BELGIË 2021

Nieuwpoort Nieuwpoort Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan
Ieper Langemark-Poelkapelle Ieper De Haan Ieper Leopoldsburg
Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg      
           
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  23 – 26 april

Voor de verandering trokken we nog eens naar Langemark-Poelkapelle. We dachten van terug op de take-away van Geert te kunnen rekenen, maar dit weekend was er niets te krijgen. Phil vertrok terug van de vrijdag middag, Fie kwam achter na haar werk.

Vrijdag 23 april: Phil kon vertrekken om 12u55 richting Langemark-Poelkapelle. Tegen 14u was de vers watertank opgevuld, de stroom aangesloten en zat Phil reeds rustig in zijn zetel van de zon te genieten. Omstreeks 15u ging hij eens een goeie dag zeggen aan Geert. Daarna was het gewoon wachten tot Fie eraan kwam. Nadat ze nog enkele boodschappen had gedaan en ook nog voor iemand een tuintafeltje was gaan halen naar de Aldi, kwam ze er nog voor 18u. aan. Terwijl we de belevenissen van de voorbije dag vertelden, dronken we buiten nog een aperitiefje. Voor ons avondmaal trokken we naar binnen en bleven er voor de rest van de dag. We gingen slapen omstreeks 23u.
Zaterdag 24 april: We hadden een goeie nacht en ontbeten met pannenkoeken en een lekkere kop koffie. We maakten ons klaar om te vertrekken voor een fietstocht richting Zonnebeke. We namen niet de kortste weg, maar reden er met een boog en langs rustige straatjes naartoe. Voor het museum “Passchendaele 1917” was er de persvoorstelling van de tentoonstelling
“Faces of War” door Jan Fieuw. We waren mooi op tijd en konden zo eens rondkijken naar het prachtige werk. Na de nodige speeches, vertrokken we terug richting Langemark, deze keer ook langs rustige wegen en kwamen voorbij het Polygone bos, daar gingen we eens naar het Buttes New British Cemetery waar de dag nadien de Anzac-day plechtigheid door zou gaan. Enkel een viertal stoelen waren te zien, normaal zit de begraafplaats volledig vol. Na een rit van 30Km. kwamen we terug op de cp, het was 13u25. We lesten eerst onze dorst om nadien een aperitiefje te drinken, terwijl we ons middagmaal klaarmaakten. We aten omstreeks 15u. chipolata, merguez en spek met groentjes en aardappel. Na de vaat was het voor de rest van de dag genieten van het zonnetje en de rust. Eens het te fris werd, trokken we naar binnen, keken nog wat tv en gingen omstreeks 22u slapen.
Zondag 25 april: We waren vroeg wakker, we waren graag eens tot aan zee gereden. Met een eitje als ontbijt en een verse kop koffie konden we er terug voor een tijdje tegen. We vertrokken reeds om 8u45 en waren reeds om 10u26 terug aan onze Mobil II. Een half uurtje later vertrokken we naar Pilkem met de hoop van nog wat oorlogsresten te vinden, maar vertrokken er met lege handen. We reden nadien terug naar de cp waar Phil na het aperitief terug wat vlees bakte, deze maal hamburgers en ribbetjes op de BBQ. Na de siësta deden we nog de vaat en genoten terug van de omgeving. Eens de zon begon onder te gaan, reed Fie naar Stasegem. Ze moest op maandag werken. Phil deed het voor de rest van de dag rustig aan, keek wat tv en ging iets na 23u slapen.
Maandag 26 april: Na een rustige nacht was Phil wakker om 7u30 , zette koffie en at een boterham als ontbijt. Phil moest na de middag naar de oogarts en begon daardoor snel op te ruimen en eens rond  te lopen met de stofvod. Nadat het toilet was geledigd, de fietsen op het fietsrek gezet en de stroomkabel opgerold, was Phil klaar voor vertrek. Hij reed de camperplaats af om 9u40 en reed een klein uurtje later onze Mobil II op zijn staanplaats.
Kilometerstand 81.694Km., Trip 86,7Km., Verbruik 10,6L., Reistijd 1u24

Foto’s


 

© Phil en Fie 12/07/2021