BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 23 november – 24 november

De kerstmarkt in Brugge, ieder jaar een vaste bestemming en dit met veel plezier. Het was drie weken geleden dat we er nog eens op uit konden.

Zaterdag 23 november: We aten nog thuis en Phil zorgde voor Fie haar kapsel, tegen 13u waren we op weg, maar moesten nog eerst diesel en lpg tanken. Een klein uurtje nadien reden we de cp De Barge op, we hadden nog net één plaatsje vrij op de oude parkeerplaats. De één stond wel met zijn neus naar de busparking, de andere dus niet. We parkeerden ons gelijk de laatste, zo hadden we meer plaats om uit te stappen. Nadat we vlak stonden en de stroom aangesloten was, vertrokken we naar het centrum. Via het station en enkele smalle wegen kwamen we uit in één van de winkelstraten. Op de markt zagen we dat er in de hallen een geschenkenbeurs was, wij daarbinnen. Daar hadden we vlug door dat het allemaal “groene” mensen waren die hun eigen fabrikaten probeerden te verkopen. Hier en daar stonden er wel leuke dingen tussen. Daarna deden we een korte verkenning op de kerstmarkt en gingen dan op de Burg aan de tafeltjes die buiten stonden iets drinken. Het bleef maar duren voor ze kwamen opnemen, Fie ging binnen bestellen, twee trippel Karmeliet. Kort daarop kwam de ober buiten met een Karmeliet en een Brugse zot die hij direct ging omwisselen. We betaalden €11. We hadden het buiten op het terras wel wat koud gekregen en spoedden ons naar de Mh waar het lekker warm was. Onderweg dacht Fie plots dat ze vergeten was een fles rode wijn mee te brengen, zo gingen we er één kopen in een winkel op weg naar de cp. We dronken er nog een aperitief met als hapje roze garnalen. Daarna verzorgde Fie ons avondmaal, spaghetti, ons normale eerste avondmaal.  Phil zorgde voor de vaat, nadien nog onze pyjama aan. Phil typte wat aan deze tekst en keek ondertussen nog meer eens naar de film “The Bodyguard”. Fie lag toen reeds in dromenland. We gingen slapen omstreeks 23u00.
Zondag 24 november: In Brugge, altijd een rustige nacht, pas wakker om 8u15. Koffie zetten terwijl Fie haar klaarmaakte om ontbijtkoeken te halen. Ondertussen liep de busparking terug vol, ongelooflijk dat er ieder weekend mensen van over heel  Europa naar het Venetië van het Noorden komen. Omstreeks 10u vertrokken we ook richting centrum. Er stond nog een Maesss op de cp en Fie ging eens kijken, de eigenaar liep juist buiten en we vielen aan de klap. Die mensen hadden 2 katten mee, de ene liep gewoon los en liep blijkbaar nooit weg. De tweede was nog maar 6 maanden oud, maar was al veel groter dan een volwassen kat, een Maine Coon, een enorm en mooi wit beest. Na de babbel vertrokken we dan, maar dwaalden af via kleine aangename straatjes en kwamen op die manier op verschillende plaatsen die we nog nooit gezien hadden, jammer dat het een beetje regende. Maar het klaarde tijdelijk op en we passeerden op onze verkenningstocht de oude kazerne van het 3de regiment Lanciers, de joodse synagoge, het stedelijk museum voor volkskunde, het klooster waar Guido Gezelle overleden is en het leegstaand militair hospitaal. Als we de winkelstraten binnenwandelden, was het verdorie druk en dat is niet echt ons ding. We gingen kijken naar de Hobbit , maar deze was gesloten. Onderweg hadden we een Italiaans restaurant gezien waar het niet druk was, we keerden op onze stappen terug en stapten de
La Zizzi binnen. We verwachtten Italianen achter de toog, maar het waren allemaal Oosterlingen die er werkten. Ze werkten niet snel, maar alles was dik in orde. Fie dronk er een karafje rode wijn en Phil een Brugse trippel, Fie at 3 soorten pasta en Phil een osso bucco. We konden er genieten van een lekker middagmaal. Na het afrekenen kochten we nog wat charcuterie in een kleine Carrefour en namen dan de kortste weg naar de cp. We keken nog naar de cross in Gieten die gewonnen werd door Niels Albert na een tumultueuze start en opgave van Nys door een val. Na de aankomst maakten we alles klaar om naar huis te rijden. Na afrekenen reden we vlot naar huis, niet veel verkeer en we parkeerden ons voor de deur omstreeks 17u. Hopelijk hebben we voor onze volgende uitstap beter weer.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016