BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 12 – 13 januari

Voor de eerste maal was Fie van plan om mee te gaan naar het Belgisch Kampioenschap cyclocross, deze keer was dit aan het Zilvermeer in Mol. Begin december boekten we een plaatsje op de camping Zilvermeer, dit kostte ons €22 daar we er wilden staan tot zondagavond.

Zaterdag 12 januari: We doen gewoon onze dingen in de voormiddag, Fie zorgde wel dat we startensklaar stonden tegen 12u. we moesten 185Km bollen in 2u01, wat we ook deden. Nadat Fie was binnen geweest bij de receptie, reden we de camping op, op zoek naar onze stek voor het weekend. We reden wel iets te ver, het was slecht aangeduid. We dachten aan het water te staan, maar er was nog een klein bos voor, ook de vele bomen verhinderden de ontvangst van de schotel. Geen probleem, vlak zetten hoefde niet, dus enkel de stroom aansluiten en de buiten isolatie plaatsen.

We konden op wandel, gaan verkennen voor de dag nadien, een plaatsje gaan bespreken kon niet, maar wel maken dat we snel onze gewenste plaats konden vinden. We zagen nog een tweetal ronden van het BK van de juniores, de zoon van Wilfried Peeters, Yannick werd Belgisch kampioen. We gingen nog eens naar de zandstroken kijken en dronken een pintje in de grote tent. Eens terug aan de Mh dronken we een aperitief, Fie een Cava en Phil een Whiskycola. Na deze, genoten we voor de zoveelste maal van onze beruchte spaghetti. Daarna deden we samen de vaat, nadien nog genieten van het uitzicht over het water en een film op DVD. We gingen rond 22u30 slapen.
Zondag 13 januari: Om 7u30 opstaan zodat we op tijd onze plaats op het parcours konden zoeken.
Enkele Craccotten met confituur en een lekkere kop koffie als ontbijt en we konden er voor een tijdje tegen. We namen onze voorzorgen bij onze kledij, het was koud en we moesten er tegen kunnen om enkele uren stil te staan. We vernomen dat het thuis, in West-Vlaanderen, had gesneeuwd, gelukkig hadden we daar geen last van. Rond 9u30 vertrokken we dan gepakt met fototoestellen en zeteltjes, we gingen het ons gemakkelijk maken. Veyske en C° waren ondertussen ook aangekomen op het parcours. We kozen prachtige plaats net bij het uitkomen van de materiaalzone. We zagen bij de dames Sanne Cant met een grote overmacht de Belgische driekleur winnen. Bij de beloften was Laurens Sweeck de snelste en bij de profs was de driekleur een beresterke Klaas Vantornhout. Als Veyske en C° vertrokken gingen wij nog eens rond het parcours om onze spieren los te werken en zagen nog de interviews van de top drie bij de profs. De plannen waren oorspronkelijk om nog ter plaatse ons avondmaal klaar te maken, maar we veranderden de plannen en maakten ons direct klaar om de weg naar huis aan te vangen. Eens de camping af, hadden ze het goed bekeken en gebruikten ze het vak van de tegenliggers ook om op die manier alle verkeer snel buiten Mol te krijgen. Maar, een plezante commissaris besloot om enkele kilometers verder een alcoholcontrole te houden, gevolg, bijna 2uur file. Op die manier was het 21u30 in plaats van 19u45 als we thuis waren. De rest van de route verliep vlot, enkel nog alles terug klaarzetten voor de volgende uitstap.

 Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016