BELGIň 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 30 augustus Ė 01 september

Door de vele geplande uitstappen en de verlofperiode waren we er deze zomer nog niet toe gekomen om eens een bezoek te brengen aan moedre en Werner. Het eerste vrije weekend regelden we dan, maar namen eerst een namiddag Brugge mee.

Zaterdag 30 augustus:  We moesten ons niet haasten en vertrokken in alle rust om 13u10 om reeds om 14u de cp in Brugge op te rijden, we vonden gelukkig nog een plaatsje naast een grote Italiaanse Hymer. Vlak zetten en de stroom aansluiten deden we samen, zodat we vlug naar het centrum konden vertrekken. We gingen op zoek naar een goed sluitend olijfolieflesje voor in de Mh en ook een veilig iets om ons geld en papieren in te steken voor als we naar Firenze vertrekken. Phil had ook nog graag een paar hemdjes met korte mouwen gevonden, door een beetje gewichtstoename waren er niet veel meer waar hij in paste. Na al het winkelen hadden we dorst en gingen op het terras van Bar des Amis op de eiermarkt een Brugge trippel gaan drinken. Na nog een wandeling deden we dit nog eens over, maar nu op het terras van ít zand 27 en elk met een Ename trippel. Door het minnewaterpark kwamen we terug op Het Bargeplein waar de Mh stond. Het was toen al 18u30, Fie begon aan de spaghetti zodat we rond 19u konden eten. De vaat deden we samen, de rest van de avond verliep rustig met wat tv kijken. We gingen slapen omstreeks 23u.
Zondag 01 september: Phil was terug vroeg wakker en zette de fluitketel reeds om 7u op het vuur. Als de koffie bijna klaar was, kwam Fie ook een verdieping lager om onze ontbijt koeken te halen. We moesten pas tegen de middag in Jabbeke zijn, we hadden dus alle tijd om nog wat te genieten van onze vakantiewoning. We werden omstreeks 11u verwacht, dus op tijd alles vastzetten, stroomdraad wegsteken en de keggen op hun plaats, we konden vertrekken. De Ä22,50 nog afrekenen en we waren weg. Net de ring af, ging onze Mh in noodloop en  het rode lichtje van de motor brandde, accelereren ging niet meer. Eens stoppen en de motor opnieuw starten loste ons probleem op. Phil hoopte dat moedre ossentong had klaargemaakt en zijn wens kwam uit, bij het  binnenkomen zagen we direct de pot staan. Na een pastis met hapjes waarvan we konden genieten buiten in de zon, was daar de ossentong. We genoten van een heerlijk middagmaal zodat we ons nog met moeite van de tafel konden verwijderen. Terwijl de dames zich in de keuken bezig hielden, namen Werner en Phil een siŽsta. Na een uurtje alles te laten zakken, kregen we nog een ijsje voorgeschoteld met een kopje koffie. Voor Fie werden er dan nog wat herinneringen opgehaald uit de tijd dat haar Pa nog leefde. We genoten dan nog wat van de late namiddagzon om rond 17u huiswaarts te rijden. Als we de Mh startten kwam er een enorme rookwolk uit de uitlaat, maar voor de rest deed hij normaal. Bij de thuiskomst haalden we de aangekochte dingen uit en de rest is voor morgen.

Fotoís


 

© Phil en Fie 31/03/2016