BELGIň 2010

Eeklo - Jabbeke

Brugge

Jabbeke Brugge - Jabbeke Boekhoute Leuven
Oteppe Brugge Westende Brugge Jabbeke-Brugge  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 13 - 14 maart 2010

Na de operatie van Werner op 28 januari waren we al een paar keer in het weekend naar de kliniek gaan kijken. Ondertussen was Werner aan de beter hand en was verleden week eens op zondag mogen naar huis gaan. Deze week zouden ze eens proberen van eens een nachtje thuis te slapen. Zo gaan we met de Mh voor het huis overnachten en kan Phil een bed die nog moest opgezet worden, samen steken.

Zaterdag 13 maart: Tegen 16u kwam Fie Phil afhalen aan het salon. Alles was klaar en konden we direct vertrekken naar Jabbeke, waar we dan ook aankwamen tegen 17u15. Nonkel Eugene kwam de deur openmaken en de tantes Marie-Jeanne en Bea waren in de keuken. Moedre was juist Werner aan het helpen om een plasje te doen. Phil opende hem direct een 50cl Stella blik die smaakte na een week geen pintje meer te hebben gedronken. Nonkel en de tantes vertrokken kort nadat we aangekomen waren. Phil zette vlug de Mh vlak, sloot de elektriciteit aan en richtte de schotel. Ondertussen verduisterde Fie alles zodat we later op de dag geen werk meer hadden. Phil kreeg eerst nog de opdracht om een rolstoel van de zolder te halen zodat Werner hem makkelijker door het huis kon verplaatsen. Dan was de moment gekomen dat Phil eens kon kijken naar het bed, die op zichzelf geen probleem vormde maar de elektrische lattenboden viel nog eens te bestuderen. Alles viel nog mee, binnen het uur zat alles samen en was het bed opgemaakt. Moedre en Werner hadden met de middag een warme maaltijd gehad en aten voor ons een boterhammetje, Werner had geen grote trek. Ondertussen bereidde Fie onze maaltijd voor Biefstuk, witloof en aardappelen. Na de maaltijd nog de vaat die niet in de vaatwasser kon/mocht zodat alles er terug netjes bij lag. Werner wou gaan slapen in het pas opgezette bed, zo hielpen we hem nog met de rolstoel tot aan het bed. Moedre was van plan niet lang daarna ook te gaan slapen en zo trokken we ons ook terug in de Mh. Na nog wat tv te hebben gekeken vielen we allebei ook in slaap en was het tijd om onder de wol te kruipen, 22u35.
Zondag 14 maart: Opstaan tegen 7u35, tijdens de nacht was er ook een flauwe plezante voorbijgekomen en moest hij/zij eens claxonneren om ons wakker te maken, waarom toch ? Phil zette koffie, Fie bleef nog een beetje liggen. Zoals reeds vele malen verteld, geniet Phil van zijn zondagmorgen programma's. Na een tijdje ging Fie in huis bij Moedre en Werner, ze had beloofd om eens naar een neef van Werner te telefoneren in Frankrijk. Die neef hadden we reeds een paar keer bezocht bij onze uitstappen naar NormandiŽ. Die mensen hadden al vele jaren contact gehouden met BelgiŽ en zijn ongeveer in dezelfde leeftijd. Nadat Phil zijn programma's gedaan waren heeft hij alles vertrekkenklaar gezet, zodat we daar niet meer moesten aan denken. Rond 11u was het aperitieftime en dronken we een Ricarke om dan onze lekkere kip op te smullen. In de namiddag kwam er ook nog een neef van Werner op bezoek, Mark, die had taart mee, die we dan ook opaten met een kop koffie. Iets na 17u vertrok de neef en was het tijd om aan het avondmaal te denken, Werner moest namelijk nog terug naar de kliniek. Wat we dan ook deden, nadat we onzen boterham hadden laten smaken. Fie reed met Werner's wagen naar de kliniek, Moedre en Werner waren allebei verdrietig, een weekend thuis is rap voorbij, als Werner terug in zijn bed lag, zijn we rustig terug naar Jabbeke gereden en zijn we dan met de Mh naar huis gereden. Na het lossen moesten we hem nog binnen doen bij Maesss om de herstellingen van de schade die we 2 weken geleden hadden opgelopen te herstellen. Zo zaten we rond 21u terug in onze zetel thuis...

Zonder foto's ;-)

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016