BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 06 juni – 09 juni

Na Leopoldsburg hadden we nog een kleine week verlof. Fie moest op zaterdagvoormiddag haar eerste spuit Astra-Zeneca krijgen, daardoor vertrokken we maar net voor de middag richting camping jeugdstadion in Ieper. De eerste spuit verliep vlot voor Fie, in nog geen uur was ze terug van het vaccinatie centrum in Kortrijk.

Zaterdag 05 juni:  We konden om 11u30 vertrekken en een dik half uur later reden we onze aangeduide stek 18 op. Vlak zetten, stroom aansluiten en water bijvullen, klaar is Mobil II om een viertal dagen op de camping te verblijven. We moesten nog eten, maar dronken nog eerst een aperitiefje en na de maaltijd ging Phil de vaat doen. We vertrokken om 14u45 op wandel naar het centrum om wat inkopen te doen. Nadat we het centrum hadden verkend, dronken we op het terras van Klein Rijsel een Karmelietje en trokken nadien naar de Krëfel winkel om een tweetal Chrome Casts aan te kopen. Zo konden we op elke tv doorsturen, waar we zin in hadden. Net voor 17u waren we terug aan onze Mobil II en genoten nog wat van de zon. Plots zagen we dat de dame die vorig jaar in de verlofperiode onze buur was, er ook opnieuw stond. We hadden terug een aangename babbel. We bleven in de zon tot ze volledig op onze stek was verdwenen. Na ons avondmaal, nog wat tv kijken en omstreeks 22u30 gaan slapen.
Zondag 06 juni: Pas wakker om 9u na een heel rustige nacht. Phil zette de koffie en we konden buiten ontbijten. Het was reeds 10u45 toen we op boodschap vertrokken naar de Spar winkel. We kochten er voor een paar dagen eten, wat aperitiefhapjes en een karton wijn. Eens alle inkopen in de koelkast of elders opgeborgen waren, vertrokken we met de fiets richting Pilkem Ridge om nog eens wat schrapnels te gaan zoeken. De vangst was niet groot deze keer, maar we waren tevreden. Van daar reden we nog eens naar Langemark om onze dorst te lessen. Met wind in de rug waren we na ons vertrek vlug terug op de camping, het was reeds 14u15. We genoten van het mooie weer en het kampeerleven. Rond 16u begonnen we aan het aperitief om tegen 17u van onze wok schotel te kunnen genieten met een lekker glaasje wijn. Na de vaat was het weer genieten van de rust en de zon. We bleven buiten tot 21u. Na wat tv kijken gingen we om 23u slapen.
Maandag 07 juni: Opstaan om 7u40 en zoals dagelijks een lekkere kop koffie zetten. Fie ging pistolets halen zodat we een stevig ontbijt hadden. Omstreeks 10u25 vertrokken we op fietstocht, een ritje samengesteld met knooppunten. Langs Reningelst, Kemmel, Heuvelland  en zo terug naar Ieper. Onderweg stopten we bij Reninghelst Churchyard Extension, Kemmel Chateau Military Cemetery, gedenkteken van de 32ste Franse divisie, Godezonne Farm Cemetery, Ridge Wood Cemetery, Elzenwalle Brasserie CWGC Cemetery en het Kerkhof van Voormezele. Twee uur en vijftien minuten later en 37Km. op de teller waren we terug op de camping. We hadden een mooie rit achter de rug en verdienden wel een biertje om onze dorst te lessen. Nadien werden de voorbereidingen van ons middagmaal getroffen. De asperges, aardappelen en eieren werden gekookt en dit met gerookte zalm vervolledigde ons middagmaal, het was 16u30. We hadden leuke achterburen gekregen, die we hier en daar een beetje hadden kunnen helpen met het vastzetten van hun luifel. We hadden reeds een pintje samen gedronken en speelden na de vaat ook nog een partij pétanque. De partij eindigde op 1-1 en door het late uur besloten we de finale de dag nadien te spelen. Na nog een goeie babbel gingen we binnen en gingen reeds om 22u20 slapen.
Dinsdag 08 juni: Terug een goeie nacht en wakker om 8u. We konden weer buiten ontbijten en besloten om vroeg te vertrekken voor onze fietstocht. Onze buren hadden blijkbaar hetzelfde idee en vertrokken nog een half uur voor ons. Iets na 10u. vertrokken we richting de Palingbeek. Net voor we het domein opreden, zagen we onze buren voor ons rijden. Aan “The Buff” stopten we zodat Phil een foto van onze rijdende buren kon nemen. Kort nadien scheidden onze wegen zich en gingen we kijken naar Chester Farm Cemetery, Spoilbank Cemetery en het Oak Dump Cemetery. Op de terugweg gingen we nog naar de Spar enkele inkopen doen, vooral kaas en aperitiefhapjes. Om 12u30 waren we terug op de camping, met deze keer 34Km. op de teller. We hielden ons aan onze gewoonten, lesten eerst onze dorst om nadien een aperitiefje te drinken. Ons middagmaal grillworst en hapjes deden we samen de vaat doen net voor 16u. Iets na 17u. gingen we nog een ritje met de fiets doen in en rond Ieper en kwamen in straatjes waar we nog nooit geweest waren. Nadat we terug waren, was het tijd voor de finale van het
pétanque spel. Een kleine twee uur later hielden we het op een gelijkspel en dronken er nog een pint op. Er werd terug van alles en nog wat gepalaverd, we haalden er onze zetels bij en bleven daar nog een tijdje bij onze buren. We hielpen tenslotte nog de luifel inrollen en ieder ging in zijn eigen vakantieverblijf. Na nog wat tv kijken gingen we om 23u slapen.
Woensdag 09 juni: Wakker omstreeks 8u. na de koffie en het ontbijt, namen we afscheid van onze buren en gingen eens te voet naar de Spar voor onze laatste inkopen.
De groene asperges en aardappelen werden gekookt, zodat deze na onze fietstocht afgekoeld waren. Omstreeks 11u40 vertrokken we en kwamen voorbij Klein-Vierstraat British Cemetery, Kemmel Nr1 French Cemetery, Hospital Farm Cemetery, Talana Farm Cemetery en Bard Cottage Cemetery. Om 14u10 waren we terug aan onze Mobil II, lesten onze dorst en begonnen nadien met een aperitiefje. Voor onze maaltijd werd er enkel nog sla gekuist en tomaten gesneden. Eens dit allemaal klaar stond, waaronder de asperges en de aardappelen, werden de kleine kippenfilets gebakken en konden we een lekkere schotel eten net voor 17u. Als dessert hadden we nog een ijsje met aardbeien. Onze laatste dag zat erop, eens de vaat gedaan, ruimden we alles op, de luifel werd ingedraaid, de stroomkabel opgerold, de keggen weg gestopt en de fietsen terug op het fietsrek geplaatst. Na een dik half uur rijden, parkeerden we onze Mobil II aan de deur, zodat we alles konden lossen en reed Phil hem naar zijn staanplaats. Het was 20u25.
Kilometerstand 82.454Km., Trip 75,6Km., Verbruik 11,1L., Reistijd 1u13.

Foto's


 

© Phil en Fie 12/07/2021