BELGIň 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  19 Ė 22 maart

Na drie maanden konden we eindelijk terug naar de camperplaats waar we het liefst vertoeven. Daar eten we altijd lekkere Take-Away maaltijden klaargemaakt door Geert, de uitbater van het ďSportkaffee "Eleven". Phil vertrok terug van vrijdagmiddag, Fie kwam ook na haar werk met de Nissan.

Vrijdag 19 maart: Phil kon reeds om 12u50 vertrekken richting Langemark-Poelkapelle. Een kleine veertig minuten later parkeerde Phil Mobil II op plaats 5, vlak zetten was niet nodig. Het was een frisse wind, niet echt om buiten te zitten. Phil ging eerst eens bij Geert kijken, wanneer de bestelde spaghetti klaar zou zijn. Daarna vertrok Phil voor een korte wandeling rond het centrum en door het kleine park met visvijver. Omstreeks 17u45 kwam Fie eraan, terwijl we onze dag vertelden genoten we van een aperitiefje. Tegen 18u30 gingen we onze spaghetti afhalen bij Geert en genoten van ons avondmaal in onze Mobil II. Veel vaat hadden we niet en lieten deze staan tot de dag nadien. De avond werd gevuld met TV kijken, we gingen slapen omstreeks 23u40.
Zaterdag 20 maart: Wakker om 8u20 na een rustige nacht. Phil begon direct koffie te zetten, Fie spoedde haar om ontbijtkoeken en pistolets. Een uurtje later vertrokken we op wandeling, die we de vorige keer ook hadden gedaan. Via het Duitse kerkhof en de beek terug naar de cp. Tegen het middaguur trokken we naar het sportkaffee ons middagmaal ophalen, een vispannetje met puree. Phil kocht er nog een fles witte wijn bij, deze paste beter bij de vis. Ons middagmaal smaakte terug voortreffelijk. Nadat we een uurtje van de zon hadden genoten, vertrokken we richting Pilkem naar het Dragoon Camp Cemetery. Daar hadden we de vorige keer de onderkant van een Howitzer-obus gevonden. Na een wandeling van een 8Km. waren we ter plaatse en vond Phil snel een loden balletje, meer gekend als een schrapnel. Na een klein uurtje zoeken hadden we nog enkele dingen in het plastiekzakje kunnen stoppen, de uitstap was een succes. We hadden geluk met het weer, in de schaduw een beetje fris, maar we zochten altijd de zon op. Na nog eens 8Km om terug aan de cp te komen, hadden we in het totaal 23Km op de teller, het was dan al 17u gepasseerd. We waren vertrokken zonder drank en moesten dus eerst onze dorst lessen. De rest van de namiddag en avond verliep heel rustig, we moesten bekomen van de uitstap. Na avondmaal en wat tv kijken gingen we slapen omstreeks 22u40.
Zondag 21 maart: Wakker om 8u10, Fie moest terug naar de bakker om de bestelde ontbijtkoeken en een broodje. Ondertussen zette Phil de koffie zodat we rustig konden genieten van ons ontbijt. We moesten boodschappen doen en reden daarvoor naar de Spar-winkel te Ieper, waarna we op de terugweg nog een door het centrum reden waar het heel kalm was. Tegen 10u20 waren we reeds terug, Phil besloot om wat water bij te vullen. De Gardena-waterslang van 20m was te kort, maar er zit nog altijd een 8-tal meter gewone tuinslang in de garage en daarmee lukte het juist om de vers watertank te vullen.  Voor het middagmaal waren de eerste plannen om zelf te koken, maar Geert zei dat hij nog Lasagne had zitten en deze zou klaar zijn omstreeks 12u30. We namen onze aperitief om tegen het afgesproken uur onze lasagne te halen. In plaats van gewone lasagne had Geert vislasagne met spinazie opgewarmd. Normaal is Phil daar geen liefhebber van, maar een kok als Geert weet deze heel lekker klaar te maken, ook een aanrader. Het weer was stukken minder dan de dag voordien, we bleven binnen. Phil bereidde een wok, zodat we deze beiden de dag nadien enkel moesten opwarmen. Fie vertrok tegen 17u naar Stasegem, ze moest op maandag werken. Voor Phil was het nog enkel wat TV kijken en gaan slapen omstreeks 22u30.
Maandag 22 maart: Wakker om 7u30, koffie zetten en een pistolet met smeerkaas eten. Phil vertrok omstreeks 9u55 voor een wandeling van minimum 10.000 stappen. Om 11u40 klokte hij juist af op dit aantal gewilde stappen. Phil begon zijn dorst te lessen, terwijl hij de dag voordien bereidde wok, opwarmde. Na de vaat begon hij hier en daar wat te kuisen, tenslotte was het woongedeelte volledig gekuist en nadien de cabine. Ondertussen was het bijna 15u en tijd om huiswaarts te rijden. Phil parkeerde onze Mobil II om 15u40 op zijn staanplaats.
Kilometerstand 81.280Km., Trip 81,3Km., Verbruik 10,7L., 1u16.

Foto's


 

© Phil en Fie 12/07/2021