BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 19 – 20 oktober

Phil had al een paar weken zin naar mosselen. De beste streek daarvoor gekend is Philippine. Op een boogscheut van daar, in Boekhoute,  wonen onze vrienden Ann en Dirk. Phil had ook gezien dat er op zondag een rommelmarkt was in de wijk Meuleken.  Ann voorzag voor de zondag middageten en Dirk liet ons weten dat er op zaterdag avond in 't café ’t Meuleken mosselen à volonté waren. Phil zijn wens werd voldaan.

Zaterdag 19 oktober: We hadden rustig alle tijd om naar Boekhoute te rijden en dat deden we ook. We reden omstreeks 15u30 de parking van het café op en deden het nog een klein uurtje op het gemak in de Mh. Na de korte rustpauze gingen we eerst eens naar de winkel van Ann waar het heel druk was. We gingen dan maar door naar het bankgebouw van Dirk, deze had het iets minder druk. Phil probeerde nog eens om een eid-reader aan te sluiten op een tablet, maar dit lukte niet. Daar pas vernamen we, dat Dirk zijn Pa met zijn levensgezellin en haar dochters met echtgenoten kwamen ook eten op zondag middag. Terwijl Ann haar werk in de winkel afrondde, maakten we ons klaar om naar het Meuleken te gaan. Toen we er aan kwamen waren er nog niet teveel aanwezigen, maar het liep snel vol, gelukkig waren het gereserveerde plaatsen. We genoten van onze mosselmaaltijd en aten ons buikje rond. Nadien was er nog een optreden van Little Kim & The alley apple 3 een prachtige groep die jazz gemixt met honky tonk muziek brengt. Dit was te zien aan het enthousiaste publiek die constant de dansvloer vulde. Het was tegen 2u toen we de deur van de Mh achter ons sloten.
Zondag 20 oktober: De wekker stond om 7u en dat deed wel een beetje pijn, na een kop koffie vertrokken we op verkenning naar de rommelmarkt. Blijkbaar had het nog een beetje geregend voor ons vertrek, we zagen nog de sporen op de tentoongestelde dingen. Na een verkenning kochten we ons een mattentaartje, zo hadden we toch iets binnen. We vonden in een schuur een houten rekje van Stella Artois waar ze een meter bier in verkopen, voor de rest was het plezant rondlopen. Tegen 10u gingen we nog eens naar de winkel waar Ann ons wist te vertellen dat er nog enkele boodschappen moesten gedaan worden. Tenslotte gingen Pieter en Tim die halen, wij gingen daarentegen met Dirk een pint drinken in “de Girnaert”, het café waar we onze Mh op de parking mochten zetten. Tim kwam ons halen toen de gasten aankwamen. We dronken alle samen een goed glas bubbels met een bordje “wannekes” waarna we konden genieten van een gezellige gourmet met alles erop en eraan. Na het eten gingen we allen samen nog eens naar de rommelmarkt en dronken bij onze terugkeer nog een glas op het terras van De Gouden Appel om nadien nog terug in “de Girnaert” te belanden. Tim en Phil speelden nog een partijtje pool, terwijl de rest van het gezelschap nog wat gezellig zat te babbelen. Dit bracht ook een einde aan een drukke, en slecht voor de lijn, dag, maar we hadden er van genoten. Na een trip van een uurtje met de Mh parkeerden we die voor de deur en konden beginnen denken aan onze volgende uitstap.

 

© Phil en Fie 31/03/2016