. Daarna zette Phil tafel en zetels buiten en haalde ook zijn hengelgerief terug boven. Fie volgde een uurtje later en vertrok op boodschap. Van de Lidl lekkere broodjes en van Renmans terug wat vlees voor op de BBQ, kaas en salami. Na het ontbijt en het opruimen van het vis gerief maakten we ons klaar voor een volgende fietstocht. We vertrokken zonder doel, maar kwamen wel voorbij heel mooie plaatsen, waar we eens konden genieten van de rust en het zicht. Na een dik uur fietsen kwamen we aan de
Duitse Militaire begraafplaats van Lommel waar 39 111 Duitse soldaten hun laatste rustplaats vonden. Terug aan de camperplaats hadden we terug 27Km. op de teller en we hadden genoten. Alhoewel het voor Phil spannend werd, zijn batterij was bijna opgebruikt… Terwijl we onze batterijen oplaadden, zowel letterlijk en figuurlijk, begon Phil terug te vissen en wandelde Fie eens rustig rond de twee vijvers. Rond 15u. bakte Phil wat grill worst voor bij het aperitief en zo konden we onze maaltijd nog een beetje uitstellen. Na 18u. werden de rumsteaks en nog wat spek gebakken, sla, radijzen en aardappelen vervolledigden onze maaltijd. Na de vaat genoten we buiten nog van de rust en het vangen van een visje. Het was bijna 22u toen Phil zijn hengelspullen wegstopte en daarmee het visgedeelte van deze uitstap afsloot. Het was warm, we bleven tot iets voor middernacht buiten en gingen direct slapen.
Woensdag 02 juni: Phil verwachtte vroeg een seintje van Philippe De Saert. Zo was hij wakker om 5u50, een heel kort nachtje dus. Nadat de koffie gezet was, ging Phil naar buiten om Phil DS te verwelkomen die vanuit Niel toch bijna anderhalf uur onderweg was. Fie was ondertussen ook al van de partij. En besloot na de aankomst van Phil DS op boodschap te gaan, onze gast besloot van mee te gaan. Van de Lidl kwamen ze terug met wat aperitiefhapjes, aardbeien en poedersuiker. Van Renmans terug een variatie aan BBQ vlees. Omstreeks 9u30 ontbeten we en na de opkuis en de vaat was het bijna 11u. en verwachtten we Wilfried Van Hoeck. Wilfried was de laatste korpscommandant van het 5e Linie Regiment in 1992 in Soest. Het was warm, maar met de luifel uitgedraaid en dan nog de schaduwplekjes op te zoeken, was het een aangenaam terugzien. We genoten van een glaasje champagne en een hapje. De kolonel verliet ons rond 13u30 en liet zijn pet liggen, Phil DS spoedde zich met de fiets om hem deze terug te bezorgen. Ondertussen begonnen Fie en Phil alles klaar te zetten voor het middageten. Fie zorgde voor de groente, de aardappelen werden gekookt en Phil bakte het vlees op de BBQ. Nadien bleven we nog wat nakeuvelen, Phil DS vertrok ook huiswaarts omstreeks 19u. Nadat we het meeste hadden opgeruimd en nog enkel onze zetels buitenstonden, genoten we nog van de mooie zonsondergang en trokken omstreeks 22u naar binnen. We gingen slapen om 22u30.
Donderdag 03 juni: Wakker om 7u50, koffie zetten en beginnen denken aan onze rit huiswaarts. Na het ontbijt begon het klaarzetten voor vertrek. De laatste punten waren het toilet gaan ledigen, de stroomdraad oprollen en de keggen wegstoppen. We reden om 9u30 camperplaats “Lido” af. De GPS stuurde ons langs Beringen Tessenderlo en Brussel met hier en daar toch vertraging onderweg. Drie uur later waren we thuis en konden we alles voor de deur uitladen. Op naar volgende
Kilometerstand 82.378Km., Trip 360,4Km., Verbruik 10L., Reistijd 5u04

Foto’s


 

© Phil en Fie 12/07/2021