BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 31 december 2020 – 4 januari 2021

Oud naar nieuw tijdens een halve lockdown, onze beslissing was snel gemaakt. We besloten van naar de Kompascamping te Nieuwpoort te gaan en boekten van 31/12 tot 03/01. We zorgden dat we voor iedere dag eten bij hadden in de diepvries. Fie moest werken tot 16u en kwam naar Nieuwpoort met de Nissan. Zo vertrok Phil om 13u om rond 14u de camping te kunnen oprijden. De koelkast en diepvries werden opgevuld de dagen voor vertrek.

Donderdag 31 december: Phil kon mooi op tijd vertrekken en kwam iets na 14u aan op de camping. We hadden plaats 34 geboekt, enkel vlak zetten, stroom aansluiten en de watertank vullen en klaar was Kees. Phil hing nog wat lichtjes op in onze Mobil II. Onder andere de gekregen kerstlampjes van onze overleden vriend Marc Van De Neucker. Omstreeks 17u05 verwelkomde Phil Fie op de parkeerplaats. We begonnen direct aan het aperitief, een glaasje champagne met enkele hapjes die er vlot in gingen. Phil begon aan ons avondmaal omstreeks 19u30, zodat we niet te laat konden eten. We aten kleine st. Jakobsschelpjes met een prei roomsausje en tagliatelle, dit met een lekker glaasje wijn vervolledigde ons avondmaal. Het was allemaal niet zoveel, maar door het virus moesten we toch oppassen met boodschappen doen. De rest van de avond was voor ons een gewone avond met wat tv kijken. Fie ging zelfs omstreeks 22u30 slapen, Phil wachtte tot net na middernacht. Slaapwel en een gezond 2021 gewenst
Vrijdag 01 januari 2021: We hadden een goeie rustige nacht en sliepen tot 9u. De koffie werd gezet en we ontbeten. Om 10u35 vertrokken we op wandeling, via het Ramscappelle Road Military Cemetery en rond de vissershaven keerden we terug langs de IJzer. We passeerden de camping langs de achterzijde en wandelden door tot aan het dorpje “St Joris”, waar er aan de kerk een monument staat voor Generaal Baron Dossin de St Georges en iets verderop een gedenkzuil voor het 3e Karabiniers. Nog een kort eindje tot op onze stek op de camping en we hadden net geen 10Km gewandeld. Zo waren we om 12u45 aan het aperitief bezig, nog een hapje erbij en we konden wat bekomen van onze wandeling. Er was Cyclocross op tv waar we eerst naar keken. Om 16u besloten we dan maar ons middagmaal klaar te maken. De spaghettisaus werd opgewarmd en de pasta gekookt, een half uurtje later stond ons eten op tafel. De vaat deden we samen waarna het reeds donker was. Zo besloten we om het terug rustig aan te doen. Buiten wat tv kijken was het héél rustig, we gingen slapen om 22u20.
Zaterdag 02 januari: Deze keer hadden we wel een uitzonderlijke lange nacht, pas wakker om 8u50.  Nadat de koffie klaar was, genoten we van een spiegeleitje als ontbijt. Om 10u40 vertrokken we op wandel en op zoek naar een beenhouwerij als tweede keuze. We dachten eerst aan een viswinkel, maar overal stonden lange rijen te wachten, dus veranderden we van gedacht. Na een omweg vonden we Slagerij Devloo in de Kerkstraat, Fie ging haar inkopen doen. Op die manier konden we vers eten en bleef al het andere in de diepvries. Het was alweer 12u35 toen we terug aan onze Mobil II waren. We genoten terug van ons aperitief gevolgd door Cordon bleu kip met boontjes. Fie ging met de Nissan naar Bakkerij Snauwaert en kwam terug met een gebakje met advocaat en een lekkere kerstbuche. Een lekkere kop koffie met al dit lekkers maakte Phil zijn dag
J. Na ons gebakje was het reeds 17u15 en ging de zon al onder. Voor ons restte er nog enkel wat tv kijken en door een spannende film pas om 23u45 gaan slapen.
Zondag 03 januari: Altijd rustige nachten op camping Kompas, pas wakker omstreeks 8u50. De cp liep stilletjes aan leeg, we stonden nog met 5 campers. Als ontbijt pannenkoeken met een verse kop koffie. We besloten nog een dag bij te boeken, zo moesten we op zondag voor 12u niet vertrekken. Iets na 11u vertrokken we op wandeling, maar nu langs de grote baan tot aan Oud St Joris. Het dorpje bestaat maar uit een paar huizen en een hoeve. Langs de hoeve konden we naar de IJzer wandelen. We volgden deze tot aan de Ganzenpoot en wandelden nog eens naar het monument van Albert I. Na een wandeling van net geen 10Km. waren we terug aan de camping, we stonden nog met 4, het was 13u10. We hadden verdorie wel terug dorst en namen een aperitiefje en als middagmaal aten we kaasburger. Fie zag plots een egel lopen op de camping en ging eens kijken, die moet ziek zijn geweest, geen enkele reactie toen ze enkele foto’s nam van heel dicht. De Watertank was bijna leeg, Phil tankte wat water bij. De rest van de dag zag eruit als de vorige, we bleven binnen en genoten van de rust. We gingen slapen omstreeks 22u40.
Maandag 04 januari: Wakker om 8u30, nu hadden we vroeg wat geluiden van de mensen die het groen op de camping kwamen onderhouden. De koffie werd gezet en ontbeten. Fie ging van Nieuwpoort tot bij haar moeder nog eens. We maakten enkele dingen klaar, zodat ze deze reeds kon meenemen. Ze vertrok om 10u naar Jabbeke, Phil begon rustig op te ruimen, ledigde het toilet, ruimde de stroomkabel op, reed van de keggen en stak deze op hun plaats. Nog eens korte controle of alles vast staat en gesloten is zodat hij rustig kon vertrekken, het was 11u10. Een uur en tien minuten later , reed Phil onze Mobil II op zijn staanplaats en ledigde tenslotte nog de koelkast en deed ook de buitenverduistering mee in huis zodat deze kon drogen.
Kilometerstand 80.880Km., Trip 179,1Km., Verbruik 11,1L., Reistijd 2u16

Foto’s


 

© Phil en Fie 12/07/2021