BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 18 juni - 22 juni

Nadat er anderhalf jaar geen fysieke vergadering meer was geweest, konden we voor de eerste maal terug vergaderen binnen het bataljon bevrijding - 5 linie. De vergadering ging door op 21 juni in Leopoldsburg, met voor de vergadering de mogelijkheid om deel te nemen aan een middagmaal in Hotel-restaurant “Au Prince Royal. Phil besloot om reeds van vrijdagmiddag een plaatsje op camperplaats Lido te boeken en een weekend te gaan genieten van rust en een visje vangen.

Vrijdag 18 juni:  Alles was reeds geladen in Mobil II, nog enkel de fiets opladen en Phil kon vertrekken om 12u50. Wat normaal een rustige, vlotte rit zou moeten worden, was een rit met omleidingen en files. Zo duurde de rit in plaats van een tweetal uur 3u25. Zo parkeerde Phil zich op plaats 1 en ging afrekenen bij Dirk. Na het vlak zetten en de stroomkabel te hebben uitgerold, kon Phil de luifel uitdraaien en tafel en zetel buiten zetten. Er was in de nacht van woensdag op donderdag een windhoos voorbij gekomen. De bomen waaronder onze Mobil II stond waren zwaar toegetakeld en de vele afgekraakte takken waren opgeruimd door de brandweer. Maar door het zicht op het water  begon het de kriebelen om eens te vissen. Tegen 18u was hij er klaar voor. Ondertussen waren er buren aangekomen en bleken ze van Oostrozebeke te zijn, bijna buren dus. Phil ving regelmatig zijn visje, maar bereidde toch zijn boterhammen als avondmaal om nadien terug te vissen. Net voor 22u ving hij zijn eerste spiegelkarpertje, de rest waren al giebels en schubkarpertjes. Om 22u. stopt men met vissen op het Lido-water. Nadat alles was opgeborgen, bleef Phil buiten tot het te fris werd, het was dan ook een stuk over middernacht. Zo zat Phil vlug onder de wol.
Zaterdag 19 juni: Na een korte nacht om 7u15 wakker, koffie zetten en naar buiten om te genieten van de morgenstond. Het was nog stil rond het water. Na een vlug ontbijt begon Phil zijn feeder hengel in aanslag te leggen. De vis was snel actief en er werd met de regelmaat van de klok ook gevangen. De buur was ondertussen ook begonnen, maar met de vaste hengel was het iets moeilijker. Op zaterdag is er de wekelijkse markt in Leopoldsburg, Phil was van plan er heen te gaan, maar de visvangst deed hem van idee veranderen en hij bleef vissen. Het middagmaal werd alsmaar uitgesteld. Een beet van een vis missen of er een vangen, was altijd een reden om maar verder te doen. Tegen 19u begon Phil alles op te ruimen, maar liet nog de pieken waar de feeder op rust tijdens het vissen, staan. Het begon wat meer te waaien, zo werd de luifel tenslotte ook opgedraaid. Tegen 20u warmde Phil zijn balletjes in tomatensaus en aardappelpuree op. Na de vaat bleef Phil nog een tijdje buiten zitten en ging omstreeks 21u30 naar binnen, keek nog wat tv en ging slapen omstreeks 22u30.
Zondag 20 juni: 9u slapen zonder wakker te worden, nadien kan een lekkere verse kop koffie goed doen. Na het ontbijt besloot Phil alle pieken, die hij had laten staan, toch op te ruimen. Net voor 10u vertrok Phil met de fiets en verkende eens Leopoldsburg en had bijna 10Km op de teller toen hij bij de Belgische militaire begraafplaats kwam. Na dit bezoek reed hij naar het War Cemetery Leopoldsburg, dat op amper een 150m van het Belgische ligt. Hierna deed hij nog een verkenning langs de militaire domeinen en kwam om 11u15 terug aan op de camperplaats. Phil ging eerst zijn volgende bezoek boeken van 10 tot 14 juli. Eens dit in orde bakte Phil wat grillworst voor bij zijn aperitief. Deze dronk hij buiten, genietend van het zicht op de vijver. De buren waren zich klaar aan het maken voor vertrek en vertrokken dan ook omstreeks 12u30. Er werd wat over en weer “gemessengerd” met Fie. Ondertussen was ook het Belgisch Kampioenschap wielrennen van de dames bezig, dewelke eindigde met dezelfde winnares als het jaar voordien, Lotte Kopecky. Op deze dag vonden ze ook het lichaam terug van Jürgen Conings. Fie vertrok tegen 14u naar Phils’ moeder. Later in de namiddag kwam kolonel Van Hoeck nog eens een klapke doen bij Phil en zo was de namiddag snel voorbij. Net voor 20u kreeg Phil zijn avondmaal klaar, Spaghetti. Nadien kreeg Phil nog een telefoon van Phil De Saert en zo was het reeds 21u30, toen hij zijn zetel en tafeltje kon wegstoppen en zijn fiets op het fietsrek kon vastzetten. Ze voorspelden heel slecht weer in Leopoldsburg. Zo was het beter dat alles vast stond of binnen zat. Tegen 23u. ging Phil slapen, hopend op een rustige nacht.
Maandag 21 juni: De hoop op een rustige nacht was weg omstreeks 3u. Omdat onze Mobil II half onder de bomen stond, vielen er zware druppels op het dak en van slapen kwam niets meer in huis. Tenslotte toch blijven liggen tot 7u. en koffie gezet. Toen Phil door het venster keek, zag hij een enorme plas net voor de deur staan, er moet toch een litertje water gevallen zijn die nacht. Om 11u30 kwamen ze Phil ophalen, er was in de namiddag vergadering in het Bataljon, maar eerst gingen we met een 12-tal gaan eten bij “Au Prince Royal”. Door het formidabele weer had Phil veeeel tijd om zich klaar te maken en stond om 11u15 volledig klaar. Ik werd afgehaald door twee kolonels en een adjudant-majoor, veel sterren en strepen in Wilfried zijn wagen. Na een glaasje cava kregen we twee kippenfilets met kroketten of frieten aangeboden met een lekker glaasje wijn, om af te sluiten een kop koffie. Nadien vertrokken we naar het Bataljon en vergaderden in een grotere zaal om zo toch wat afstand te houden. Phil ging met Hendrik nog eerst naar de traditiezaal voor een pompon om op zijn Sjako te zetten, deze was dan ook volledig in orde. Na de vergadering ging Phil nog met de twee kolonels een pint drinken op het terras van “Au Prince Royal” tot Pierre naar het station gebracht moest worden om de trein te nemen. Eens terug op de cp was het reeds 17u50. De camperplaats was bijna leeg, we stonden nog met een vijftal campers. Phil ging nog het toilet ledigen, zodat het niet vol geraakte ’s avonds of ’s morgens vroeg. Alles werd reeds opgeruimd, de stroomkabel opgerold en binnen ook al wat opgeruimd. Het was niet echt weer om buiten te zitten, maar er waren we veel vogels waaronder eksters, kraaien, kauwen en een scholekster. Het was wel iets te fris geworden, Phil draaide de verwarming aan en enkele graden meer voelden goed aan. Om 21u begon de voetbalmatch Finland – België waar de Belgen konden winnen met een beetje geluk 0-2. Om 23u. was het tijd om te gaan slapen, hopelijk beter dan de nacht voordien.
Dinsdag 22 juni: Phil was terug vroeg wakker, maar had wel goed geslapen, het was 6u. Phil zette snel een kop koffie en maakte zich klaar voor vertrek. Eens de koffie was uitgedronken, nam hij nog de keggen weg en was Mobil II klaar voor vertrek. Phil reed de cp af om 6u35 en moest 2u40 rijden om hem aan ons huisje in Stasegem te kunnen parkeren. Alles wat er niet meer in hoorde te blijven, werd uitgehaald, zo kon onze vakantiewoning naar zijn vast stek. Daar liet Phil ook de vers watertank leeg lopen.
Kilometerstand 82.828Km., Trip 352,1Km., Verbruik 10,2L., Reistijd 5u52

Foto's


 

© Phil en Fie 12/07/2021