BELGIË 2010

Eeklo - Jabbeke

Brugge

Jabbeke Brugge - Jabbeke Boekhoute Leuven
Oteppe Brugge Westende Brugge Jabbeke-Brugge  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 27 – 28 november

Eindelijk konden we nog eens plannen om een weekend met onze Mh te vertrekken.  Verleden week was voor de zoveelste maal aan de remmen gewerkt, nu in Garage Vandenbroucke, de Mazda garage waar Phil al zo een 32 jaar klant is met zijn personenwagens. Met een beetje tegenzin wilden ze ook een poging wagen om de remmen, na bijna een jaar her en der geprobeerd te hebben, in orde te brengen. Na een natte periode en enkele dagen droog weder, kwamen we plots in echt winterweer terecht. Daardoor keken we uit waar we naartoe zouden rijden, ver moest het niet zijn voor één nacht. Zo kwamen we tenslotte uit bij Westende, de Camperplaats van Camping Kompas.


Zaterdag 27 november: Tegen 13u30 konden we vertrekken nadat  Fie ons huisje had doen blinken en de koelkast van de Mh had opgevuld. Ook Phil moest nog een beetje mensen kappen. Wel waren we nog gestopt om gas te tanken langs de snelweg, 87 liters konden we in onze tank van 110L bijtanken. Via Torhout kwamen we zonder problemen tegen 14u50 aan op de camperplaats in Westende. Nadat we een ticket hadden genomen, ging Phil direct gaan kijken waar we konden staan, Fie herinnerende Phil er aan dat we wel nog eerst water moesten nemen. We hadden namelijk met de sneeuw thuis de tank niet willen vullen. De tuinslang uithalen en daarmee dwars door het huis mee lopen bij zo’n slecht weer is niet plezant. Zo keerde Phil op zijn stappen terug en tankte nog een halve verswatertank. Daarna terug naar plaats dertien, normaal moesten we volgens het ticket op elf staan, maar er zou een boom in de weg staan voor onze schotel . Bij het wegrijden van bij de serviceplaats kregen we teken van de man in de eerste camper, een beest van een Niesmann-bisschoff, dat we rustig moeten zijn. We kunnen er niks aan doen dat een Ford van 1996 iets meer geluid maakt dan zijn schip. Bij de laatste werken aan de remmen hebben we ook de winterbanden er terug laten opleggen. Met deze hebben we al iedere keer miserie gehad bij het oprijden van de keggen, deze schieten gewoon weg van onder de banden. Indien iemand een oplossing heeft, is die altijd welkom. Eens we vlak stonden en de elektriciteit hadden aangesloten kon Phil de schotel richten, wat deze keer in enkele seconden lukte. Direct konden we naar de cross in Koksijde kijken die werd gewonnen door Niels Albert. Na de aankomst gingen we op zoek naar een bakkerij in de dichte omgeving, we wandelden richting Lombardsijde. Deze kant waren we de andere keer niet opgegaan en kwamen nogal vlug een bakkerij voor ons zondags ontbijt tegen, nu nog kijken wie er de morgen nadien het ziet zitten om tot daar te gaan.  Eens terug aan de Mh hebben we ons op het gemak in de zetel genesteld en wat tv gekeken. Fie wilde een glas rode wijn maar het kartonnetje van 3L stond al enkele weken onder de tafel en met de verwarming al enkele dagen aan te leggen was de wijn meer dan gechambreerd. Phil stak daarom een tuberware pot in de diepvries. Op die manier kon Fie toch na een korte tijd genieten van een glaasje frisse rode wijn. Tegen 18u30 is Fie begonnen met het klaarmaken van ons avondmaal. Wie hier nu en dan eens iets leest, weet wat dit inhoudt, spaghetti dus. Nog samen de vaat doen en voor de rest nog een glas wijn, een Stella en wat Tv. Fie ging reeds om 20u35 slapen terwijl Phil wat van deze tekst typte en nog wat tv keek en tenslotte ook ging slapen tegen 22u30
Zondag 28 november: Opstaan tegen 7u35 een goeie rustige nacht met blijkbaar, bij het buiten kijken, een iets wittere ondergrond dan de dag voordien. Sneeuw is gelukkig iets stiller op het dak dan regen. Phil zet de koffie, Fie vertrok rond 8u20 naar de bakker en kwam terug met enkele lekkere crémekoeken en pistolets, ze bakte ook nog enkele eitjes zodat we er tegen zouden kunnen, een ferme wandeling te maken. Om 10u vertrokken we via de Kustweg wandelden we naar Nieuwpoort-dorp, ondertussen kreeg Fie wat pijn aan haar voeten, op die manier belandden we in een brasserie schuin over het tramstation waar Fie een Grimbergen dronk en Phil een duvel. We keerden terug via Lombartsijde, deze weg bleek veel korter te zijn dan degene we eerst genomen hadden. Rond 13u30 waren we terug aan de camperplaats, het grootste deel van de andere campers waren vertrokken. Er stonden er nog een vijftal waarvan er nog eens twee vertrokken na een half uurtje. Fie begin direct met de aardappelen te schillen en het witloof te snijden, daarbij snijdt ze nog eens in haar duim zodat Phil weer eens verpleegster mag spelen. Phil drinkt een WC als aperitief en Fie houd het bij een glaasje wijn. Iets na ons eten begon de cross in Gieten, terwijl Phil naar het commentaar luisterde genoot Fie van het zicht langs de rechterkant, een Maesss Sunline A695 met een ferme hond, waarnaar ze altijd dromend kijkt sedert het verlies van onze Dobermann “Dolar”. Ondertussen genoot Phil van de vaat en de keukenhanddoek ;-) Het laatste half uur dan nog naar de cross kijken, na een spannende finale vonden we het tijd om huiswaarts te gaan. Nadat we binnen alles terug op zijn vaste plaats hadden gezet, de schotel naar beneden, de buiten verduistering afgenomen, de elektriciteit opgeruimd en de keggen vanonder de wielen hadden genomen, was het de moment om naar de service plaats te rijden en ons grijs water te laten lopen. We profiteerden ook nog om vlug ons toilet uit te spoelen, op naar huis. Een goed uur later parkeerden we ons dan ook in onze straat, Fie haalde alles uit die er nog terug uit moest en Phil legde ondertussen de elektriciteit aan zodat we de ringverwarming konden aanleggen. Op die manier blijft alles vorstvrij en klaar om terug volgende week te vertrekken.

Foto's

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016