BELGIË 2010

Eeklo - Jabbeke Brugge

Jabbeke

Brugge - Jabbeke

Boekhoute

Leuven
Oteppe Brugge Westende Brugge Jabbeke-Brugge  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 15 – 17 mei

Jaarlijks  gaan we naar de profrenners koers eind juli in Boekhoute, waar Phil zijn vriend woont. Dit jaar gaat deze niet door, maar is er wel het Provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen voor juniores. Deze is nu wel in Mei. Op uitnodiging trokken we dus richting Boekhoute. Enkele weken voor het weekend belde Ann, de echtgenote van Dirk of we op zaterdag mee wilden gaan eten met nog enkele mensen. We waren daar niet vies van.

Zaterdag 15 mei: Fie kuiste in de voormiddag nog wat in huis en Phil kapte nog enkele mensen waaronder Fie nog net voor ons vertrek. Tegen 13u konden we vertrekken en hadden besloten om zonder snelwegen naar Eeklo te rijden, hopend daar nog plaats te hebben.  Eens we daar aankwamen, zagen we reeds van langs de overkant van de vaart, dat er reeds 2 campers niet op de voorziene plaatsen stonden. Zo besloten we, voor dat we naar Boekhoute reden, eens bij Dewaele in Lochristi te gaan neuzen. In Boekhoute konden we ons terug op de parking van het café, die juist naast het huis van Dirk gevestigd is, plaatsen, maar we zijn graag niemand ten laste. Phil had zo in de loop van de week eens opgezocht, waar er daar ergens dichtbij nog een camperplaats zou zijn. Deze had hij gevonden in Sas van Gent. Na ons bezoek aan de kampeerwinkel reden we eerst eens naar deze plaats om eens te kijken hoe het daar was. Een heel mooie plaats, rustig, geen voorzieningen maar door de ligging kan een mens dit gerust missen. Phil belde vlug naar Dirk om te vragen of hij het zag zitten om ons daar te komen halen in plaats van in Eeklo. Voor Dirk was het geen enkel probleem maar wij moesten wel tegen 17u15 klaar zijn. Terwijl Phil de Mh klaarzette,  ging Fie op zoek naar brood voor ‘s morgens. Nergens in de dichtste omgeving was er een bakkerij, maar wel een Lidl, waar ze zachte sandwiches kocht. Als Fie terug was, konden we ons klaarmaken, we wisten dat het een gastronomisch diner was, dus konden we ons beter wat opkleden. Iets voor  17u30 was Dirk daar om ons af te afhalen. We moesten nog eerst naar Boekhoute, waar we Ann nog moesten afhalen aan haar winkelDan reden we richting Eede naar de aspergekwekerij Spitsbroek waar we blijkbaar in het atelier van de kwekerij te eten zouden krijgen. Op de gronden van het bedrijf bevindt zich ook een camping.  De kok was Sander-Jan Beirens die volgens Dirk & Ann ook bij Sergio in Sluis werkt. Homecooking is in en Sander-Jan weet daar goed op in te spelen met  zijn bedrijfje. Als iedereen aanwezig was, een 15-tal personen, kregen we van de eigenaar een rondleiding op het bedrijf waarna we konden genieten van een glaasje Cava  met reeds een 4-tal hapjes. De voorgerechten tonijn en Sint-Jakobsvruchten, het hoofdgerecht was lamscarré. Het dessert was een bordje met divers ijs en vers fruit. Dit alles met aangepaste wijnen. Voor dit smakelijk diner werd er €60 per persoon betaald. Na afscheid te hebben genomen, zijn we nog samen met Ann en Dirk een pint gaan drinken in een café in Bassevelde. Daarna bracht dirk ons veilig terug naar het Sas van Gent waar we een goeie nachtrust hadden.
Zondag 16 mei: Opstaan om 8u, we moesten op tijd vertrekken om nog een plaats te hebben op de parking naast het huis van Dirk. Onze sandwiches met gekookte eieren smaakten natuurlijk niet zo lekker als ons diner van de avond voordien maar smaakte toch beter dan niks… Zo konden we tegen 9u konden we vertrekken om maar juist aan te komen voor de parking vol liep met renners. Ann was reeds in de winkel, Dirk moesten we nog wakkerbellen. We konden nog elektriciteit aansluiten, de koelkast op stroom zetten en de schotel richten.  Dirk vroeg aan Phil of hij enkele kaarten bij enkele mensen in de brievenbus kon steken, maar we zijn toch eerst naar de winkel geweest waar we elk een nieuwe jeansbroek kochten. Daarna is Phil met de fiets vertrokken om de nodige papieren bij de mensen in de bus te steken.  Tegen dat dit tochtje gedaan was, stonden de 1ste jaar juniores  klaar om te starten. Vlug enkele foto’s nemen bij de start om 11u30 en dan vond Phil het tijd om een aperitief te drinken. Samen met Fie dronken we een
tseut bierke, iets later kwam Dirk en Pieter ons vervoegen en dronken ook iets. Na wat overleg zijn we dan vlug iets gaan eten in "De Lindekes" in Bassevelde. Een veredelde frituur, Fie at er tagliatelli  met scampi’s Dirk een klein vispannetje en Phil en Pieter stoverij met frieten. Ann moest ondertussen content zijn met een belegd broodje dat ze opat in de winkel. Bij de terugkeer in Boekhoute waren we juist op tijd om de aankomst te zien en kon Phil deze nog fotograferen. Het was dan rond 13u30, de 2de jaar juniores startten pas om 15u zo hebben we ons nog eens op een terras gezet om nog een paar pintjes te drinken, het is kermis en koers voor iets.

 

Fie had een zwak moment en ging wat in de Mh rusten, ondertussen hebben Phil en Dirk eens tegen de richting van de koers in, de plaatselijke ronde met de fiets gereden. Met nog een 7-tal ronden te gaan is Phil Fie wakker gaan maken, het was dan ongeveer 17u. Ann had ondertussen de winkel gesloten en hebben we voor de verandering nog eerst iets gedronken om de klanten van de winkel en de bank tevreden te stellen. Rond 17u30 was de aankomst van de koers met daarna het podium. Als Phil zijn foto’s had kunnen nemen stonden Fie, Ann en Dirk reeds te wachten om naar het gewoonlijke eetfestijn te gaan. Eerst receptie met enkele hapjes, fruitsap en schuimwijn. Eens aan tafel was alles van drank te verkrijgen het eten bestond uit, beenhesp en groenten, achteraf nog fruit, 2 soorten taart en koffie. Tussenin was er reeds een optreden van Bandit en Peter Rammeloo. Na de tweede kwam de eerste nog eens terug, de sfeer was reeds goed maar er waren na de maaltijd al veel mensen vertrokken. Dirk was een tijdje voor ons naar huis vertrokken, Ann, Fie en Phil vertrokken pas naar huis als alle stoelen reeds gestapeld waren. Met nog een ander koppel zijn we nog rechtover de kerk een laatste Augustijn gaan drinken en zijn we moe maar meer dan voldaan tegen 2u naar de Mh vertrokken. Kort daarna waren de lichten gedoofd en lagen we in de alkoof.
Maandag 17 mei :
We waren pas wakker tegen 9u15 opgestaan, de zon was al goed van de partij. Na een kop koffie met nog een zachte sandwich konden we rustig alles vertrekkensklaar maken. Nadat we de stores hadden laten zakken was Dirk snel van de partij, de elektriciteitskabel opgerold en nog enkele scheuten maagdenpalm in plastiekzakken steken en nog een drietal Sanseveria trifasciata. Zo konden we afscheid nemen en vertrekken richting Sluis, waar we nog enkele boodschappen wilden doen. Na een goeie 30Km kwamen we Sluis binnen gereden en vonden iets buiten het centrum een geschikte plaats om te parkeren. Nadat de Mh afgesloten was, deden we vlug de meeste boodschappen zodat we deze terug naar de Mh konden dragen, daar hadden we dan de rest van de dag geen last meer van. Na nog een rustige wandeling in de winkelstraten en hier en daar eens een onderbreking om eens te neuzen, kregen we stilaan een beetje honger. In het straatje dat de 2 winkelstraten verbindt, vonden we in “My Way” een plaatsje op een terrasje en in de zon. Fie vroeg een kannetje wijn en Phil een ricard als aperitief en om te eten Fie een tagliatelli met zalm en Phil een Tagliatelli met kip en dronk daarbij nog een pintje. Om ons eten nog wat te doen zakken wandelden we nog eens lang het water weg waar we, tot onze verbazing, een ooievaarsnest zagen bovenop een boomstam. Iets verder kwamen we aan de ruïne van een stadspoort om zo verder de voetgangersbrug over te gaan en zo terug naar de Mh, een mooi stukje Sluis. Vandaar zijn we vertrokken naar Jabbeke, moederke zou misschien zo vriendelijk willen zijn om onze aangekochte broeken op de juiste lengte willen brengen. Ze waren verrast ons daar te zien, Phil zag er nog juist de aankomst van de Giro-rit. Na een lekkere kop koffie de maat van de broeken nemen en we konden de laatste kilometers van ons weekend afleggen. Eens thuis waren het de gewone dingen, alles uithalen dat er niet meer nodig in was. Zo staat de Mh dan klaar voor onze volgende uitstap.

Foto's

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016