BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 06 – 08 juli

 

We hadden nog eens een weekend zonder verplichtingen. Een vriend van Phil had laten weten dat hij dit weekend nog eens ging vissen naar de Lido in Leopoldsburg. Phil sprak al een tijdje om terug eens een visje op het droge te leggen, het paste in onze tijd dus, wij ook naar Leopoldsburg. Bart en Petra waren er reeds van donderdagavond. Wij vertrokken zoals gewoonlijk op zaterdagmiddag, maar Phil bleef tot maandag en Fie kon terug mee komen met Bart en Petra.
Zaterdag 06 juli: In de voormiddag verliep alles vlot, elk zijn werk en mooi op tijd gedaan met kappen en kuisen. Binnen het kwartier waren we op weg naar de Lido. Bart had Phil de twee voorbije dagen op de hoogte gehouden van zijn vangsten dus kon het niet snel genoeg gaan. Zo een 164Km te rijden in een kleine 2u. we moesten enkel nog tanken onderweg en een broodje kopen, dit deden we op dezelfde plaats, het benzine station in Nazareth. Bart had wel wat moeite om de plaats vrij te houden, blijkbaar zijn er het meeste vissers op zaterdag. Onze route verliep even vlot als onze voormiddag, op die manier waren we er omstreeks 14u40. We moesten ons eerst aanmelden, wat Fie deed en ook onze rekening vereffenen. In plaats van €7 alles in, vragen ze nu €2 bij voor de elektriciteit en het is nog niet veel voor een mooie plaats op het eiland aan het water. Bart kwam voor ons de poort opendoen, zodat we in achteruit naar onze plaats konden rijden. Het was meer bewolkt dan bij ons vertrek in Stasegem, maar de vangsten van Bart waren daarom niet minder. Phil begon ook direct met zijn materiaal op te tuigen, zodat hij niet langer moest watertanden. Bart bleef rustig zijn vissen vangen, maar bij Phil verliep het iets minder vlot, maar kreeg toch voor het avondeten eentje op het droge en verspeelde er een paar. Bart en Petra hadden voor hen een BBQ voorzien en wij hadden niks mee, na een paar aperitiefjes gingen wij in de kantine eten. We kozen voor ribbetjes, deze kregen we geserveerd met frietjes, Fie dronk er een glas rode wijn bij en Phil een La Chouffe. Ondertussen was de beet bij de karpers volledig stilgevallen, maar we bleven wel buiten genieten van het zwoele weer en het nodige gerstenat. Tegen middernacht gingen we slapen.

Zondag 07 juli: Phil lag al een tijdje wakker met veel zin om te beginnen vissen, maar zijn materiaal zat in de enorme garage van Bart zijn camper, zo was het wachten tot Bart zich liet zien aan het water. Omstreeks 7u30 was het zo ver, Phil vlug de fluitketel op het vuur en een goeie morgen gaan zeggen. Fie kwam ook kort daarop uit de alkoof en ging tegen 8u onze bestelde ontbijtkoeken halen, maar ze was te vroeg en moest een half uur nadien eens teruggaan. Terwijl ze weg was kreeg Phil een aanbeet, maar terug sloeg de pech toe, deze keer was het Bart die in de (beginners J) fout ging. Het schepnet ging vast aan een steen, op die manier kreeg hij deze niet direct uit het water, de graskarper nam terug de benen, tenslotte schoot de haak ook los, maar de vis was toch in beeld geweest. Na het ontbijt reden we met de fiets, samen met Petra naar de rommelmarkt. Na een uurtje rondslenteren, gingen we nog enkele pistolets en een soort baguette kopen, zo hadden we nog iets te eten in reserve. Bart had ondertussen nog een vis gevangen, en Phil kwam voor de middag ook nog eens in beeld. Na de aperitief gingen we spaghetti halen in de kantine, een gemakkelijke formule als je zit te vissen. Het werd een rustige start van de namiddag, de vissen hadden het blijkbaar  ook veel te warm, we besloten dan maar eens de feeder uit te halen. Daarin was Phil dan de betere met een totaal van 1 vissen meer dan Bart… Omstreek 17u eindigden we de wedstrijd en smeten nog eens de karperstokken in. Bart, Petra en Fie, maakten zich dan klaar voor het vertrek. Phil kreeg spoedig een aanbeet en drilde een mooie schub tot aan de rand, maar het noodlot sloeg terug toe, de haak loste nog maar eens. Bart had laten vallen, als die vis terug niet op het droge komt, spring ik in de vijver en zo geschiedde, mooi gebaar van Bart, een man van zijn woord. Hij nam dan een vlugge douche en ruimde verder op, iets na 18u konden ze vertrekken en lieten me eenzaam achter. Phil had nog wat opruimwerk en kon nu ook alles afstemmen in de Mh voor 1 persoon en gebruikte de plaats optimaal om het materiaal binnen te krijgen en verplaatste tenslotte nog de Mh een paar plaatsen achteruit en stond op die manier net aan de hengelplaats. Jammer genoeg werden er terug enkele vissen verspeeld en een spiegelkarpertje kwam er dan wel uit. Fie was ondertussen veilig thuis geraakt. Om 22u30 zat de visdag erop, de stokken binnen, de rest mocht buiten blijven. Nog een douche nemen en wat tv kijken tot 23u30, dan onder de wol.
Maandag 08 juli: Wakker om 6u, vlug koffie zetten om tegen 6u30 al aan het vissen te zijn. Om 7u lag de eerste op het droge, alé natte onthakingsmat, behalve nog een paar korte trekjes was er niks meer te zien en nergens rond de put. Phil typte ondertussen wat aan deze tekst. Voor de middag een whiskycola als aperitief en dan rustig mijn middagmaal opwarmen, gehaktballetjes in tomatensaus en puree. Fie belde ook nog eens onder de middag, in Stasegem was alles ok. Als het eten bijna klaar was, een run van jewelste, de tweede karper van de dag was een feit, maar mijn aangebrande bolletjes ook. Nadat de lancee terug was ingesmeten smaakten ze toch, het was minder erg dan op het eerste zicht. Bart stuurde nu en dan een bericht om op de hoogte te blijven. Net voor Phil aan de vaat wou beginnen, terug een voorzichtige beet, maar een vijftal meter van de kant, schoot hij terug los. Phil had al een slecht gevoel bij de aanslag, wat een paar minuten later, het juiste bleek. De vaat dus doen en stilletjes alles een beetje zijn vaste plaats geven. Om 15u15 een loeiende run en na 8 min. lag er een mooie schub van 8Kg op de mat, net als deze terug wegzwom, liep mijn andere molen af. Na een hevige dril kwam er, volgens horen, de grootste spiegel van de put uit, 10,8Kg. 16u10 was het terug prijs, een spiegel van een 8Kg in de schepnet. Mijn dag was eigenlijk al gelukt. Of toch niet rond 16u40 nog eentje van 5Kg, met deze sloot Phil een super weekend af. De rest was de Mh nog opruimen en eens uitvegen, alle hengelmateriaal vast zetten en de stroomkabel oprollen, maar dit alles zonder haast. Rond 17u45 reed Phil de poort van de Lido buiten om in Heppen eens te tanken aan een heel lage prijs. De 161Km in normaal 2u, maar een file voor de schelde tunnel besliste er anders over. De GPS had een andere weg gevonden, maar deze liep door de Waasland tunnel, het verschil zal miniem geweest zijn. Phil had het schepnet en de onthakingsmat van Bart gebruikt en bracht die nog eerst terug naar zijn huis. Phil dacht van deze gewoon af te geven, maar Petra sprak van een whiskycola en zo duurde het tot 20u45 als Phil verder huiswaarts trok. Eens bijna thuis, nog vlug eens gaan voltanken voor de prijsstijging. Fie maakte plaats voor de deur, zo kon Phil de Mh op zijn plaats zetten en al zoveel mogelijk alle hengelmateriaal uithalen zodat er het één en ander kon uitgeselecteerd worden. Zoals zoveel gebeurd, was er veel teveel meegenomen voor de eerste hengelervaring nat een stop van 13jaar.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016