BELGIË 2008

Damme Jabbeke-Damme Eeklo Temse Ieper Tongeren
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

Datum 9 - 11 februari

Deze camperplaats in Damme-8340 is gelegen op een Mixparking langs de Damsevaart. Er is plaats voor 2 campers maar men laat er meer toe. Vanuit het centrum van Damme, tot aan de vaart rijden, links, vervolgens een 200m op de linkse kant zie je de camperplaats.
Rustig, mooie wandelingen, mooie fietsroutes...


Eindelijk, na onze aankoop, konden we eens een weekend op stap met onze nieuwste aanwinst. Bij het ondertekenen van de papieren hadden we gevraagd om alles klaar te zetten tegen dit weekend. Op woensdag kregen we een telefoon at er een klein probleem was met de uitlaat. Bij het vernieuwen ervan was er een bout afgebroken aan het motorblok dus kon hij niet gekeurd worden. Bij Maesss wilden ze wel nummerplaten van de garage monteren zodat we toch nog weg konden. Wel met beperking tot het binnenland. Maar zo kregen we de kans om eens alles te bekijken en als we nog vragen of verborgen gebreken zagen moesten we ze melden. Wat we ook hebben gedaan. En een pluim voor Maesss. Alles werd tot in de puntjes in orde gebracht.
We zijn vertrokken van thuis rond 17u45 met een kapotte uitlaat dus met veel lawaai en daardoor ook achteraf bekeken veel meer verbruik.
Raar gevoel, eerste uitstap met een mobilhome die je de uwe kan noemen. De vakantie-koning te rijk...
De rit verliep rustig, de volle 68 km.

Staanplaats Damme
Aangekomen aan de staanplaats, was er nog één plaats vrij. Lengte en breedte van onze Maesss moet je als chauffeur nog leren kennen maar de plaatsen zijn er groot genoeg, dus ruimte zat. Eerst eens rondgekeken en dan de verduistering in de cabine geplaatst te hebben, hadden we een fles Champagne voorzien om de eerste uitstap te vieren, en ze smaakte... De zoon van een vriend, had een labtop besteld. Die was de dag voordien binnengekomen en daar Damme dichter van bij hen thuis was dan Stasegem, zijn ze hem daar komen afhalen. Zo hebben Tim en Pieter de eer gehad om onze mobilhome mee in te branden. Nadat ze waren vertrokken zijn we op zoek gegaan naar een restaurant om onze aankoop verder te vieren. Zaterdagavond, Damme... Half uur rondgewandeld op zoek naar restaurant waar nog plaats was voor 2, alles volzet. Dan maar binnen gegaan in op het zicht de minst aantrekkelijke plaats. De Lamme Goedzak, er zat niemand, dachten we. Het restaurant was boven, er was nog juist geteld 1 tafel vrij en daar hebben we superlekker gegeten en een héél goeie fles wijn gedronken. Als afsluiter heeft Phil een lekkere Poire William en een Marc van Gewurztraminer gedronken, Fie een ferme ijscrème. Terug in de mobilhome, hebben we in afwachting dat we de schotelantenne konden gebruiken nog ons klein LCD teeveetje uitgeprobeerd. VRT en Canvas was redelijk goed te ontvangen. Na nog wat tv te hebben gekeken hebben we genoten van ons comfortabel bed in ons nieuw etablissement.
Zondag 10 februari:
Lekker geslapen, pas wakker rond 8u30.
Phil is enkele ontbijtkoekjes gaan halen (bakkerij Lievens op 150 meter van standplaats) terwijl Fie koffie heeft gezet. Na een gezellig ontbijtje in de mobilhome zijn we een ferme wandeling gaan maken, in dorpje aangekomen zagen we dat het boekenmarkt was (elke 2de zondag van de maand in Damme). Allerlei kleine knusse boekenwinkeltjes en kraampjes binnen en buiten. Onder stadhuis was de volledige galerij gevuld met kraampjes met oude boeken.
Rond 13 uur waren we terug aan de mobilhome. We hadden geluk het zonnetje scheen. We hebben ons op één van de bankjes gevlijd met een leffe Radieuze en een Hoegaarden Grand Cru. De ma van Fie belde ons op om eens te horen hoe we het stelden, we hebben gewoon voorgesteld dat ze eens kwamen kijken. Zo zijn Werner en ma zijn dan afgekomen nadat we nog vlug ons middagmaal hebben klaargemaakt, spaghetti, de saus hadden we mee in de koelkast. Een halfuurtje nadien waren ze ter plaatse. Samen hebben we nog een leuke wandeling langs het water en nog even door het dorp gedaan om nog eens de prachtige aanbiedingen van boeken te tonen. Werner, ma en Fie hebben wat later op de middag nog een pannenkoek gegeten, Phil een coupe advocaat. Na nog een korte wandeling zijn we nog in een gezellig cafeetje een pint gaan drinken om zo nog net voor duisternis terug aan de mobilhome te zijn. Kort daarop zijn ma en Werner weggegaan maar eerst hebben we de afspraak gemaakt op maandagmorgen daar te gaan ontbijten.
Na terug een héél goeie nachtrust zijn we vertrokken richting Jabbeke.
Zoals gewoonlijk had ma veel teveel werk gedaan om alles klaar te maken, maar het smaakte heel lekker.
Na nog wat nagekaart te hebben zijn we huiswaarts gekeerd zodat we de mobilhome terug konden binnen doen bij Maesss om hem verder in orde te brengen.

Onze eerst uitstap zat erop, bevindingen????
MEER....

foto's


   

© Phil en Fie 31/03/2016