BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 09 – 10 februari

Nog een weekend waar er geen familiebezoeken stonden geprogrammeerd, zo konden we nog eens met ons buitenverblijf op weg. Daar we maar 1 nacht weg konden blijven, werd het de Kompas camperplaats in Westende.

Zaterdag 09 februari: Zoals gewoonlijk ieder zijn werk op zaterdagvoormiddag, maar Fie maakte de ramen van de cabine nog proper. Deze waren erg vuil door al het mooie weer van de laatste tijd. Bij Phil zijn thuiskomst nog een boterham eten en Fie’s haar in de plooi leggen. Tegen 12u35 konden we vertrekken voor een goeie 70Km. Bij onze aankomst zagen we dat er niet veel volk stond, te duur? We kozen in de automaat voor plaats 12, ongeveer in de midden van de cp. Vlak zetten, niet echt nodig, we deden warmere kledij aan en vertrokken richting Nieuwpoort. We bleven de tramlijn volgen tot aan het standbeeld van Albert 1, om zo via de vismijn richting Nieuwpoort-bad te gaan. Een mooie promenade die terug loopt tot aan de Noordzee, maar we bleven steken halverwege. We keerden op onze stappen terug en gingen bij “De Lochting” een tafel bespreken voor ons avondeten. Terug in de Mh genoten we van een héél goeie fles champagne om dan tegen 19u naar onze besproken tafel te gaan. We genoten daar van een goeie ontvangst en een lekker avondmaal. Phil begon met een Picon en Fie met een Karafje wijn, we bestelden ons een chateaubriand met frietjes waarbij Phil ook een karaf wijn bestelde. Voor dessert at Fie een IJsje met slagroom en koffie, Phil dronk ook een koffie maar met een calvados. Moe maar meer dan voldaan vertrokken we terug naar de cp, keken nog wat tv en gingen tegen 22u30 slapen.
Zondag 10 februari:
Terug konden we genieten van een rustige nacht in alle stilte. Pas omstreeks 8u werden we door een blaffende hond gewekt. Phil zorgde voor de koffie en we aten als ontbijt een craccotte met choco of kweepeer confituur. Na wat tv kijken vertrokken voor een wandeling. Via het smalle wegje langs de cp kwamen we aan de grote baan die we overstaken, langs het natuurgebied kwamen we zo uit op het strand. We besloten dan maar om op die manier tot aan de monding van de ijzer te lopen en daar zagen we dan wel weer. Wat er in de winter zo allemaal op het strand allemaal aanspoelt is hier onmogelijk neer te pennen, wel de moeite was een bruinvis, zo een kleine meter lang mooie vis en jammer genoeg dood. Het was dicht tegen de middag als we aan het water kwamen en zagen dat er een overzetboot was, volledig gratis, mooi meegenomen. We kwamen zonder meer inspanningen aan in Nieuwpoort-Bad. Fie moest naar het toilet, we stapten de “Nelson” langs de dijk binnen, Fie vroeg een kannetje koffie en Phil een Trippel Karmeliet. We konden ons eens goed opwarmen, maar bij het buitenkomen voelden we des te meer de gure wind. Nog eens de winkelstraat doorkruisen en terug naar de veerboot, we konden niet direct opstappen, deze startte pas terug om 13u30. Enkele minuten later konden we langs de andere oever uitstappen en onze wandeling voortzetten. We dachten van langs de duinen terug aan het natuurgebied te komen, maar we kwamen uit aan het militair domein waar we naar links moesten, recht het strand op. Ondertussen was het hoog water en moesten we het grootste deel op iets zachter zand afleggen, maar het viel al bij al nog mee. Phil had graag de cross in Hoogstraten gezien, zo moesten we ons nog reppen om op tijd terug te zijn, het lukte net. Nijs won tegen een sterke Klaas in een lastige cross, zo moesten er meer zijn. Ondertussen deed Fie ons (na) middagmaal klaar, kippenworst met witte bonen in tomatensaus en aardappelen, een glaasje wijn en een Stella vervolledigden de maaltijd. Samen deden we de vaat, tot aan het avondeten was het wat tv kijken en deze tekst typen. Tegen 18u45 aten we ons laatste maal voor deze dag. Nadat de vaat gedaan was, nog enkel de stroom afsluiten, het grijs water lozen en we konden huiswaarts vertrekken. Een kleine 70Km rijden, een uurtje dus en we reden de Mh terug op zijn vaste stek. We haalden nog vlug alles uit die er niet meer in hoorde, de verwarming aanleggen tegen de vorst, dit alles net op tijd voor het terug begon te sneeuwen. Al bij al een zonnig, winderig weekend, maar wel met ferme en plezante wandelingen.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016