BELGIË 2010

Eeklo - Jabbeke Brugge Jabbeke Brugge - Jabbeke Boekhoute Leuven
Oteppe Brugge Westende Brugge Jabbeke-Brugge  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 13 - 14 februari

De eerste plannen waren om naar Normandië te rijden om de “cousine” te verrassen voor haar verjaardag. Door het niet optimaal evolueren van de situatie met Werner (vriend van Fie haar ma) zijn we in de streek gebleven. In plaats van Normandië werd het  Eeklo, de verlofdag van Fie die voorzien was op maandag, werd ook uitgesteld. Daar Phil reeds zijn klanten verwittigd had, dat het salon gesloten was op zaterdag namiddag, was het moeilijk dit nog te verzetten.


Zaterdag 13februari: Zo vertrokken we na een vlugge maaltijd naar Eeklo tegen 13u05. Na een tankbeurt de snelweg op, in Deinze afrijden en zo naar onze bestemming. Er stonden maar 2 campers, 1 van de personen die nu verantwoordelijk zijn en aan wie je ook mag betalen en dan nog mensen met 2 grote honden. Veel rustiger dan in de zomer. Bij het aansluiten van de elektriciteit zag Phil dat er lang het kraantje van de watertank, water liep. Bij het nader bekijken kwam hij tot de conclusie dat deze kapot gesprongen was, misschien bevroren tijdens het rijden… Gelukkig zat er een nieuwe kraan in de materiaalbox en kon Phil deze monteren met als gevolg een vuile broek en natte mouwen. De kraan paste niet 100% lekte een klein beetje maar we konden toch op die manier toekomen met ons water tot morgen. Als deze gemonteerd was en Phil andere kleren had aangedaan, konden we vertrekken voor een frisse wandeling. Er was ook cyclocross in Eeklo, eerst waren we er nog niet uit of we eens naar de cross zouden gaan kijken, maar besloten tenslotte gewoon naar de markt te wandelen. Eens we daar waren, hebben we op het verwarmd terras van het Middenstandshuis een koffie en een Westmalle trippel gedronken. We hadden gepland om ’s avonds iets te gaan eten, we zagen op de kaart dat we daar ook konden eten. Na overleg hebben we dan een tafeltje van 2 besproken tegen 19u. Na nog een wandeling zijn we terug naar de camperplaats getrokken en heeft Phil wat tv gekeken en begonnen aan deze tekst. Fie vulde ondertussen een kruiswoordraadsel in. Tegen 18u35 zijn we terug vertrokken voor ons avondeten, het Middenstandshuis was al goed bevolkt, we hadden geluk en werden een tafeltje aan het venster toegewezen. Fie dronk er een karafke wijn en Phil een Stella 33cl we aten er respectievelijk een ossenhaas natuur en een brochette met varkenshaasje, Phil dronk nog een tweede pintje terwijl Fie haar karaf uit dronk. We betaalden er €52.10 en wandelden terug naar de Mh,  zodat we tegen 21u beiden in onze pyjama nog wat tv konden kijken. De tijd vliegt snel, zo was het alweer 23u als we in ons bedje klommen.
Zondag 14 februari:
Opstaan rond 8u10 Fie een frisse wandeling om croissants te halen terwijl Phil wat tegen moedre bezig was en ondertussen de koffie zetten en nog wat tv kijken ook. Wat de vrouwen beweren, klopt dus niet, een man kan multitasken!!! Als Phil zijn zondagmorgenprogramma’s gedaan waren, zijn we alles beginnen opruimen en de motor van de Mh een beetje laten draaien. Als we klaar waren om te vertrekken kwam gelukkig onze buur teken doen, dat we de schotel waren vergeten plat te draaien, waarvoor onze dank. Zo reden we een 40 km richting Jabbeke waar we bij moederke mochten gaan genieten van een heerlijke maaltijd die bestond uit Viktoriabaars, Kabeljauw, gestoofde wortelen en aardappelen. Maar geen volledige maaltijd zonder een aperitiefje, een Ricard. Na de maaltijd nog een kopje koffie en dan was het tijd om Werner te gaan bezoeken in de kliniek St Jan in Brugge. We waren blij verrast Werner zo te zien, het was een volledig ander persoon dan die we verleden week te zien kregen. De bezoekuren waren van 14u tot 15u30 nadat we terug in Jabbeke waren, konden we nog juist de aankomst zien van de laatste Superprestige in Vorselaar. Rond 16u40 reden we dan huiswaarts om nog van een rustige avond te kunnen genieten.

Foto's
 

© Phil en Fie 31/03/2016