BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 05 – 06 oktober

Na onze uitstap naar Firenze en pas een kleine twee dagen later waren we terug op weekend, nu naar Eeklo. De laatste jaren gingen we daar naar de rommelmarkt, zo ook dit jaar. De cp in Eeklo was nog altijd een twijfelgeval, zo hielden we er rekening mee dat we indien nodig, nog ergens anders konden gaan.

Zaterdag 05 Oktober: Fie moest na al haar jeuk op de vorige uitstap naar de huid specialist om 12u30, daardoor vertrokken we maar iet na 14u. We hadden nog thuis gegeten. Een uurtje nadien reden we de cp op waar de vaste plaatsen allemaal bezet waren en er reeds een paar juist voor de ingang stonden te wachten tot er iets vrij kwam. Fie ging aan de gezellige dame in de kantine vragen of er nog een mogelijkheid bestond om ergens een plaatsje te hebben, we mochten ons langs de achterste weg plaatsen, maar hadden wel geen stroom, geen probleem voor ons we hadden dit niet nodig voor één dag. We reden tot op het einde van de weg met het idee van iets dichter bij de weg naar de rommelmarkt te staan. We hadden daar geen ontvangst op onze schotel, dus naar het begin van de weg waar we juist buiten de bomen stonden, waar het wel lukte. Een Duitser kwam zich nog beklagen dat er in België niet echt veel voorzieningen waren voor campers en hij had niet helemaal ongelijk. Momenteel is er in Eeklo een machtstrijd bezig tussen de eigenaar en de stad in verband met de cp, geen voorzieningen dus… Nadat we vlak stonden gingen we naar de kantine eentje drinken en genoten van een St Bernardus trippel of twee. Als we buiten kwamen, gingen we een trui halen en wandelden eens langs de campers en de haven om zo terug via de industriezone terug aan de Mh te komen. Fie begon aan ons avondeten, aardappelen, biefstuk en sla, we kraakten nog een flesje Chianti die we hadden  gekregen van de mensen uit Ardooie op de camping in Firenze, een lekker wijntje. Tijdens het eten kwam er plots een enorme spin over de benen van Phil gekropen, deze was verder een kort leven beschoren :-D. De vaat deden we samen, we vulden de rest van de avond met wat tv, Fie was wel snel vertrokken naar dromenland, Phil typte nog wat aan de deze tekst en de laatste dag van Firenze. Alle lichten gingen uit om 23u05.
Zondag 06 Oktober:
Wakker om 7u45 door een bericht dat Fie op haar GSM kreeg, een succes dus. Phil zette de koffie en Fie ging op zoek naar ons ontbijt, na ons ontbijt deed Fie nog vlug de vaat en we konden vertrekken naar de rommelmarkt. Het was er al heel druk toen we deze bereikten. We slenterden met de massa mee en bleven hier en daar een beetje hangen, waar we iets zagen dat ons interesseerde. Phils dochter belde dat ze zijn flits nodig had, maar ja, die lag natuurlijk in Stasegem. We spraken af dat ze naar Eeklo moesten komen aan het middenstandshuis achter onze huissleutel en dat ze ons maar moesten verwittigen, als ze er bijna waren. Als ze een bericht stuurden, zaten we natuurlijk op het verste punt van de rommelmarkt. Vlug naar de afgesproken plaats waar we ons op een trippel Karmeliet trakteerden. Tom en Celine dronken er een Cola. We hadden er graag nog iets gedronken, maar de obers hadden blijkbaar geen zin om te komen opnemen, na een 20-tal minuten zijn we dan de rekening gaan vragen, toen kon het wel vlug. We hebben de Maître  nog eens ons gedacht gezegd en gingen verder rommelmarkten.
Ons middagmaal was gewoon een hamburger. We hadden nog om 19u afgesproken om ergens te gaan eten, we waren zo bezig met snuisteren dat we plots zagen dat het 17u50 was. We wandelden zo snel mogelijk naar de cp, de keggen weg, de laatste dingen op hun plaats en weg. We waren natuurlijk een half uur te laat op onze afspraak, maar we hadden wel een vijftal Stellaglazen en twee asbakken gevonden op onze zoektocht.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016