BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 02 – 07 augustus

Na ons vorig weekend in Leopoldsburg werden er nogal vlug plannen gemaakt om nog eens te gaan vissen naar de Lido, Bart en Petra deden nog eerst hun reis naar Italië die later bleek te stranden in Oostenrijk door het veel te warme weer. Zo legden we onze agenda’s samen en planden we enkele dagen te vissen begin augustus en het was in de Lido mosselweekend, ook meegenomen. Fie moest nog werken, Phil daarentegen werkte enkel op vrijdagvoormiddag. Op die manier vertrok Phil direct na de middag met de Mh en kwam Fie achter met de Mazda.

Vrijdag 02 augustus: Phil ging na zijn werk nog eerst naar huis eten en vertrok zo vlug mogelijk richting Leopoldsburg om een visje te proberen te verschalken. Onderweg geen enkel probleem, zo was Phil reeds tegen 15u15 ter plaatse. Bart had reeds een bericht gestuurd dat er terug problemen waren met de staanplaatsen. We stonden terug aan het eiland, maar ze hadden de twee plaatsen op het eiland ook verhuurd, ze stonden dus voor ons. Bart had nog gevraagd of ze niet wilden verwisselen, daar het geen vissers waren, maar ze wilden niet. We kregen wel de toelating om onze stokken daar te zetten. Het was de heetste dag van het jaar, zweten geblazen dus. Fie vertrok na haar werk vanuit Stasegem, ze had meer pech en zat in een file op de ring rond Antwerpen door een ongeval, ze kwam in de Lido aan rond 20u. Ondertussen waren Bart en Phil al bezig aan het aperitief. Petra voor die avond BBQ vlees gaan halen en dat het smaakte, nadat de dames een flesje cava hadden soldaat gemaakt. Ilse, de dochter van Bart en Petra was ook mee, met de drie dames moesten de heren zich niet veel aantrekken van de vaat en zo. Voor Phil bleef de vangst uit, maar Bart ving er 6 tegen dat we gingen slapen. We gingen slapen omstreeks 2u.
Zaterdag 03 augustus: Phil zat om 7u30 aan het water nadat hij een kopje troost had gezet. Tegen 9u ging Fie de pistolets halen en konden we ontbijten. De koelkast van Bart deed het niet meer optimaal, enkel op gas kon het nog net. Onze drie dames vertrokken naar de markt in het centrum, wij probeerden ondertussen nog een visje te vangen, wat nu wel lukte bij Phil. Plots belde Fie dat ze in glas had gereden en met een
lekke band zat, dit gebeurde net aan een fietswinkel, zo liet ze die daar herstellen en kwam te voet naar de Lido. Deze zou hersteld zijn tegen 17u.Tegen aperitieftijd waren ze terug van de markt, dus genoten we van een glaasje en een hapje. Omstreeks 14u werden de stokken op het droge gelegd, zodat we mosselen konden gaan eten aan €18 p/p. Na het lekkere middagmaal gingen we terug vissen. Tegen 17u voerde Phil Fie naar de fietswinkel, het stoppen kostte €10. Bart probeerde laat in de namiddag eens iets anders onder het kantje en wist op die manier 3 mooie vissen te vangen. De norse man die voor ons stond zat alles te bekijken. Bart wilde vriendelijk zijn en zei tegen die ”mooie vissen hé” antwoordde die “wat heeft een mens daar nu aan” Bart stond daar met zijn mond vol, wij allemaal zelfs. Vanaf dan zeiden we zelf niks meer tegen die persoon. Het was terug een heel zonnige dag geweest, de vangsten stonden op 9 – 4 voor Bart. We gingen slapen omstreeks middernacht.
Zondag 04 augustus: Terug zat Phil tegen 7u30 aan het water met een verse kop koffie in de hand, de eerste vis liet zich reeds om 8u30 verschalken. Fie en Bart waren ook vroeg van de partij, Fie ging terug onze koeken halen zodat we konden genieten van een lekker ontbijt. De drie dames vertrokken nadien naar de Carrefour zodat we onze stock konden aanvullen. Als middagmaal aten we terug BBQ, er was er nog veel over van de eerste maal. Ilse en Bart gingen vissen in de andere put, Ilse ving voor haar eerste maal een vis en het was de moeite. Als je dit als wedstrijdvisser zou meemaken, val je zeker in de prijzen. Later in de namiddag vertrok onze voorbuur, deze mompelde iets van de loze vissertjes kunnen nu hun gang gaan. In eerste instantie reageerden we niet, maar Phil zag dat hij een lege plastiekfles liet liggen onder zijn camper en maakte er die attent op, geen reactie. Als hij was buiten gereden, liet Bart het weten aan Frans, de “bewaker” van de cp. Deze ging het de gefrustreerde man zeggen, die dan, voor hij vertrok, nog de fles kwam ophalen, onze wraak was zoet :-D. Phil ving in de namiddag nog enkele karpers, waarvan Fie er één van drilde tot op de kant, Phil werkte het af. Fie wilde die niet vasthouden, Petra wel waarvan bewijs op de fotopagina. Bij het drillen had Fie niet op de andere hengels gelet, Phil had nog wat werk om alles opnieuw te monteren. Omstreeks 18u30 vertrok Fie huiswaarts, als Phil terug kwam zat Frans in het water om een visstek te maken net achter de Mh. Op deze vijver waren kleine karpertjes, katvissen en zonnebaarzen te vangen. Na nog iets kleins als avondeten rondden we de dag omstreeks 23u af met een tussenstand van 8 – 11 in het voordeel van Bart.
Maandag 05 augustus: Phil zat deze keer een half uur vroeger aan het water, de eerste vis kwam er om 8u40 uit. Bart kwam deze keer iets later op gang. Na het ontbijt begonnen Bart en Ilse terug in de ander put te vissen, op die manier verloor Bart wat de voeling met het karpervissen en kon Phil een inhaal manoeuvre doen.
Petra vertrok samen met Ilse op boodschap om nog enkele inkopen te doen, we dreigden zonder bier te vallen, niet gezond in zo een weer. Ons middagmaal was Phil zijn stoverij en de frieten gingen we halen in de kantine. Phil ving in de loop van de dag 8 karpers en viste ondertussen nog een beetje in de andere put. Door al het lis die er aanwezig was, was er nu en dan wat breuk. Phil herstelde tenslotte met een grote dobber en met één enkel lood dat net een beetje te zwaar was en viste zo met een verzonken dobber. Net toen Bart een haak verloor, kwam er iemand van langs de overkant kijken, die was natuurlijk verwonderd wat hij zag. Toen deze terug weg was kregen we allebei de slappe lach. Rond 18u30 ving Phil nog een graskarper, terug een hilarisch moment. De vis was blijkbaar niet volledig uitgedrild en sloeg met zijn staart eerst Phil in het aangezicht en daarna nog eens op de borstkas. Na het avondeten nog een pintje, Phil rondde de dag af met een totaal van 16 stuks. We gingen terug vroeg slapen, omstreeks 23u.
Dinsdag 06 augustus: Phil was terug om 7u. als eerste van de partij, Bart bleef wat langer liggen. Frans, onze buur en “bewaker” had een kleine wedstrijd georganiseerd in de andere put, eerste prijs, een bak bier. Bart moest zich dus tegen 9u klaarmaken voor deze. Iedereen kwam rustig naar de vijver, de laatste was zelfs een vijftien minuten te laat aan het water, ze waren maar met zes wedstrijdvissers. Bart begon slecht maar kon zijn achterstand in het laatste uur goedmaken, hij eindigde op de tweede plaats met amper vier vissen minder dan de eerste. Ze gingen in de kantine de bak bier ledigen. Bart was terug tegen dat we een aperitief gingen drinken. Petra had ons een héél lekker middagmaal klaargemaakt, iets met kip, paprika, champignons en nog een kaassoort, maar had niks om de saus te binden. Ze ging het vragen bij Frans en kreeg daar wat bloem, maar het binden bleef blijkbaar uit. De smaak was daardoor gelukkig niet minder. De dag ging voorbij zonder opvallende gebeurtenissen, de vangst viel ook stil bij Phil. Zijn aantal stokte bij twee voor de dag, algemeen totaal 18. We gingen terug redelijk vroeg slapen, tegen 22u30 onder de wol, morgen vroeg dag.
Woensdag 07 augustus: Phil was voor de laatste dag nu eens niet de eerste, Bart zal al buiten en had zelf reeds een aanbeet gehad. Phil zorgde voor een kopje troost voor hij naar buiten ging. Na een korte tijd werd de eerste vis geland, eentje voor Bart en zo ging het de gehele dag door Phil probeerde van alles maar nergens kreeg hij reactie op. Was het door de regen, het was rond negen uur beginnen regenen en stopte eens voor een kwartier, maar begon opnieuw. Phil viste met hetzelfde, op de zelfde afstand, niet begrijpelijk. Na het ontbijt bleven we maar proberen tot het tijd was voor het middagmaal, we haalden de stokken uit en gingen in de kantine eten, de twee dames aten Croque videe en Bart en Phil terug mosselen. Bij het buiten gaan, gleed Phil uit op het hellend vlak en kwam op zijn rug terecht, gelukkig zonder erg. Terug aan het water, kwam Bart direct terug in beeld, die aanbeten op vijf minuten, een daarvan sloeg Phil aan, maar die schoot af, toeme njè. We begonnen stilletjes alles op te ruimen en af te drogen, jammer dat het zo moest eindigen, dit betekende dubbel werk voor als we thuis kwamen. We vertrokken rond 17u30 van de camperplaats maar volgden elk een andere weg. Phil tankte nog enkele Km van de cp, de rest van de weg verliep rustig. Fie had de plaats voor de camper voor de deur kunnen vrijhouden. Alles uitladen om de dag nadien de Mh terug vertrekkensklaar te zetten voor de volgend uitstap.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016