BELGIň 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 29 - 30 juni

Fieís ma vierde haar zeventigste verjaardag in een restaurant  in Oedelem, De Zandberghoeve. Dit ging door op zondagmiddag, om de rest van het weekend ook aangenaam te maken, beslisten we naar de cp in Beernem te gaan, hopelijk hadden we nog een plaatsje.

Zaterdag 29 juni: Fie voerde Phil naar zijn kapsalon en kwam hem terug halen, ondertussen kon haar kapsel in orde gebracht worden met de luxe van het kapsalon. Eens thuis nog een douche nemen en we konden vertrekken, Fie had reeds alles vertrekkensklaar gezet. Met amper 43Km te rijden waren we aan de cp in Beernem. We keken uit voor de hoge bomen zodat we zeker naar Vive le Velo konden kijken ís avonds.
 
De stroom werd aangesloten en de fietsen van stal gehaald, we moesten er wel nog eerst het stof van doen, amaai. Ondertussen ging Fie in het Boothuis een tafeltje bespreken zodat we verzekerd waren van een plaatsje voor ons avondmaal. We besloten eens naar Sijsele te rijden waar een legervriend van Phil een krantenwinkel heeft. We vertrokken langs de verkeerde kant en moesten een kleine 13Km rijden tot we aan het centrum van Sijsele kwamen. Bij het nakijken van het adres wisten we waar te kijken, het dorp is veel uitgestrekter dan we dachten. De vriend van Phil zijn vrouw wist niet goed wat te zeggen, we kochten wat drank om onze dorst te lessen en vertrokken terug naar Beernem. Nu hadden we maar een 9Km te rijden en dan nog met wind in de rug, dus verliep het veel vlotter. We waren nog juist op tijd om de herhaling van de aankomst te zien, de eerste rit van ďLe TourĒ zat er op. Na enkele tumultueuze gebeurtenissen in de laatste kilometers won Kittel in de sprint. We gingen dan in het boothuis iets drinken, Fie koos voor een sangria en Phil voor een Brugse Zot of twee. Iets na 18u waren we terug in de Mh om ons wat te verfrissen en gingen iets na 19u terug zodat we plaats konden nemen aan ons besproken tafeltje. Fie nam nog eerst een glaasje Cava, Phil hield het bij die zotte Brugse van ít vat. We namen beiden een hammetje met frieten dat heel lekker was klaargemaakt, zoals alle gerechten eruit zagen die onze neus voorbij kwamen. We aten ook nog een ijsje om af te sluiten. Een echte aanrader voor iedereen die eens in de streek is, doen!!! Voldaan gingen we terug naar de Mh waar we direct onze makkelijke slaapkledij aantrokken en voor de rest van de avond nog wat tv keken en wat aan deze tekst typten. We lagen in dromenland iets na 23u.
Zondag 30 juni:
Ongelooflijk goed geslapen, pas om 8u20 wakker, zalig. Als de koffie klaar was, vertrok Fie op zoek naar een bakkerij en kwam terug met enkele lekkere koffiekoeken. Celine en Tom, de dochter en schoonzoon van Phil, kwamen tegen 11u, we hadden dus nog wat tijd om ons klaar te maken. Als ze waren aangekomen, dronken we in de Mh nog een glaasje champagne, voordat we vertrokken naar de Zandberghoeve. Een mooie grote zaak met enkele afzonderlijke feestzalen en een heel mooie tuin. Gelukkig voelt een mens zich er snel thuis, dit maakt het feesten nog zoveel aangenamer. Dankzij het mooie weer, konden we op het terras van het aperitief en de hapjes genieten. Ondertussen kregen we het bezoek van een minuscuul kikkertje, blijkbaar net van zijn staartje verlost. De rest van het menu werd binnen opgediend, maar er was gelukkig tussenin tijd om eens een luchtje te gaan scheppen. Het menu bestond uit;

Welkomstaperitief met hapjes
*****
Timbaal van gemarineerde zalm & paling
met chili en erwten
*****
Soepje van koolrabi met gerookte eenden filet
*****
Carpaccio & sorbet van aardbeien
*****
Filet mignon Perigourdine
Groenteboeket & kroketjes
*****
Krokante vanille-ijs met ananas & munt
*****
Mokka & versnaperingen

Met een glaasje Chardonnay en Merlot werd dit alles weggespoeld.
Het was tegen 19u als iedereen aanstalten maakte om naar huis te gaan, wij dus ook. In de Mh verwisselden we vlug naar een licht zomers plunje en reden ontspannen naar huis, zonder snelwegen. Door de vakantie hadden we alle plaats voor de deur om de Mh te parkeren. We haalden er onze feestkledij en fototoestellen uit, de rest mocht al blijven zitten voor de volgende uitstap.

Fotoís


 

© Phil en Fie 31/03/2016