BELGIň 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  02 Ė 06 april

Paasweekend 2021, Normaal gaan Phil & Fie reeds jaren in het Paasweekend naar de familie in Frankrijk, maar nu, reeds het tweede jaar op rij, kan het niet door dat verdomde virus. Dit jaar werden we uitgenodigd bij Fie haar ma te Jabbeke. Zo boekten we op camping Strooiendorp in De Haan en nam Fie er nog een dagje verlof bij op dinsdag.

Vrijdag 02 april: Na het middageten kon Phil reeds om 12u55 vertrekken richting De Haan en was om 13u55 aan Camping Strooiendorp en kreeg plaats 1 toegewezen. Het was er rustig, er stonden maar 4 andere campers. Nadat de stroom was aangesloten vertrok Phil voor een korte wandeling richting centrum en had op die manier een 4-tal km op de teller. Dan was het wachten tot Fie eraan kwam. Ze moest werken tot 17u en had dan ook een klein uurtje te rijden. Alles verliep vlot voor haar en was er om 18u. Tijdens het aperitief vertelden we onze dag en maakten plannen voor de dag nadien. We aten een broodmaaltijd, keken wat tv en gingen slapen omstreeks 23u.
Zaterdag 03 april: We sliepen tot 8u10. Nadat de koffie was gezet, aten we een eitje als ontbijt en vertrokken nog voor 10u naar de winkel voor enkele inkopen. Ze stonden in rijen te wachten om binnen te gaan. We besloten dan maar geen inkopen te doen in de voormiddag en wandelden door via het centrum tot op de dijk. Er was een koude wind op de dijk, zo sloegen we snel een zijstraat in, zodat we uit de wind konden wandelen. We trokken dan maar het natuurdomein binnen, we kwamen bijna geen mensen tegen, maar zagen wel twee mooie ezels. Via het Wonderbos kwamen we terug in het centrum en ging Fie toch nog Delhaize binnen. Het was 12u15 toen we terug in onze Mobil II waren, net op tijd voor het aperitief. Ondertussen begon Phil aan het middagmaal, verse sperziebonen, aardappelen en worst. Samen deden we de vaat en na een korte siŽsta vertrokken we terug op wandel. Terug het Wonderbos in en net voor Wenduine keerden we terug via het strand, waar het eigenlijk voor het Paasweekend vrij rustig was. In het totaal deden we bijna 18Km, niet slecht voor een zaterdag. We waren terug omstreeks 17u30, ondertussen was de cp redelijk vol gelopen, er waren nog maar twee plaatsen vrij. Ons avondmaal was terug een broodmaaltijd met charcuterie. De rest van de avond verliep zoals vele andere met uitzondering, dat Phil de vers watertank bij vulde, terwijl Fie het toilet ging ledigen. We gingen slapen omstreeks 23u30, ondertussen waren de kinderen van onze buren nog klaar wakker J
.
Zondag 04 april: Pasen, we sliepen tot 8u20. Phil zette de koffie en warmde de pannenkoeken voor ons ontbijt. We waren tussen 10u en 10u30 afgesproken bij Fieís Ma, we hadden nog alle tijd om ons klaar te maken. Twaalf kilometer verder stonden we in Jabbeke en konden nog een klein beetje helpen bij moedre. Na het aperitief met lekkere hapjes waren het scampiís als voorgerecht, een prachtig rosbief als hoofdgerecht en als afsluiter een lekkere ijs. Tijdens al dit lekkers was het ook genieten van de Ronde van Vlaanderen. We hielpen nadien nog alles opruimen en vertrokken terug naar de camping omstreeks 17u30. Twaalf kilometer en 18 minuten later waren we terug aan onze Mobil II. We konden nog wat nagenieten van het voortreffelijk middagmaal en hadden zelfs de rest van de dag geen honger meer. Het weer was wel veel verbeterd, we haalden nog een uurtje de stoelen uit en dronken een goed biertje. Later op de avond begon het wat te regenen en vielen er nu en dan wat fijne hagel. We gingen slapen omstreeks 22u40.
Maandag 05 april: We hadden een heel rustige nacht en werden pas wakker omstreeks 9u10. De koffie smaakte en ons ontbijt was brood met confituur. Nu en dan kwam er een bui voorbij of viel er wat sneeuw. We besloten toch om eens op wandel te gaan, we vertrokken om 10u45 en kwamen terug om 12u16 met 8,6km op de teller. We hadden nu en dan wat sneeuw gehad en veel wind, maar het had ons goed gedaan. We bleven dan maar binnen, genoten van ons aperitief en daarna van onze spaghetti. Rond 18u trok alles terug open en hadden we zon, maar er was nog steeds teveel wind om wat buiten te zitten. De laatste avond van ons verlengd weekend verliep in alle rust. Nadat we wat tv hadden gekeken en nog een klein avondmaal hadden gegeten gingen we slapen om 23u.
Dinsdag 06 april: Wakker om 8u. koffie zetten en ontbijten. Die laatste dag is altijd een moeilijke dag, vooral wanneer we vertrekken eens je alles begint op te ruimen en in ons geval ďwat kunnen we in de Nissan steken als Fie vertrektĒ. Eens dit allemaal gedaan is, rest dan nog het toilet ledigen en de stroomkabel wegsteken. We reden de camping buiten om 10u20 en een dik uur later parkeerde Phil onze Mobil II op zijn stelplaats. Fie kwam nog helpen om de rest nog uit te halen en de uitstap zat erop.
Kilometerstand 81.517Km., Trip 154,4Km. Verbruik 10,7L., Reistijd 2u10.

Foto's


 

© Phil en Fie 12/07/2021