BELGIň 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 23 - 24 februari 2013

Voor het derde jaar op een rij, we beginnen gewoontes aan te nemen, was er op zondag de klassieker Gent Ė Staden, zo planden we terug om een nachtje naar Langemark Ė Poelkapelle te gaan overnachten om de dag nadien op tijd een plaatsje te hebben net voorbij de aankomst.

Zaterdag 23 februari: Phil werkte in de voormiddag, Fie kuiste ons huisje en ging ook nog voor een verzorging naar de schoonheidsspecialiste. Tegen 12u kwam ze Phil halen en deze maakte haar kapsel nog in orde in het kapsalon. Eens thuis, nog vlug wat eten, andere kleren aan en vertrekken naar het tankstation zodat alles wat op LPG werkt, terug een zekerheid was. We hadden maar een 36Km te rijden en kwamen zo heel vlot aan bij het sportcentrum waar we voor plaats 5 kozen. Enkel onze neus een beetje in de lucht rijden en we stonden mooi vlak. We beslisten om eerst in de sportzaal te gaan afrekenen, daar moesten we dan ook al geen rekening meer mee houden. We dronken er een paar lekkere Trippel Karmeliet terwijl we wat naar de Omloop van het Nieuwsblad keken, maar we waren gekomen om te wandelen. We besloten dan maar om te gaan wandelen, eens tot aan de Duitse militaire begraafplaats waar er ongeveer een 44.000 Duitse soldaten begraven liggen. Het was koud, maar we waren goed ingeduffeld en konden genieten van onze wandeling. Terug aan de Mh, nog de schotel richten en onze pyjama aandoen, genieten dus. Fie begon tegen 18u30 aan ons avondeten, stoverij, aardappelen en witloof, lekkere dingen voor de mensen. Samen nog de vaat doen, de rest van de avond was genieten van onze vakantiewoning en de tv-uitzendingen, op naar een rustige nacht.
Zondag 24 februari: Zoals verwacht een heel rustige nacht, wakker door het klokkengeluid. Om
7u stoort dat ook niet meer. Nog rustig wakker worden om tegen 7u25 uit te pikken en koffie te zetten. Bij het naar buiten kijken, was alles wit, nog maar eens was er sneeuw gevallen. Fie kleedde haar aan en ging koeken halen, met enkele zoete koffiekoeken konden we er tegen tot de middag. Het bleef maar sneeuwen, er werden meer en meer koersen afgeschaft, tenslotte Gent-Staden ook. We besloten dan maar ons programma aan te passen. We deden dan maar een korte rit tot in Poperinge op het Oudstrijdersplein, daar hadden we ooit eens overnacht. We deden terug onze warme kledij aan en wandelden tot op de grote markt. Na een wandeling van een uurtje gingen we binnen in Oud Vlaanderen waar we ons trakteerden met een paar Trippel Karmelietes. Tegen 13u30 waren we terug aan de Mh waar Phil de schotel richtte, zodat we naar de sluitingsprijs van de cyclocross konden kijken in Oostmalle. Fie  bereidde onze spaghetti die we ondertussen konden verorberen. Fie zorgde voor de vaat, achteraf deden we het nog een uurtje rustig aan. We vertrokken rond 17u zonder snelwegen, zodat we voor het donker thuis waren, de Mh terug op zijn plaats konden zetten, uithalen wat er niet meer in moest en beginnen plannen maken voor volgende uitstap, hopelijk met beter weer.

Fotoís


 

© Phil en Fie 31/03/2016