BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  26 – 29 maart

In het begin van de derde lock-down periode besloten we nog eens een weekend naar Ieper te gaan. Rond Ieper is het mooi wandelen en zo doen we onze nodige wandelkilometers. Phil vertrok terug van vrijdagmiddag Fie kwam na 17u achter met de Nissan. We voorzagen niets van eten, daar kunnen we namelijk alles kopen.

Vrijdag 26 maart: Na de warme maaltijd thuis, vertrok Phil omstreeks 12u45 naar Ieper en na 40min rijden stond Phil aan de slagboom van de camping. Na twee maal onze code te hebben ingegeven, reed Phil plaats 18 op. Onze Mobil II stond met de neus omhoog, maar met de keggen eronder stond deze mooi vlak. Nadat de stroom was aangesloten, vertrok Phil richting Brico-winkel. De dag voordien was de halogeenlamp in de toiletkast gesprongen, we wilden deze vervangen door een LED lamp. Via de buitenkant van de vesten en via het station tot aan het winkelcentrum, net geen 4Km. Na 10min stond Phil terug buiten, maar wandelde nu door het centrum, hij moest namelijk in de Rijselstraat bij House of Feet schoenen kopen. Eens terug op de camping had Phil toch een wandeling van 6Km gedaan, het was toen 15u20. Het zonnetje was nu en dan van de partij, maar met een gure wind erbij, was het niet warm genoeg om buiten te zitten. Toen was het wachten tot Fie eraan kwam en ze was er tegen 17u40. Nadat we elkaar onze namiddag hadden verteld, was het tijd voor het aperitief en het avondmaal. De rest was rustig en wat tv kijken en gaan slapen omstreeks 23u40.
Zaterdag 27 maart: Wakker om 7u20, terwijl Phil de koffie zette, vertrok Fie met de Nissan naar de Spar-winkel. Ze deed direct de boodschappen voor de rest van het weekend. Na onze ontbijtkoeken en een lekkere kop koffie vertrokken we omstreeks 10u op zoek naar de “Caterpillar mine crater”. We waren er reeds enkele keren naar op zoek geweest, maar nu waren we bijna zeker, waar we die zouden vinden. Via Zillebeke vijver en het dorp wandelden we via de Wervikstraat tot aan Hill 60 en daar over de spoorwegbrug naar links vonden we de krater. Het moeten toch ferme klappen zijn geweest met die mijnen. We keerden terug langs de Komenseweg en langs het “Larch Wood (Railway Cutting) Cemetery” om tenslotte weer aan de Zillebeke vijver uit te komen. Om 12u30 waren we terug aan de camping met ongeveer 11Km. in de benen. Tijdens het aperitief schilde Phil de aardappelen, waarna Fie de blinde vinken bakte en het witloof stoofde. Na de maaltijd deden we samen de vaat. Rond 15u30 vertrokken we naar de bakker, zodat we daar op zondag tijdens de drukte van de koers niet moesten zijn. Via de markt en de Rijselpoort keerden we terug naar de camping, het was bijna 17u. Nog steeds waaide er een koude wind en konden we niet buiten zitten. Zo bleven we terug in onze verwarmde Mobil II. Na het avondmaal deden we zoals gewoonlijk niet veel meer dan wat tv kijken en gingen slapen omstreeks 23u.
Zondag 28 maart: We hadden beiden een heel goeie nacht en sliepen tot 9u. Fie had pannenkoeken mee gebracht bij haar boodschappen, deze waren ons ontbijt. We hadden besloten om ’s middags een koude schotel te eten, we kookten enkele aardappelen, asperges en eieren. Zo konden deze afkoelen tegen de middag. Het was Gent-Wevelgem, dus moesten we het centrum vermijden op het start uur. Nadat we de helikopters niet meer hoorden, wandelden we toch nog snel eens naar de beenhouwer om charcuterie. Het centrum was bijna hermetisch afgesloten voor de voetgangers, maar we geraakten toch waar we moesten zijn. We gingen ook naar de Sint-Maartenskathedraal waar we op palmzondag wat palm wilden halen, maar er was nog een mis bezig. We gingen dan nog eerst eens kijken naar de opgravingen, maar daar was er niets meer dat verwees naar de opgravingen. Op de terugweg zagen we een persoon met palm lopen, we gingen ook nog eens in de kerk kijken. Nu waren de deuren open en kon Fie daar palm meebrengen zoveel ze maar wilde. Met enkele omwegen kwamen we net na het middaguur terug aan de camping. Na het aperitief genoten we van onze koude schotel. Na de vaat probeerden we een uurtje buiten te zitten, maar het was toch frisjes. We volgden dan maar de koers een uurtje vroeger dan we gedacht hadden. Na het avondmaal, omstreeks 18u50, vertrok Fie huiswaarts omdat ze op maandag moest werken. Daarna restte Phil nog enkel tv kijken en gaan slapen omstreeks 23u10.
Maandag 29 maart: Phil was wakker om 7u20, Fie was verbaasd, dat hij al wakker was. Koffie zetten en ontbijten, een pistolet met smeerkaas. Omstreeks 10u05 vertrok Phil voor een wandeling rond Zillebeke vijver en wandelde, eens terug in Ieper, rond tot hij zijn 10.000 stappen had, ongeveer 8Km. Het was prachtig weer, Phil genoot in de zon van zijn aperitief. Rond 13u begon Phil aan zijn middageten, wok met kip. Na de vaat was het nog wat genieten van de zon. Na de siësta maakte Phil alles klaar voor vertrek en reed zo iets na 15u weg van de camping. In Harelbeke ging hij tanken en vulde ook de LPG tank. Om 16u was onze Mobil II op zijn staanplaats en was alles geledigd.
Kilometerstand 81.362Km., Trip 81,6Km., Verbruik 11,6L., Reistijd 1u26

Foto's


 

© Phil en Fie 12/07/2021