BELGIň 2010

Eeklo - Jabbeke Brugge Jabbeke Brugge - Jabbeke Boekhoute Leuven
Oteppe Brugge Westende Brugge Jabbeke-Brugge  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 27 Ė 28 februari

Om gemakkelijk te zijn op zondag, zodat we ons niet te ver moeten verplaatsen om Werner te gaan bezoeken en om eens naar de computerbeurs op het Beursplein nabij het Zand, die op zondag in Brugge doorging, te gaan, zijn we nog eens op het Bargeplein gaan overnachten. De vrijdagavond werd het grootste deel van de Mh al klaargezet, toilet en water gevuld. De koelkast en dergelijke kon Fie nog op zaterdag doen.


Zaterdag 27 februari: Phil werkte tot 16u. Fie was al aan het salon tegen 15u50, daar er geen volk meer was in het salon, kon Phil al sluiten. Op die manier konden we reeds vertrekken om 16u20. We moesten wel nog eerst LPG gaan tanken in het Shell station aan de oprit in Deerlijk.88 liter gas kon er in de tank, deze was dan ook al meer dan een week leeg door het koude weer. Het was Phil pas de zaterdag morgen ingevallen om de Mh wat op te warmen met een keramische verwarmer, zodat het interieur niet ijskoud zou aanvoelen. Zo was het reeds bij het vertrek een heel aangename temperatuur in ons mobiel vakantiehuis. Vandaar naar de snelweg, is amper enkele honderden meters, zo waren we op een kleine 60km aan het Bargeplein. Doch via een kleine omleiding, de weg die langs de achterkant van Bombardier loopt is afgesloten, zo moesten we op onze stappen terugkeren en via de Baron Ruzettelaan naar de camperplaats rijden. Eens op het Bargeplein konden we ons vlug plaatsen en wie de camperplaats kent, weet dat je op sommige plaatsen geen ontvangst met de schotel hebt, wij hadden nog een plaats waar het wel kon. Sommigen die na ons aankwamen hadden minder geluk. Na het vlakzetten en de schotel richten, besloten we van een rustige avond te genieten in de Mh. Met een glas Papilion, een toastje met gerookte zalm hadden we een goeie start, de spaghetti achteraf smaakte ook zo lekker, zodat we er weer veel teveel van smulden. Na de vaat nam Phil nog een douche en waren we klaar voor een tv avond op het Bargeplein. Tijdens de ďFantastic fourĒ sliep Fie al een stukje, terwijl Phil deze tekst op de notebook intypte. Tegen 23u30 zaten we in onze alkoof.
Zondag 28 februari: Opstaan rond 7u55, een nachtje met veel regen, wat we stilletjes aan gewoon worden in de West-Vlaamse hoofdstad. Koffie zetten en ons ontbijt klaarzetten. We zijn begonnen om via tips van de weight watchers enkele kilos kwijt te geraken. Dus bestond dit uit een paar beschuiten met een koffielepel confituur, het kan beter maar is altijd beter dan niks. Na de wekelijkse feuilletons waar Phil naar kijkt, konden we ons klaarmaken om naar het centrum te gaan. Ondertussen was de zon ook al nu en dan komen piepen, zo konden we vertrekken met de hoop droog te blijven. Nog geen 200m verder voelden we al enkele druppels vallen en wat later in de voormiddag ging dat nu en dan over in een gezapige regen. Aan de computerbeurs stond er een rij tot op straat om een ticket te kopen, Phil zag het niet zitten om daar te staan wachten, zo slenterden we wat door de binnenstad om tegen 11u15 op het Zand in het nummer 27 te belanden om eerst te genieten van een Omer biertje en een spuitwater. Nadien at Fie  nog een slaatje met warme geitenkaas en Phil een slaatje met Zuiderse charcuterie. Fie had achteraf nog plaats voor een soepje van Courgette. Na afrekening zijn we terug in een stevig regentje terug naar het Bargeplein gestapt en dit met een stevige tred.

Tegen 13u25 waren we ter plaatse en konden we onze natte jassen in de douche te drogen hangen. Terwijl Fie nog een middagdutje deed, typte Phil deze tekst in afwachting van Kuurne-Brussel-Kuurne op Tv.  Ondertussen was de storm boven Brugge goed op gang gekomen. Plots werd door een omgewaaide boom op de trieu de koers een twintigtal Km ingekort, dit was het signaal om alles vlug op te ruimen en in de gietende regen de elektriciteitskabel en de keggen op te ruimen, zodat Phil nog naar de aankomst van de koers in de kliniek op Werner ís kamer kon kijken. De kliniek was amper 3.6KM van het Bargeplein en zo konden we nog de laatste 40Km volgen. Werner is stilletjes aan het verbeteren, hopelijk kunnen we deze zomer terug een samen uitstap plannen. Tegen 17u30 zijn we vertrokken uit het ziekenhuis en waren we rond 18u15 terug in Stasegem. Nog het nodige uithalen en we konden aan de plannen voor volgend weekend smeden.

Foto's

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016