BELGIň 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 10 juni - 11 juli

Op 13 juli was er een bevelsoverdracht in de brigade te Leopoldsburg. Phil had op de camping in Ieper de RSM leren kennen. Daardoor had hij enkele tips gekregen om toch iets te kunnen meemaken van de plechtigheid, ondanks de corona beperkingen. Zo trok Phil naar camperplaats Lido van zaterdagmiddag en zou hij op woensdag terug huiswaarts rijden. Het viel enigszins anders uit.

Zaterdag 10 juli: Fie vertrok om 10u. samen met haar zus naar hun moeder en ze gingen met hun drieŽn eens winkelen in Brugge. Phil vertrok ook op dat uur richting Leopoldsburg. Deze keer verliep de rit vlot, enkel aan de werken in Gentbrugge was het wat stapvoets rijden. Na 2u05 reed Phil onze Mobil II op stek 1 net aan de ingang. Toen hij wilde afrekenen, lag Dirk de uitbater, onder een camper waarvan hij de bevestiging voor een scooter aan het plaatsen was. Hij zou zijn geld zelf wel komen halen. Phil ging dan maar eerst Mobil II vlak zetten, de stroomdraad aanleggen, de luifel uitdraaien en de stormbanden plaatsen. Eens dit alles was gedaan, haalde hij het hengelgerief uit en maakte zich in alle rust klaar om een visje te vangen. Tegen 14u ving hij zijn eerste vis en viste tot 16u. Door een lijnbreuk besloot hij dan maar te stoppen en stopte alles in de garage. De honger liet zich ook voelen. Phil bereidde zijn spaghetti zo kon hij zijn middag eten als 4-uurtje opeten. Toen de vaat gedaan was, dacht hij van een beetje buiten onder de luifel te genieten van de omgeving. Omstreeks 16u50 begon het lichtjes te regenen, het was niet van de regen in de drop, maar van de regen in een ferme bui. Tegen 18u40 stonden reeds enkele grote plassen op een 6-tal plaatsen, pas nog een uur later hield het op met regenen. Ondertussen was er zelfs water van op de weg de camperplaats opgelopen, dit is blijkbaar de schuldige van het onderlopen van de staanplaatsen. Tegen 19u. kregen we zelfs een beetje zon te zien, maar het kwaad was geschied. Na de regen kwam Dirk afrekenen en bleef nog een tijdje babbelen. Tegen 21u30 was het stil op de camperplaats en was de zon ook achter de bomen aan het verdwijnen. Phil keek nog wat tv en ging slapen omstreeks 23u15.
Zondag 11 juli: Phil wakker om 6u. Wat een rustige dag zou worden met een bezoekje aan de rommelmarkt, een fietstochtje op het militair domein en na de middag i.p.v. een uiltje te vangen, een visje vangen, kreeg Phil net voor zijn vertrek naar de rommelmarkt een telefoon van zijn ma. Zijn stiefvader kon door pijn aan zijn been niet uit bed komen. Phil kon niets doen vanuit Leopoldsburg en belde Fie op met de vraag of zij eens wilde gaan kijken. Ze maakte zich vlug klaar en vertrok naar Ronse. Phil wist dat ze nu in goede handen zouden zijn en reed snel eens naar het centrum voor de rommelmarkt. Toen hij halverwege was, kreeg hij een telefoon van Fie met de nodige uitleg. Na wat overleg besloot hij zich dan ook klaar te maken voor vertrek, de plicht riep. Omstreeks 10u40 kon Phil na het opruimen, naar huis vertrekken. Net voor thuiskomst ging Phil nog tanken zodat de camper klaar stond voor de volgende uitslag. Net voor 13u. kon hij Mobil II voor de deur parkeren om deze te ledigen. Eens alles wat er niet moest inblijven was uitgehaald kwam Fie thuis en kon ons vakantieverblijf naar zijn staanplaats worden gereden. Met zijn Stiefvader was het ondertussen iets beter.
Kilometerstand 83.164Km., Trip 336,5Km., Verbruik 9,5L., Reistijd 4u31

Foto's


 

© Phil en Fie 13/07/2021