BELGIË 2008

Damme Jabbeke-Damme Eeklo Temse Ieper Tongeren
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum

14 - 17augustus


Tongeren, gewoon Ambiorix eens gaan bekijken

Donderdag 14 augustus: Phil was nog nooit in de oudste stad van België geweest. Een goeie reden om eens een weekend te gaan kijken. Phil nog gewerkt donderdag voormiddag. Fie nog tot 17u30. Alles stond klaar, gewoon wat opfrissen en vooruit met de geit, alé, Ford. Tegen 20u waren we op de plaats die voorzien is voor campers, sporthal De Motten. Er was een deel van de parking afgesloten en er stonden ook nog geen andere. We konden op de voorziene plaatsen niet staan en hebben ons gewoon midden op de parking, die vrij was, gezet. Later bleek dat er de zondag een duathlon was. De gewone werken zoals schotel richten, camper waterpas zetten en de rest afsluiten zijn een vast ritueel bij aankomst. Dan maar eens naar het centrum gaan kijken. Tegen de tijd dat we op de markt kwamen, was het al wat donkerder aan het worden maar we hadden toch den Ambiorix al gezien. Eerst een aperitief drinken op het terras van Ben's Café waar we dan ook iets gegeten hebben .  Rond 22u terug naar de Mh, waar er ondertussen al een 5-tal campers stonden, nog wat tv gekeken dan genoten van ons comfortabel bedje.
Vrijdag 15 augustus: Niet te vroeg opgestaan, het was daar echt rustig. Fie is op zoek gegaan naar een bakker terwijl Phil zijn vermaarde koffie maakte. Na ons lekker ontbijt, wat we btw eigenlijk thuis nooit doen maar op verlof kunnen we ons goed vullen 's morgens. Dan maar eens Tongeren, in een stralende zon, van dichterbij gaan bekijken. Via de jeugdherberg, waar er aan het brugje prachtige zwarte zwanen zaten (zwommen)en die tamelijk tam bleken te zijn. Ook de wilde tortelduiven waren er ver van wild. Via de Moerepoort zijn we zo de vestingmuur opgestapt en tot aan de andere kant van het stadje gewandeld. Waar we zo, ongewild, in een wandeltocht kwamen, waar we een tijdje het parcours gevolgd hebben. Nadien terug naar het stadscentrum om het Gallo-Romeins Museum te gaan bezoeken. Dit was tot de lente 2009 gesloten, ze zijn er grote verbouwingen aan het doen. We zijn dan de
O.L.Vrouwebasiliek en de schatkamer gaan bezoeken. Aperitief tijd, een Leffe voor Phil en Fie vroeg een bolleke en kreeg een wijnglas bier zo konden er weer tegen, de dorst was gelest.
Rond 13u. terug naar de Mh, de parking was ondertussen volgelopen met sportmensen en hun supporters. Terwijl we zo wat aan het rondkijken waren, zagen we plots dat aan de andere kant van de parking een gevangenis was en dat die te bezoeken was. We zijn van de rapste niet hé. We besloten dan maar eens de gevangenis te gaan bezoeken. Dit was wel de moeite om eens te zien hoe beperkt de gevangenen wel zijn. Nu, ze werden daar niet opgesloten om goed te doen. Om een beetje te bekomen van hetgeen we gezien hadden, zijn we dan een wandeling gaan doen in het park die zich juist achter de parking bevindt. De duathlon was juist aan een pauze en zo zijn we dan maar nog eens richting centrum gewandeld. In Tongeren zijn er veel mooie plaatsjes, maar je moet er oog voor hebben natuurlijk. Tijdens het wandelen hebben we ook een warenhuisje die open was gevonden. Zo konden we nog enkele inkopen doen om 's avonds iets in de Mh te eten. Nog een Leffe gaan drinken om tegen 19u. terug op te parking te zijn waar we de laatste duatleten zagen vertrekken en te zien wat een puinhoop die mensen achterlaten. Juist naast onze Mh was er zelfs een botervlootje platgereden, kan je het u voorstellen? We hebben dan maar het één en ander die rond onze standplaats lag, opgeruimd en in een vuilbak gaan werpen voor wij de schuld kregen. Het was de bedoeling om te blijven tot na de antiekbeurs die er op iedere zondagmorgen is maar later op de avond begon te tv uit te vallen doordat onze batterijen niet meer van de nieuwste zijn. We hebben dan maar besloten om op zaterdagmorgen te vertrekken en een camping te zoeken waar we de Mh aan de elektriciteit kunnen leggen.
Zaterdag 16 augustus : We hadden nog brood en een eitje liggen dus moest er enkel koffie gezet worden. Na een versterkend ontbijt zijn we dan vertrokken richting Zutendaal. Na een heel rustige rit kwamen we bij de camping maar de camper zou tussen de bomen moeten staan. In Zonhoven hadden we nog een kans dichtbij. Nadat Fie eens gaan kijken is waar er nog plaatsen waren, en dit zag er goed uit. De eerste die we tegen het lijf liepen waren mensen die Phil kende van in zijn dorp. Vlug samen nog eens gaan kijken, dan maar de nodige papieren invullen en betalen €19. Voila, we stonden, voorzien van elektriciteit en al op plaat 91 van Camping Holsteenbron, Hengelhoefseweg 9. alles vlak zetten, enz... tegen dan was het 13u30. het was wondermooi weer. eens de camping gaan verkennen. De vijver viel erg in de smaak van Phil. Ooit karpervisser in hart en nieren, en blijkbaar zit dat nog niet erg diep. De camping is ook erg actief in allerhande. Petanque tornooi, rommelmarkt en allerhande wedstrijden zijn er te beleven. We zijn dan vertrokken voor een grotere wandeling. Langs de camping zo het bos binnen en dan  in een woonwijk, dachten we in het centrum te raken van Zonhoven. Nergens zagen we een kerktoren in de omtrek, blijkbaar was het centrum veel verder dan we dachten. Zo zijn we dan maar met een wijde bocht terug naar de camping gegaan. Terug aan de Mh, hebben we de luifel uitgedraaid tafel en stoelen buiten en lui in de zetel met een pintje en een glas wijn. Na wat rust is Phil nog eens naar de vissers gaan kijken, dit terwijl Fie het avondeten klaarmaakte. Na eten en afwas, was er aan de kantine van de camping een zangavond, holsteen zingt, prachtig. De persoon die kwam zingen had er echt zin in en kreeg op die manier ook vlug alle aanwezigen mee in de ambiance. Er waren ook enkele campinggasten die hun ding mochten doen, oa een goochelaar. Als het reeds een tijdje donker was, zijn we dan gaan slapen met een heel goed gevoel over de camping.
Zondag 17 augustus: Koeken kan je 's avonds bestellen bij de receptie, ze waren beschikbaar vanaf 8u 's morgens. Ver moest Fie niet lopen deze keer. We hebben rustig nog alles opgekuist en toilet op de voorziene plaats, uitgespoeld. Tussen de papieren die we hadden gekregen bij het inschrijven zat een foldertje van een overdekte Vrije Markt in Overpelt, daar zijn we dan naartoe geweest. Deze oude fabriek (denk ik) kan je vinden in de Europalaan 1 in Overpelt. Voor de prijs van €2.5 mag je er binnen. Het is natuurlijk tamelijk commercieel bekeken. Een zaal of 7 kan je doorlopen, iedere keer kom je terug uit in het centraal gelegen deel waar je van alles kan eten en drinken. Het is een goed alternatief bij slecht weer. Jammer genoeg was de dag dat wij er waren, het weer veel beter dan ze gezegd hadden. Iets na 16u. zijn  we erbuiten gekomen. In de Mh was er olie uit de koelkast gelopen. Een fles met olijfolie vergeten goed te sluiten,zo zaten we in de prijzen om alles op te kuisen. na een kwartiertje zijn we kunnen  vertrekken richting Stasegem. Nog langs de snelweg eens stoppen om iets te drinken en de uitstap zat erop.
We gaan zeker nog terug naar de camping en Tongeren, de moeite waard.

Foto's

 

© Phil en Fie 31/03/2016