BELGIË 2010

Eeklo - Jabbeke Brugge Jabbeke Brugge - Jabbeke Boekhoute Leuven
Oteppe Brugge Westende Brugge Jabbeke-Brugge  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 26 - 27 juni

Door de val van de regering zodat we dus moesten gaan stemmen en na nog een weekend kennissen op bezoek te hebben gehad, besloot Phil om naar Leuven eens te gaan genieten van het Belgisch Kampioenschap Wielrennen.

Zaterdag 26 juni: Nadat Phil en Fie alle normale werken hadden gedaan de zaterdag voormiddag waren we tegen 13u klaar om te vertrekken richting Leuven. Onderweg verliep, ondanks de wegenwerken op diverse plaatsen, alles vlot. Zo kwamen we tegen 14u30 aan op de plaats die ze in Leuven voorzien hadden voor campers. Daar de plaatsen voorzien waren onder een brug, was het uitkijken waar we ons plaatsten om nog een beetje tv te kunnen kijken. Na het vlak zetten en de schotel te richten, konden we op verkenning vertrekken. We stonden juist aan InBev en zagen we dat ze daar aan de brouwerij ook het een en ander aan het voorzien waren. Toch besloten we om eerst eens naar het centrum van de stad te gaan kijken. Om te beginnen volgden we de GPS maar zagen snel in dat we deze niet echt nodig hadden, de Dijle leidde ons via een groentemarkt naar de Grote Markt van Leuven. Leuven, in één woord, mooi, mag gemakkelijk naast Brugge staan op gebied van gebouwen en scoort op gebied van gezelligheid veel hoger. Dus zochten we snel het terrasje van de Café Rubens op, om ons een Stellatje aan te schaffen, eentje van een halve liter ;-). Nadat onze dorst gelest was, wandelden we verder en kwamen zo op het marktje waar er blijkbaar iedere zaterdag enkele mensen staan met diverse antieke spullen. Een paar van die mensen hebben enorm veel glazen mee, Phil is van plan wat Stella glazen te verzamelen en was daar op de juiste plaats. De eerste die we zagen was zo 1 en 1,5€, de verkoper zei dat hij er daar nog staan had en wees op een houten bakje waar er een vijftiental inlagen waarvan de goedkoopste 10€ kostte en de duurste 40€. Die persoon wist ons ook te vertellen dat er zo een 1800 verschillende glazen van Stella bestonden, Phil zijn moed zonk in één klap 100 meter onder zijn voeten. Na nog wat het centrum te hebben verkend, keerden we rustig via het begijnhof terug naar de Mh maar besloten wat later om nog maar eens via een andere weg naar het centrum te gaan.

Eerst moesten we nog eens naar de brouwerij gaan loeren, wat ze daar van plan waren. Alles werd daar in gereedheid gebracht om de koers de dag nadien te laten voorbij komen, op die manier enkele genodigden te laten genieten van een pilsje en ondertussen ook van het BK. Phil is al een tijdje op zoek naar een vlag van Stella en dacht, dit is het moment en vroeg aan één van die mannen of ze soms geen vlag teveel hadden en kreeg als antwoord "Ik versta een klein beetje Vlaams". Phil herhaalde dan zijn vraag maar in het Frans en kreeg dan als antwoord, dat ze er zelf geen genoeg hadden. Op die manier zijn we dan maar zonder vlag vertrokken op onze volgende verkenning. Via ongekende wegen kwamen we in de winkelstraten waar er echt weinig volk liep. De meeste mensen zaten op de terrasjes. In de Bondgenotenlaan zagen we een Match warenhuis en daar we nog brood nodig hadden voor de zondagmorgen, gingen we daar eens gaan neuzen. Het verse brood vonden we direct maar deden de slechte keuze, dit brood voelde al hard aan en zo moesten we voor een iets groter en minder donker brood gaan. Verder in de winkel vonden we ook nog een vaatje van 6 liter Stella voor thuis in de Perfect draft die we bij ons niet meer konden vinden. Eens we daar buiten waren, wandelden we nog tot aan het Ladeuzeplein, waar we in Taverne De Layens nog elk een Tongerlo Blond dronken. Zo kwamen we dan tegen 19u15 terug aan de Mh om  daar nog een aperitiefje te drinken en het eten klaar te maken. Terwijl Fie de groenten sneed, schilde Phil de aardappelen. Met dit mooie weer zette Phil ook de tafel en stoelen buiten, we zagen dat er meerdere mensen dit deden. Van die mensen gesproken, als we aankwamen knikten we naar iedereen die we zagen van de andere campers en kregen maar van enkele aanwezigen een goeie dag terug, en dan maar zwaaien naar elkaar onderweg. Phil dronk als aperitief een Ricard en Fie opende een flesje rode wijn. Ons biefstuk met rauw witloof en aardappelen smaakten heel lekker na onze ontdekkingsnamiddag. Tijdens het eten zagen we twee heren enkele campers verder die we kenden van op de laatste drie wereldkampioenschappen. De ene naderde na een tijdje om eens zijn verhaal te doen. Bij een pintje deed hij zijn hele verhaal uit de doeken van zijn confrontatie met kanker. Gelukkig voor hem hebben ze alles kunnen wegnemen en kan hij terug genieten van zijn uitstappen naar bijna alle rondes op Europese bodem. Door het lange praten was het na middernacht tegen dat we terug in de Mh geraakten. Snel lagen we in de alkoof om op zondag fris aan de start van het Bk te kunnen komen.
Zondag 27 juni: Phil stond op om 7u30 en redelijk fris na een lange avond. Fie bleef nog wat liggen, zelfs tot 9u, ze kan er maar deugd van hebben hé. Phil genoot ondertussen van een vers kopje koffie en van zijn zondagmorgen programma's op tv. Nadat Fie deftig wakker was, bakte ze een lekker eitje zodat we met dit stevig ontbijt al een tijdje weg konden. Na de vaat konden we tegen 10u20 op zoek gaan naar de renners. Na een tiental minuten wandelen hoorde Phil zijn naam roepen, we zagende Wikkes en Maryse op een terras van hun eerste consummatie genieten. Na een babbel is Wikkes zijn plaats gaan innemen op de eerste helling terwijl Maryse nog eens met ons meeging tot aan het centrum. Ondertussen kreeg Phil een telefoon van Franky "de kleinen" dat ze op het Ladeuzeplein stonden, wij daar naar op zoek, maar tegen we dit vonden waren de vogels al gaan vliegen en stonden ze aan het podium waar de renners het blad moesten tekenen. Zo hadden we tijd om enkele renners te zien die eens een kort stukje van het parcours reden, te zien. Na de start stonden we juist aan Km 0 als we het peloton de eerste keer zagen voorbijkomen. Rustig wandelden we terug naar de Mh en zagen onderweg nog een paar keer de renners. Op de plaats waar de campers stonden, kon je de renners op een paar plaatsen zien. De mensen die juist geparkeerd stonden langs de weg konden gewoon vanonder hun luifel naar het kampioenschap kijken, wij moesten zo een 50m gaan om aan de weg te komen. Tegen 14u vertrokken we terug naar het centrum op zoek om een kleinigheid te eten. Zo zaten we tegen 14u20 in de Quick op het Fochplein een hamburger te eten. Nog wat genieten van de sfeer en dan terug naar de Mh om tussen de passages van de renners, ook naar de tv beelden te kijken. Toen pas zag Phil dat de bevoorrading een 150m van bij ons verwijderd was. Daarop zijn we op 8 ronden van het einde eens die kant op gaan kijken om daar enkele foto's te kunnen maken. Op twee ronden van het einde waren we terug in de Mh om de finale op tv te zien. Stijn Devolder was de sterkste voor Philippe Gilbert en Frederik Veugelen. OP de camperplaats stonden juist achter ons juist een groep van Volderke supporters en dit ondervonden we het eerste half uur na de koers. Dan werd alles rustig, meeste campers verdwenen. Wij hebben daar nog genoten van toasten met gerookte zalm en een pintje. Langs de snelweg waren de mensen nog met man en macht aan het werk en door enkele festivals was het druk op de weg. Tegen 21u waren we thuis, nog het nodige uithalen en klaarzetten voor volgende uitstap.

Foto's

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016