FRANKRIJK 2010

Normandië Lillers Calvados Le Tréport Berck Plage

Le Crotoy

Verlof 2010 Provence

Péronne Bergues

La Manche

Duinkerke Normandië

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  22 - 24 mei

Normaal gezien trokken we in dit lange weekend naar Normandië met de bedoeling nog eens de Franse familie op te zoeken. Door de beloften van de weerman besloten we, om niet een zondag binnen te gaan zitten, maar eens rustig van de zon te genieten. Waar, beslisten we maar de dag voor ons vertrek. De keuze was Zonhoven of Berck Plage, volgens de weerberichten was het de maandag nog mooi weer in Frankrijk, zo was onze keuze gemaakt.


Zaterdag 22 mei: Zoals gewoonlijk moest Phil nog werken in de voormiddag en kuiste Fie nog wat en "prepareerde" de Mh voor vertrek. Een rit van 166 km zegt Tom Tom. Onderweg mochten we al genieten van een stralende zon. We kwamen aan in Berck en zagen in de verte een camperplaats, een drukte van jewelste, bereikbaar via een smalle straat waar ook nog eens auto’s geparkeerd stonden langs beide kanten. Wijselijk zijn we daar niet ingereden. We reden even op onze stappen terug en zagen daar camping "La Guinguette". Daar zat in de receptie een bejaarde dame die volop vertelde over haar verleden, dat ze in Moeskroen opgegroeid was, dat haar  dochter zo twee nationaliteiten had,enzovoort enzoverder.  Daarna rekende Fie met haar af, 25 € per nacht en kreeg daar geen reçu van. Als je wou douchen, dan moest dat ook nog eens met een jeton, die 0,50 € kost. Een dame (de dochter) liep ons voor tot aan de camperplaats, die Phil niet goed bevond, omdat we met satelliet door de bomen het Zuiden niet konden  bereiken. Daarna loodste ze ons verder weg, waar Phil even tussen 2 bomen in moest gaan manoeuvreren.  Daar kwamen we op een zalige plaats, waar er weinig of geen wind was. Alles nu op zijn plaats zetten, schotel richten en zeteltjes buiten, zonneluifel uit, wat een stralend weer. Een frisse Stella, wat moeten we nog meer ? We hadden besloten het rustig aan te doen en wat in de zon te gaan liggen aan de camper. We aten Melba toast met chavroux verse geitenkaas. Na enkele uren van de rust te hebben genoten was het tijd voor een aperitief. Ondertussen zette Fie het water voor onze, vanaf nu beruchte spaghetti op. We hadden zoals gewoonlijk heerlijke, door Phil bereidde  spaghettisaus mee. Heel handig in de camper. We aten dan buiten aan de camper in de zon. Samen deden we daarna nog de vaat en besloten te voet nog eens te gaan kijken naar die camperplaats. Geen te grote wandeling, gewoon nog even onze nieuwsgierigheid voldoen. Ontelbare campers, waaronder amper een kleine tiental Belgen. De camperplaats ligt zo goed als vlak aan zee. Mooi is het daar echt wel !   We wandelden tot aan het water, het is hier eigenlijk een inham.  Echt prachtig. We wandelden langs de dijk terug via de vuurtoren en ontdekten daar nog een camperplaats, waar geen voorzieningen zijn. Op de camping terug aangekomen, liepen we even naar de camper om wat centen te halen om  nog in de bar, Fie een ijsje te eten en Phil een pintje (een 1664) te drinken. Tevreden  van onze dag gingen we terug naar onze Mh waar we na nog even TV te kijken, reeds om 22u30 in ons bed zijn gekropen.
Zondag 23 mei: Om 07u45 werden we wakker na een deugddoende nacht. Phil zette de fluitketel water op voor de koffie. Fie kleedde zich aan om brood en/of koeken te halen die verkrijgbaar zijn in de bar van de camping. Ze bracht 2 croissants en 2 chocoladekoeken mee en een baguette voor ’s middags.  Na en tijdens ons ontbijt keek Phil naar zijn gebruikelijke ochtendprogramma’s (VIP en Stargate SG1). Na de TV programma’s zijn we het centrum gaan opzoeken, waar de paardenparade (met koetsen) zou starten. Zo zijn we via l’ hôpital de marine en een heel eind langs de dijk in het centrum beland, waar we via de winkelstraat een slagerij vonden. Daar kochten we 2 chipolata’s , 2 Merguez, 2 andere gekruide worstjes en 2 kalkoenbrochettes. Bij gebrek aan patatjes kochten we nog een baguette voor bij de BBQ. Na zo’n wandeling van een grote 2 uur kwamen we weer aan de MH aan. Daar dronken we onze aperitief, Phil Ricard en voor Fie een Papillon. Terwijl Fie de veldsla ging wassen, begon Phil het vlees te bakken op onze Campingaz-grill. Fie sneed nog een tomaatje en een ui. Het vlees smaakte voortreffelijk ! Na de maaltijd en de vaat was het 14u45 en de paardenrace startte reeds om 14u30. We zijn dan maar snel vertrokken naar het strand. Daar konden we de trekpaarden nog bezig zien. We deden nog een grote wandeling langs het water en dan zo terug via de dijk tot aan de ‘Au Cornet’ waar we ons trakteerden op een Loburg  en een Badoit van ½ liter. Terwijl we op het terras zaten ging opeens het zonnescherm neer, zodat we in de schaduw terecht kwamen, zo dronken we snel onze glazen leeg en wandelden we verder om aan de MH weer  van de zon te kunnen genieten. Terug op de camping hebben we nog zowat een tweetal uren in de zetel geluierd met het nodige natje en droogje. Fie schuwde een beetje de felste zon daar ze al een beetje de kleur van een vers gekookte kreeft  had. Daarna ging Fie frietjes en mayonaise in de bar van de camping halen om dit op te eten samen met de charcuterie die we nog mee hadden van thuis. Om 21u30 zijn we in de camper gegaan, omdat het buiten toch wel wat vochtig begon te worden. Het is een mooie dag geweest die op een rustige manier eindigde met nog een pintje en een glas wijn en wat tv kijken. Onder de wol tegen 23u
Maandag 24 mei: Opstaan om 8u reeds met een stralende zon. Phil zet de koffie, Fie gaat 2 chocoladekoeken en 2 croissants halen.  Omdat we pas om 14 uur de camping moeten verlaten, besloten we na het ontbijt nog een fikse wandeling te doen. Om halftien ging onze wandeling richting museum dat zich bevindt in de Rue de l’Impératrice. Dit was spijtig genoeg gesloten buiten het seizoen op maandag- en dinsdagvoormiddag. We haalden nog een Banettestokbrood en wat typisch Franse charcuterie (Rillettes d’Oie – Jambon farcie – een heel lekker gerookt worstje, enz.) en wandelden door naar het einde van Berck , waar er nog andere campings liggen en ook nog een camperplaats. We kwamen terug aan op de camping en hebben dan alles klaargemaakt om te vertrekken. Om 12:05 rijden we weg van La Guinguette. We bleven op de N940, dichtbij de kust en zochten ons een leuk stopplaatsje om ons baguette op te eten. Om 13u45 stopten we achter Audresselles een beetje voor Audinghen op een oprit van een wei waar op het einde nog een bunker stond. Daar aten we dus ons middagmaal, dat, met onze typische Franse kost, heel lekker smaakte. Om 14u20 vertrokken we terug richting Bray Dunes om daar nog een glas te gaan drinken. Spijtig genoeg was daar nergens nog parkeerplaats.  Nu GPS instellen richting huis via Veurne, alwaar we nog een tussenstop maakten om nog ééntje op een terras te drinken. We vonden gemakkelijk plaats op de camperplaats aan de haven. Op een terrasje een beetje in de schaduw dronk Phil een Veurns Slapersbier van 9° maar niet echt zijn smaak, Fie een blonde Petrus van het vat… Op de Markt in Veurne was het bloemenmarkt. Na ons biertje reden we dan huiswaarts, nog even file rijden in Diksmuide door de massale terugtocht van de kustbezoekers. Zo waren we tegen 19u30 terug aan onze voordeur. Nog vuile was uithalen maar ook de laatste winterkledij. De koelkast legen, toilet uitkuisen zodat onze "mobil" klaarstaat voor volgend vertrek.

Foto's


 

© Phil en Fie 31/03/2016