BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 02 – 03 februari

Voor de vierde keer konden we naar het Brugs bierfestival. Deze keer spraken we af met Tom, de schoonzoon van Phil die we zouden ophalen bij hem thuis.

Zaterdag 02 februari: Fie ons huisje kuisen en Phil de dames in zijn kapsalon verzorgen. Mooi om 12u kunnen stoppen met werken , eens thuis Fie’s haar ook nog in de plooi leggen en nog vlug een boterham eten. We konden tegen 12u30 vertrekken naar Waardamme. Onderweg belde Celine, de dochter van Phil, op om te zeggen dat ze ook zou meekomen. Zo konden we doorrijden naar het Bargeplein. We dachten dat er terug veel campers zouden staan, maar we konden nog makkelijk een plaatsje uitzoeken. Vlak zetten, stroom aansluiten, schotel richten, verwarming aanzetten en de koelkast op stroom zetten, voila, klaar. We moesten nog een half uurtje wachten tot onze gasten toekwamen en we konden vertrekken naar het bierfestival. Als we bijna op de markt aankwamen, stond er een rij tot in de winkelstraat aan te schuiven om binnen te gaan. We besloten om ergens anders iets te gaan drinken en wandelden tussen de buien in, naar het Patersgat, waar Tom regelmatig leek te gaan. Eens daar, bleek deze gesloten, dan maar verder op zoek, de volgende, De “Brugs Beertje” ook nog gesloten. Tenslotte belandden we in eetcafé “De Vuyst” op het Simon Stevinsplein. Phil en Tom dronken er een Westmalle trippel, Celine een witte wijn en Fie een koffie. Dan pas gingen we nog eens kijken naar de markt, daar konden we nu vlot onze glazen en jetons kopen. We proefden een viertal soorten en gingen dan eens gaan kijken naar de Hobbit om wat te eten, het was net 18u als ze de deuren open deden. Alles was blijkbaar volzet, we deden dan een reservatie tegen 20u30. We gingen dan wel nog een kleine snack eten aan één van de frietkotten op de markt. Zo konden we er terug tegen en genoten nog van enkele biertjes. Voordat we het festival verlieten, kochten we nog enkele flessen BAB 401, zodat we thuis nog eens konden nagenieten. Op die manier kwamen we toch nog een goeie dertig minuten te vroeg aan bij het restaurant, maar mochten toch direct plaats nemen aan een tafeltje op het eerste verdiep. Wij aten er een beenhespje, Celine Ribbetjes en Tom een biefstuk, de één met een glas wijn, cola of Westmalle, en het smaakte. We betaalden €88,40 voor het gelag, niet echt duur om zo dicht bij het centrum te zijn. Op weg naar het Bargeplein kwamen we net voor het minnewaterpark aan “One” een nieuwe wijn & tapas bar. We trokken nieuwsgierig binnen en waren aangenaam verrast van de mooie inrichting en ze hadden er trippel karmeliet… Dit dronken wij, Tom een cola en Celine een Hasseltse koffie met chocolade moëlleux. Op die manier was het al na middernacht als we terug in de Mh waren. Onze gasten bleven nog wat napraten  en vertrokken naar Waardamme, wij naar onze alkoof.
Zondag 03 februari: We sliepen tot 9u Phil zorgde voor de koffie terwijl Fie op zoek ging naar een bakker,
nadat ze er reeds twee gesloten vond had ze bij de derde geluk en kwam met pistolets terug. Met confituur, choco en een lekkere kop koffie was ons ontbijt vervolledigd. We hielden het op zijn zondags, heel rustig en vertrokken pas tegen de middag op wandeling. Via de ring , het station en het park kwamen we aan het Zand om zo via de winkelstraat op de Markt uit te komen. We gingen nog een foto nemen van alle etablissementen die we de dag voordien bezocht hadden. Op de Burg waren ze bezig met een filmset op te zetten, dewelke konden we niet te weten komen. Het was een frisse noordenwind, daardoor waren we een 90 minuten later terug in de Mh. Fie begon met onze spaghetti klaar te maken en deed zelfs achteraf de vaat. Kort daarop begon het te regenen, daardoor bleven we binnen en deed Fie een tukje, ondertussen typte Phil een deel van deze tekst en keek wat tv. We zaten in een knusse warme en droge Mh en we bleven daar. Terwijl Fie nog een paar pistolets at met een minuutsoepje, dronk Phil nog eerst een aperitiefje voor een paar pistolets met Paté de Sanglier die we in Brugge op de kerstmarkt kochten bij Le Manoir Alexandre. Phil deed nog vlug de kleine vaat zodat we ‘s morgens snel zouden kunnen vertrekken. Nog wat tv kijken, een kruiswoordraadsel oplossen en wat tekst typen, zo gaat de avond snel voorbij. Gaan slapen rond 22u zodat we goed uitgeslapen konden naar huis rijden.
Maandag 04 februari: De wekker liepen om 6u af. Geen koffie, gewoon alles klaarmaken om huiswaarts te rijden. Bij het afrekenen nog het grijs water laten lopen en we konden de slagboom voorbij rijden. Een klein uurtje nadien stopten we nog om LPG bij te tanken en kort daarop reden we de Mh voor de deur. We hadden niet veel uit te halen en waren blij om een kopje koffie te kunnen drinken eens we binnen waren.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016