BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 21 – 24 mei

Normaal waren er geen plaatsen meer beschikbaar op Camping Jeugdstadion in Ieper. Phil had wel gevraagd in de receptie, indien er een plaatsje zou vrijkomen, we de kans zouden krijgen. Door het beloofde slechte weer hadden wij geluk, velen annuleerden hun boeking. We kregen tenslotte plaats 12 toegewezen. Veel hoefden we niet in de koelkast te stoppen, we kopen graag lokaal.

Vrijdag 21 mei: Phil kon vertrekken omstreeks 13u, nadat hij de fietsen op het fietsrek had geplaatst,. Om terug een tijdje weg te kunnen, ging Phil nog eerst LPG en Diesel tanken. Zo was het bijna 14u, als hij op stek 12 was geďnstalleerd. De eerste uitstap ging naar de kringloop winkel, maar Phil vond niet wat hij zocht. Phil wandelde nog eens door het natuurgebiedje, waar er momenteel veel schapen met lammeren lopen, langs de vesten tot aan de Menenpoort om eens te kijken naar het terras aan het Ypra inn café en zag dat het goed was. Om 15u30 en terug in onze Mobil II was het wachten tot Fie eraan kwam. Om de schotel te richten, was er teveel wind, zo werd er enkel naar de radio geluisterd. Fie was ook verschoten door de felle wind langs de snelweg, maar kwam veilig aan omstreeks 17u45. Door de felle wind konden we geen ramen noch deuren open zetten. Na onze broodmaaltijd keken we dan maar via het internet naar thuis en de voice op de laptop. We gingen slapen omstreeks 22u30.
Zaterdag 23 mei: Wakker iets voor 7u. Nadat de koffie klaar was, konden we ontbijten met brood dat we van thuis mee hadden. Voor onze aankopen reden we net voor 10u met de Nissan naar de Spar-winkel om de aankopen voor de rest van het weekend. Fie ging wel nog vlees kopen bij Renmans. Ons middagmaal waren blinde vinken met flageolets en aardappelen. Na de vaat vertrokken we met de Nissan naar Zonnebeke, om nog eens het Passendale museum te bezoeken. Ondertussen bewonderden we nog eens het prachtige werk van Jan Fieuw “Faces of War”. We genoten een goeie 2u van ons bezoek en was ons geheugen weer opgefrist. Na een korte rit waren we terug in Ieper, maar namen nog een tussenstop op het terras van “Klein Rijsel”. Zo was het reeds 18u toen we terug aan onze Mobil II waren. De wind was wat gaan liggen en we konden dus ook nog wat tv kijken. ’s Avonds aten we, na een aperitiefje, een broodmaaltijd. De rest van de avond was wat tv kijken, Fie ging slapen omstreeks 22u30, Phil pas om 00u50.
Zondag 23 mei: We sliepen tot 8u., de koffie werd gezet en we genoten van een lekker ontbijt. Omstreeks 9u30 vertrokken we met de fiets naar Dragoon Camp Cemetery op zoek naar wat schrapnels op de landen errond. Nadat we er een twintigtal hadden gevonden, reden we verder naar Langemark. We brachten daar een bezoek aan het Sportkaffee “eleven” om onze dorst te lessen , maar ook om een goeie dag te gaan zeggen aan Geert. Het was reeds na het middaguur, toen we terug en tegen wind terug naar Ieper reden. Daar deden we nog een tussenstop bij Ypra Inn en waren we tenslotte om 13u35 terug aan ons stekje op de camping. Na nog een aperitiefje bereidden we ons middagmaal Sperziebonen, aardappelen en Zwitserse schijven. Na de vaat vertrokken we nog voor een wandeling van 7,6Km, rond de vijver van Zillebeke, via de cp naar de Rijselpoort terug naar de camping. Het was toen al 19u45, de avond werd gevuld met tv kijken en gaan slapen omstreeks 23u.
Maandag 24 mei: Het was Pinksteren maandag, een heel rustige nacht, we sliepen tot 8u40. Na het ontbijt begonnen we ons klaar te maken voor vertrek. Fie kon vertrekken om 9u45, Phil ruimde eerst nog wat verder op en vertrok omstreeks 10u20. Een dik half uur later parkeerde Phil onze Mobil II op zijn vaste stek.
Kilometerstand 82.018Km., Trip 78,5Km., Verbruik 11,7L., Reistijd 1u17.

Foto's


 

© Phil en Fie 12/07/2021