BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 09 – 11 maart

Voor het derde jaar op een rij gaan we naar de kattenkoers, voor de derde keer staan we op de Camping Jeugdstadion. Phil had een plaatsje geboekt begin februari, maar voor een maand te vroeg, met een kort telefoontje losten ze alles direct op en konden we aankomen op 09 maart. De Mh was binnen geweest voor een nieuwe antennemast, we hadden hem pas donderdag terug. Ondertussen hadden we lakens enz. eens gewassen. Een klein beetje meer werk om hem terug klaar te zetten, maar om te vertrekken, doen we dat met plezier.

Zaterdag 09 maart: Fie zorgde er voor dat we voor een paar keer eten in de koelkast hadden zitten tegen dat we rond 12u45 konden vertrekken, vlotte wegen, enkel in Ieper lag de weg open waar de GPS ons naartoe stuurde, het bleek zelfs een makkelijkere weg te zijn. Door de boeking hadden we enkel onze gegevens in de automaat in te vullen en we konden op de cp. C3 was de geboekte plaats, langs deze zijde konden we gemakkelijk ontvangst met de schotel hebben. Vlak zetten en de stroom aansluiten was het enige wat we deden voor we naar het centrum trokken. Na een korte wandeling via de Menenpoort en de winkelstraat, kwamen we op de markt, in de boterstraat gingen we binnen in het kruitvat, we hadden Nivea crème nodig voor thuis en in de Mh. Bij onze aankopen kregen we er gratis een Nivea kaars erbij. Terug aan de markt gingen we onze vaste zaak “de Cyper” binnen en bestelden een Westmalle trippel en een cappuccino en ook een tafeltje voor ons middageten de dag nadien. Dan maar terug op stap, maar aan de Menenpoort heb je de Ypra , een Bockor café en Phil had zin naar een Omer, Fie een Westmalle trippel. Met een korte omweg langs de vesten en het open zwembad kwamen we tegen 17u terug aan de Mh. Phil schilde de aardappelen en kuiste de champignons, Fie bakte nog cordon bleu hambergers als de rest van ons avondmaal, die klaar was tegen 18u. Phil deed nog vlug de vaat zodat we tegen 19 naar de Last Post konden vertrekken. We waren de eersten, maar als de verantwoordelijke van de koorden J deze kwam ophangen, moesten we een volledig vak opschuiven, weg van de midden. Het was heel druk, maar wel de soberste Last Post die we ooit zagen, geen vlag, geen enkele militair en enkel de klaroenen en één doedelzak verzorgden de Last Post. Dan maar snel terug naar de Mh waar we nog naar de film Rundskop keken. Op die manier werd het toch nog 23u voor we gingen slapen.
Zondag 10 maart: Het was een rustige nacht tot rond 5u30, een groepje Engelse jongeren die een liedje aan het zingen waren “ sweet lullaby” plezant is anders hé. Na een korte plasstop konden we terug slapen tot 7u55. Phil zette de koffie terwijl Fie rustig aan het wakker komen was. Het was buiten niet zo plezant, natte sneeuw tot  sneeuw. We aten pannenkoeken als ontbijt, keken wat tv en werkten wat aan deze tekst. We maakten ons klaar om rond 10u te vertrekken naar het sportcentrum, daar waren de kleedkamers van alle categorieën. De eerste die we tegenkwamen waren de beloften & elite z/c, iets verder stonden de juniores. Na een babbel met onze dorpsgenoot Alphonse Vermote, gingen we nog via de camping, Fie had koude handen, naar het centrum. We kwamen net op het besproken uur aan in het restaurant, waar we ons direct aan het besproken tafeltje plaatsten. Fie bestelde de kalfsniertjes met een karafje wijn en Phil de lamschenkel met een Westmalle trippel. We genoten van een lekkere maaltijd, enkel jammer dat in die tijd de start van de twee koersen gegeven werd. We betaalden voor al dat lekkers €52,90. We zagen dan nog een passage van de beloften & elite z/c, daarna de juniores langs de andere kant van de stad, zo misten we de aankomst. We gingen dan terug naar de markt, zodat we de laatste passage van de nieuwelingen zagen en ook de aankomst. Fie ging dan nog een brood kopen op de markt. Na een uur hadden we nog de aankomst van de beloften & elite z/c. Daar werd onze dorpsgenoot mooi 2de maar was enorm ontgoocheld. We wandelden dan nog eens langs de kleedkamers en dan naar de camping, daar stond onze goed verwarmde Mh ons op te wachten. We besloten om nog eens naar de Last Post te gaan kijken, maar om toch eerst wat van dat lekker brood te eten, ander was het toch te laat als we terug kwamen. We dachten dat het de dag voordien niet veel voorstelde, nu was het nog minder, de klaroenen begonnen zelfs met een korte vertraging, 4 groepjes van een Canadese school legden een kroon en het was voorbij. Terug in de Mh deden we onze slaapkleren aan en genoten van de rest van onze avond. Fie ging rond 21u40 onder de wol terwijl Phil nog wat aan deze tekst bezig was. Phil zette nog net voor het slapen gaan een volle thermos koffie met de hoop dat deze nog goed warm is als we opstonden. Phil ging slapen om 22u55, de wekker stond op 6u30.
Maandag 11 maart: Om 6U30 begon dat rotding geluiden te maken, voor Phil op een maandag, maar we hadden een goeie nacht / weekend achter de rug. We dronken, terwijl we ons klaarmaakten, de koffie die ‘s avonds gezet werd, deze was lekker. Hetgeen we van plan waren, lukte nog ook, om 7u reden we de camperplaats af, nadat we het grijs water nog hadden geloosd op de voorziene plaats. Jammer dat er daar nog mensen hun toilet ledigen, het staat er nochtans niet meer bij dat het daar kan. Maar ja, voor velen is de afstand naar het sanitair blok net iets te ver. De 36,1Km legden we af in een goeie 30min. We parkeerden de Mh op zijn vaste plaats, haalden het nodige er uit, maar lieten ook de boiler leeglopen en de koelkast ontdooien, ons vakantiehuis moest naar de garage voor een check-up, volgende week naar de keuring.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016