BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 28 - 29 december

Het laatste weekend van het jaar en toepasselijk nog eens naar de last post gaan kijken, dat was de wens van Phil, Fie had geen commentaar, we besloten dus van nog een nachtje naar Ieper te gaan.

Zaterdag 28 december: Phil en Fie deden voor de laatste zaterdag van het jaar dezelfde werken als gewoonlijk. Als Phil om 12u15  thuis kwam, had Fie alles reeds klaargezet in onze Mh. We moesten nog wat eten en Fie’s haar in de plooi leggen en we waren weg.

Om 13u reden we nog naar het tankstation om wat LPG gas, zo konden we zeker weg voor het ganse jaar. Omstreeks 13U40 kwamen we aan  de ingang van de camperplaats, er was meer volk dan we gewoon waren. Op de eerste zes plaatsen konden we niet staan, dan maar langs de kant van de bomen. Voor de zondag konden we dan veranderen van plaats , 1 en 3 kwamen vrij. Vlak zetten was niet nodig, stroom aansluiten was Phil zijn werk, t
erwijl Fie de verwarming aanzette en de schotel toch eens liet zoeken naar Astra 1. Ondertussen waren er Nederlanders aan het zoeken, hoe ze moesten te werk gaan met het automatisch boeksysteem, Phil ging ze helpen. Gelukkig zijn er nog domme Belgen om de Nederlanders te helpen. Ondertussen had de schotel toch Astra1 gevonden en vertrokken we naar het centrum.  Fie een beetje op zoek naar schoenen en Phil een blauwe blazer, maar we vonden alle twee niet echt ons gedacht. We gingen nog eens tot aan de gevangenis waar er nog een mooi kerkhof naast ligt. Als we op de markt aan kwamen, zagen we dat er ook een kerstmarktje was en ook nog een ijspiste, na een korte verkenning gingen we binnen bij Cyper waar we ons trakteerden op een Orval. Met een grote boog via de vesten gingen we terug naar de cp waar we het nog een uurtje rustig aan deden om dan van onze spaghetti te kunnen genieten. Samen deden we de vaat en vertrokken dan tegen 18u50 naar de Menenpoort voor de Last Post. We waren vroeg, heel vroeg.  Het was een sobere herdenking, maar daarvoor niet minder intens. Na de ceremonie wandelden we terug naar de goed verwarmde Mh, waar we voor de rest van de avond niet teveel meer deden. Fie was snel in dromenland, terwijl Phil wat tv keek en ondertussen deze tekst typte.  Het was 22u45  toen alles duister was in ons nachtverblijf.
Zondag 29 december: Zoals gewoonlijk in Ieper hadden we een rustige nacht, enkel een bui kon ons even wakker maken. Phil kwam uit de alkoof om 7u45, zette koffie terwijl Fie nog wat lag te genieten van de rust. Voor ontbijt namen we Cracotten met confituur of choco. Voor we vertrokken sloegen we nog een babbel met mensen van de Kempen die met 5 personen en 2 honden in een twintig jaar oude camper op weg waren. We vertrokken op wandel naar de kazerne op de Kemmelstraat, een kleine 3Km. Jammer genoeg was er niet teveel te zien, buiten de mannen van wacht is er niemand meer aanwezig in het weekend. Op de terugweg gingen we een pint drinken in “’t Klein Rijsel”, we dronken er een Trippel Karmeliet. Blijkbaar is het daar ook de mode van in de voormiddag een hapje aan de klanten aan te bieden, iedereen kreeg er een garnaalcocktail. We voelden ons enigszins verplicht om nog eentje te drinken, alé Phil toch ;-). Dan maar terug naar de cp voor ons middagmaal. Terwijl we alles klaarmaakten dronken we nog een glaasje Vonkelwijn en genoten verder van onze kippenfilet met paddenstoelen en aardappelen. De vaat lieten we staan en gingen terug op wandel. We vertrokken nu langs de andere kant om zo via de grote baan aan de Menenpoort uit te komen. Zo kwamen we eerst voorbij het gewone kerkhof van Ieper waar er blijkbaar nog oorlogsslachtoffers liggen, maar ook militairen die later gestorven zijn, maar wel met, als zerk, een kruis in witsteen. We probeerden terug enkele straten uit waar we nog niet geweest waren en kwamen tenslotte uit aan de Saint George’s Memorial Church, waar we eens een kijkje gingen nemen. Een wondermooi kerkje dat zeker het bezoeken waard is. Op iedere stoel ligt er een kussen met tekst op, mensen die dit breien blijkbaar. Rondom hangen er gedenkplaten aan de muren, in de brandramen staan al de schilden van de verschillende eenheden. Nog kort eens binnen bij de toeristische info en nog enkele ander winkels. Het begon na een prachtige dag wat af te koelen, we besloten om terug naar de camping te gaan. We konden nog de cross in Diegem volgen waar Nys terug zijn meesterschap demonstreerde. We aten voor avondmaal wat wild patés met de rest van de cracotten en deden samen de vaat. Omstreeks 19u vertrokken we dan huiswaarts. Eens dicht bij huis tankten we onze mh nog vol, zodat deze klaar stond om 2 dagen nadien richting Frankrijk te trekken om ons jaarlijks Nieuwjaar te gaan vieren. We hadden niet veel uit te halen en waren zo vlug klaar. Nog enkel bepalen waar naar toe overmorgen.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016