BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 16 – 18 augustus

Man man, een heel moeilijke bevalling, Phil is er nog altijd niet goed van. Het eerste plan was dus naar Bernissart te gaan met vismakker Bart, maar door de grote drukte aan de vijver zouden we geen plaats hebben gehad  om rustig onze hengel uit te werpen. Op die manier kwamen er van alle ideeën bij ons op waar naartoe, eerst begin Frankrijk aan de kust, geen goed weer. Belgische kust, ook geen goed weer, Ieper, Brugge, Eede, Hoeke, Eeklo, pfff. Franse Ardennen, Belgische Ardennen, iets beter. Pas een kwartier voor vertrek werd er besloten om naar Houthalen-Helchteren nog een Juliën te gaan bezoeken.

Vrijdag 16 augustus: We werkten in de voormiddag, enkel nog de sleutel in het contact en we konden vertrekken tegen 12u50. Onderweg wat trager rijden aan de scheldetunnel, zo kwamen we reeds om 15u15 aan bij de camping “Binnenvaart”. De poort voor het buiten rijden stond open, dus daar reden we binnen en parkeerden ons voor de kantine. Juliën was bezig maar herkende ons direct, er konden direct wat grappen vanaf. Nadat we waren ingeschreven, vertelde hij ons dat hij reeds tweemaal overvallen was in zijn “villa”, gasten die enkel geld moesten hebben. We dronken er elk een La Chouffe terwijl we wat zaten te tateren en Juliën aan het eten was. Hij vertelde ons ook dat er op zaterdagavond een BBQ was, we schreven ons in. Phil was ondertussen de Mh op plaats G22 gaan plaatsen. We kregen nog een pint aangeboden van de zaak, als deze uit was, gingen we de Mh vlak zetten en de stroom aansluiten. We genoten nog een tijdje van de zon en gingen tegen 19u een aperitiefje drinken, de ijsmachine was stuk, zonder ijs is een whiskycola en een campari orange veel straffer, we dronken er twee, de laatste was er eigenlijk teveel aan. Terug aan de Mh grilde Phil worsten en brochettes die we gekocht hadden bij het naar huis rijden van Troyes, de dag voordien dus. Met koude aardappelen, koude bloemkool en tomaten was ons avondmaal compleet, we deden de vaat samen.  Rond 21u trokken we binnen, het kwam iets te fris. We keken nog wat tv maar vielen beiden in slaap waar we zaten, het was 22u30 toen we gingen slapen.
Zaterdag 17 augustus: Regen hield ons omstreeks 3u wakker op die manier sliepen we daarna vast tot 8u30. We ontbeten en Fie deed de vaat terwijl Phil aan deze tekst typte.
Op de camping moet je jetons kopen om een douche te kunnen nemen, uit principe doen we dit dus niet. De boiler werd opgewarmd en we trokken onze plan. Alles en iedereen proper en netjes, we vertrokken met de fiets naar het centrum, Phil zat verdorie bijna zonder Stella en dit mocht niet gebeuren ;-). We hadden ook nog wat groenten, Maes Radler en aardappelen nodig. Fie ging bij ons vertrek binnen in de kantine om te weten hoe laat we bij de BBQ verwacht werden en betaalde deze ook €15 p/p. Na onze inkopen in Delhaize ging Fie ook nog eens binnen bij Blokker om te kijken als ze daar een systeem hadden om drankblikken af te sluiten voor wespen of zo, ze had er twee paar mee, één voor Bart en Petra ook. We reden terug naar de camping, we hadden bijna 8Km gefietst. We waren er terug om 11u55, vijf voor twaalf dus, tijd voor een pint. De laatste koele moest er aan geloven en hij smaakte. Na een bewolkte voormiddag kwam de zon te voorschijn en konden we buiten ons middagmaal klaarmaken. We aten de rest van het vlees van de dag voordien op de grill, de provinciaals gebakken aardappeltjes, tomaten en slahartjes. Voor de vaat deelden we de taken en dan was het siësta, de wind was een welkome afkoeling in de zon. Na een uurtje deden we eens de toer van de vijver, jammer dat zo een mooie locatie er net niet verlaten bij ligt. Een paar groepen Marokkanen, Turken die zelfs daar alles opeisen. Net aan de camping zagen we een groepje cowboys te paard, blijkbaar ook plezant om met zo een groep een ritje te doen. We deden nog een korte ronde op de camping, Phil keek daarna naar de laatste dertig kilometer van de enecotour en Fie genoot nog wat van de zon. Na de koers volgde Phil haar voorbeeld, maar plaatste ook nog de fietsen terug op de Mh. Om 19u gingen we dan naar de kantine voor de BBQ, we zaten aan een tafel met drie koppels anciens van de camping en enkele inwoners van Houthalen, het was een plezante bedoening. Het enige minpunt was, we moesten tot 20u30 wachten voor ons eerste stukje vlees. Alle Ieren die op de camping “wonen” waren er ook met hun vrouwen en kinderen. Voor verwelkomingdrankje kregen we, in een jeneverglaasje, een mengeling van Napoleon mandarijn, pisang en misschien nog een beetje amaretto. We hadden bonnetjes voor vier stukken vlees, varkensribbetjes, witte pens, kippenfilet en een kotelet, daarbij stond er een buffet aan groenten. We dronken er een gewoon pintje bij. Het dessert was een paar soorten ijs, de big boss van de Ieren trakteerde nog eens heel de kantine. Er was ook een Ierse zanger die perfect zichzelf begeleidde met de gitaar. Rond 23u gingen we naar de Mh, moe, maar meer dan voldaan. We hoorden nog zware muziek vanuit de zeilclub, maar kropen toch onder de wol omstreeks 00u20.
Zondag 18 augustus: Geen rustige nacht deze keer, nu en dan wat regen, maar we bleven toch liggen tot 8u40. Phil zette koffie zodat we volledig wakker konden worden met een kopje troost. Bij het opstaan begon het terug te regenen en het bleef maar regenen, volgens de buienradar zou het gedaan moeten zijn omstreeks 11u. We begonnen ons in ieder geval klaar te maken voor vertrek. We gingen nog een tot aan de Lido in Leopoldsburg, Bart en Petra zaten er. Nadat we alles op zijn vaste plaats hadden gezet, de stroom afgesloten en de keggen terug in hun hokje zaten, moesten we nog enkel het toilet ledigen en afscheid nemen van Juliën. Hij stopte ermee op 15 september, we denken een verarming voor de camping. Na een dertigtal Km reden we de Lido op, Bart zat te vissen onder zijn paraplu en was gemengd tevreden over zijn weekend. We hadden een grote fles Duvel en een fles Cava mee. Petra zorgde voor de glazen en de hapjes, het bleef maar regenen dus, dronken onze aperitief in hun camper. Tegen 13u gingen we iets eten in de kantine, Fie spaghetti bolognese, Petra croque bolognese, Bart stoverij met frieten en Phil een croque vidé, met het nodige vocht hadden we een lekker middagmaal voor €47 voor 4 personen. Tijden de maaltijd besloten we om eens een paar plaatsen te gaan bezoeken, waar men met de camper kan staan, maar ook een visje kan vangen. We hadden twee adressen, één in Diest en één in Aarschot. Twee locaties die aanvaardbaar zijn, maar wel wat duurder dan in de Lido. In Aarschot namen we afscheid van Bart & Petra en reden elk op ons tempo huiswaarts. Wij kwamen thuis tegen 19u. Het nodige werd uit de Mh gehaald, het was ook de beurt aan de slaaplakens, Phil was de dag nadien thuis en kon de rest dan wel doen.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016