BELGIË 2010

Eeklo - Jabbeke Brugge

Jabbeke

Brugge - Jabbeke Boekhoute Leuven
Oteppe Brugge Westende Brugge Jabbeke-Brugge  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 07-09 mei

Phil was van plan de Ronde van Italië te volgen dit weekend maar vond het niet verantwoord om met de nog steeds niet herstelde remmen al die kilometers alleen af te bollen. Op die manier beslisten we er een weekendje in de buurt van Brugge door te brengen zodat we ons op zondag, Moederdag, niet ver moesten verplaatsen.

Vrijdag 7 mei: Vrijdag na het werk maakten we ons klaar om naar Brugge te vertrekken. Toen Phil thuiskwam moest de elektriciteit nog worden afgekoppeld, de koelkast op gas worden gezet en we waren klaar voor vertrek. Om 17u30 zaten we op de ring rond Harelbeke, waar het al tamelijk stapvoets aanschuiven was. Wegens wegen ’oplap’ werken op de autoweg rond de streek van Roeselare werd de autostrade van drie vakken naar één vak herleid. Daar verloren we ook een half uurtje. Om 19u05 reden we het Bargeplein op, waar we gelukkig nog ruim plaats hadden op de camperplaats. Phil zette de camper waterpas en sloot de stroomkabel aan. Hij zette ook de antenne klaar om later op de avond TV te kunnen kijken. Door de late aankomst konden we geen boodschappen meer doen en besloten we een wandeling te doen en iets te gaan eten. We liepen door het Minnewater via de Wijngaardstraat richting markt. Het was duidelijk dat Brugge aan het leeglopen was. We kwamen op onze stappen terug, omdat we de restaurantjes in de Wijngaardstraat wel leuk vonden. Toen we aan de brasserie Vivaldi stonden te kijken naar de menuutjes, kwam de ober buiten en loodste ons zo binnen (deed ons denken aan de Rue des Bouchers in Brussel). Dit restaurant zat bijna eivol. We bestelden een Brugse Tripel en voor Fie een karafje rode wijn. We beslisten beide een mixed grill te eten waarop lam, kalf, rund,kip en een worstje lagen. Met een lekker frietje was het compleet…. Phil dronk nog een tweede Brugse Tripel. Na deze lekkere grill bestelden we nog een assortiment dessertje. Héérlijk smaakte dat, met een koffie. Na het eten wandelden we naar de camper. Daar keken we nog even TV, maar algauw waren we uitgeteld en gingen we rond 10u30 in onze alkoof slapen.
Zaterdag 8 mei: Na een rustige nacht werden we wakker rond 8u30. We hebben nog nooit zo lang geslapen in de camper …. Phil zet de fluitketel op om koffie te kunnen zetten. Fie kleedt zich aan en gaat te voet naar de bakker om 4 ronde pistolets en een klein meergranenbrood. Lekker ontbijtje, Phil eet zijn broodjes met Bazelse kersenconfituur en Fie met Nutella. Phil kijkt ook intussen naar zijn ochtendprogramma en probeerde ook de TV te herinstalleren. En zit te vloeken, omdat het niet werkt….
We gaan weer op wandel, ditmaal even richting KBC en daarna truitjes kopen (normaal zouden we naar Zara gaan, maar het is Benetton geworden – 30 % korting ). Daarna wandelen we naar ’t Zand waar er volop markt en kermis is. We moeten nog op zoek gaan naar eten, vlees en groentes. We hebben een Aldi gevonden met daarin een Renmans. Nu weer naar de camper, intussen is het al 13u15. Aperitiefje drinken, met ‘Aldipringles’. Nu eten we een boterhammetje 10-granenbrood met slaatjes van tonijn en zalm. Na wat te hebben uitgerust zijn we nog maar eens op wandel gegaan. Eens richting ’t Zand, dan nog eens naar de Zara en dan richting markt. Op de markt dronken we nog elk een Westmalle Tripel. Daarna nog even naar de Fnac, waar Phil het niet kon laten nog wat series op DVD aan te kopen. Daarna passeerden we nog eens de antiekmarkt en we kochten er een leuke miniatuurfiets waar we plantje in kunnen zetten en 2 verschillende Stella-glazen voor Phil zijn collectie. Dit brachten we nog snel tot in de camper en gingen nog eens op stap. Op ’t Zand op het terras van Zand 27 dronken we nog een Omer  van 75cl en een Ename blond. Daar gaan we altijd eens naartoe, als we in Brugge zijn, omdat we dat een toffe cafébaas vinden. Er was veel volk rond het concertgebouw, blijkbaar gaf Helmut Lotti daar voorlopig zijn laatste concert. Hij zou het daarna wat rustiger aan doen. We zagen daar ook de collega van Marijke, Erwin, die met zijn vrouwtje en kinderen ook naar Helmut ging kijken. Terug in de camper (was al 20u30) bakte Fie nog biefstukje met pasta en sla. Toen Fie uit de camper stapte, stond er een witte eend te bedelen, die kreeg van ons de rest van ’t brood. Je had dat beest zijn kropje eens moeten zien. Spijtig genoeg moesten we opmerken, dat er water onder en rond de camper stond. Phil checkte alles en constateerde, dat de afvoer onder de afwasbak los was gekomen. Vermoedelijk door de trillingen sinds de bandencentrale winterbanden heeft opgelegd en zo schade had veroorzaakt aan de tamboers. De auto was al verschillende keren binnen in de garage en blijkbaar weten die mensen niet deftig aan de camper te werken. Maandag moet die nu binnen in Zwevegem daarvoor. In elk geval is het nu zo, dat als Phil remt, de hele wagen met zijn inboedel heftig gaat trillen.
Ontmoedigd, de buik vol van de problemen die we al hadden met de camper, gaat Phil slapen, Fie volgt.
Zondag 9 mei: Wakker, na een goede nacht, om 7u45 uur. Fie gaat om verse broodjes, terwijl Phil de koffie zet. Fie bakt voor elk drie spiegeleitjes …. Na een lekker ontbijt doet Fie de vaat, terwijl Phil naar zijn zondagmorgenprogramma’s kijkt. Straks gaan we naar Jabbeke, om Moederdag te vieren… Eerst nog elektriciteit afkoppelen, vuil water lozen, afrekenen en dan naar moederke en Werner…
Geen Moederdag zonder bijhorend bloemetje !!! Onderweg zijn we dus nog even gestopt bij een bloemhandel. Om 10u20 waren we in Jabbeke, waar ma al stond te koekeloeren aan ’t venster… We hebben daar een aperitiefje gedronken die simpelweg bestond uit een Millésime van Caillez-Lemaire, eerst nog de tuinmeubeltjes en de barbecue van op zolder naar beneden gehaald. Met zijn drieën zaten we in de veranda de asperges te schillen… Daarna konden we genieten van een feestmaaltijd, rosbief met asperges, met een rijk mousselinesausje, en een lekker saus gemaakt door Werner met sjalotjes en de jus van het vlees. Na het eten begon Phil de grasboorden met zo’n machientje af te maaien. Fie hielp met het onkruid van tussen de kasseien van de oprit en rondom het huis te wieden. En daarna ook nog wat het overtollige gras weg te borstelen.
Na een fijne dag aten we nog een boterhammetje bij ma en Werner en rond 19u zijn we naar huis vertrokken. Daar hebben we de camper nog geleegd, heeft Phil het toilet nog uitgehaald, gereinigd enz. Op naar de volgende….

Foto's

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016