BELGIË 2013

Mol Brugge Westende Langemark - Poperinge Ieper Houthalen - Helchteren
Beernem Leopoldsburg Boekhoute Leopoldsburg Houthalen - Helchteren Boekhoute
Brugge - Jabbeke Eeklo Boekhoute Brugge Ieper  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 24 – 25 augustus

Bij ons voorlaatste bezoek aan Dirk en Ann was het Ann haar verjaardagsfeest. Door de massa volk was er een massa werk, zo sprongen Phil & Fie wat bij met de vaat en opruimwerken. Daarvoor wilde Ann iets terug doen en nodigde ons uit voor een weekend en eens lekker te gaan uit eten.

Zaterdag 24 augustus: Na de gewone activiteiten en een kort middagmaal, vertrokken we voor het weekend. Eerst reden we nog eens naar Wevelgem een kijkje gaan nemen in de nieuwe winkel van Vanomobil. Dit was een beetje een ontgoocheling, veel kleiner dan we hadden verwacht, we vonden wel hetgeen we nodig hadden. Direct aan de winkel konden we de snelweg op richting Boekhoute, waar we een uur nadien terug de parking van het café naast Dirk en Ann op reden. We zagen reeds activiteit in de keuken, Dirk en Pieter waren druk bezig. Als we binnen waren zagen we dat ze een massa “wannekes” aan het wassen waren, een enorm werk blijkbaar. Er waren nog enkele dingen te kort voor het avondeten, zo gingen we samen met Dirk naar de winkel van Ann om te vragen wat er juist nog nodig was. Blijkbaar groeide dit alles in haar vaders tuin. We spraken af met Ann dat ze ons samen met Dirk kon vinden in het café waarvan onze Mh op de parking staat, we dronken er alle drie een Blonde Augustijn en nog één. Eerst kwam Tim binnen en trakteerde, dus dronken we nog eentje en tenslotte Ann en we dronken nog eentje, dit was voldoende voor het aperitief. Toen was het de beurt aan de Wannekes, ook haantjes genoemd, ne mens zou hem slecht eten aan die lekkere dingen. Na het avondeten trokken we nog een naar het dorpsplein on nog iets te gaan drinken bij een klant van Ann. Het was wel al 01u als we terug in de Mh waren en konden gaan slapen.
Zondag 25 augustus: Door het late uur was het ook iets later als we wakker werden. Phil stelde de fluitketel op het vuur iets voor 8u. Fie volgde omstreeks 9u. Bij Ann en Dirk was er nog niet veel beweging te zien, maar Ann was wel al vertrokken naar Eeklo en kwam terug met ontbijtkoeken en eten voor het gezin later op de week. Fie hielp na het ontbijt nog wat opruimen, zodat we ons daarna konden klaarmaken om uit te gaan eten. We werden omstreeks 12u verwacht in
“Le Jardin Blue” Iedereen besliste zijn keuze te maken uit het Duo kreeftenmenu, wat nadien een goeie keuze bleek. Van Sint-Kruis-Winkel cruiseden we een beetje rond om uit te komen in Breskens, daar gingen we in “De Afslag” een koffie drinken, Fie met een ijsje en Ann met poffertjes. Nadat we dit hadden verwerkt, deden we een wandeling langs de stranden van Breskens en bovenop de dijkmuren die daar onlangs nog versterkt zijn geweest. Daarna reden we terug naar Boekhoute langs de landelijke wegen die de Nederlandse Polders rijk zijn. Tegen dat we terug in Boekhoute waren, was het tijd voor het avondmaal. Kaas en charcuterie deed ons nogmaals veel teveel eten, zo vertrokken we dan kort nadien met volle magen terug naar huis waar we de Mh mooi voor de deur konden parkeren en terug beginnen klaarzetten voor volgende uitstap.

 

© Phil en Fie 31/03/2016