BELGIË 2008

Damme Jabbeke-Damme Eeklo Temse Ieper Tongeren
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum

05-07 april


Zaterdag 05 april: Na het werk zijn we vetrokken rond 17u. richting Jabbeke om te helpen met de ma van Fie naar haar verhuis. Er moesten wat dozen leeg gemaakt worden en een kleerkast samen gestoken worden.
Na een glaasje champagne en een lekkere brood maaltijd zijn we in de mobil gaan slapen. Deze hadden we voor de gelegenheid rechtover het huis van Werner (de vriend van ma) geparkeerd.
De nachtrust was niet zo goed, regen en hagelstenen zorgden ervoor dat we niet uitgerust waren.
Zondag 06 april: Als we wakker waren is Phil wat croissants, boterkoeken, chocoladekoeken, vierkante koeken met crème ertussen en chocolade er boven op en dan nog zo van die ronddraaiende koeken met rozijnen. Deze 5 soorten en van iedere 4. das pas een ontbijt... Fie had ondertussen verse koffie gemaakt en ma verwittigd dat we zouden in huis gaan om samen te kunnen eten.
Na het ontbijt zijn we begonnen met de voorziene werken. De kleerkast die we moesten terug bruikbaar maken zat vlug samen. Met 3 (Werner, Phil en Fie) is de spreuk van veel handen maken licht werk zeker van toepassing. Ondertussen was ma bezig met een lekkere Coq au vin klaar te maken. Phil had zo wat tijd vrij om eens de nieuwe tv te testen. We waren vertrokken met het idee dat alles perfect zou werken. Nieuw TFT tv scherm en de blackbox decoder om TV Vlaanderen te kunnen ontvangen. Maar, na een 5 min testen viel opeens alles uit. Na wat uitzoeken was de conclusie, tv verbruikt meer dan de batterijen kunnen leveren. Zo zijn we momenteel verplicht als we tv willen kijken om op 220v te staan, de motor te laten draaien of een stroomgenerator te kopen. Later meer. Daarna is Phil maar een aperitiefje gaan drinken en hebben we dan de coq au vin met veel plezier en smaak opgesmult. Voor Phil was dan het uur aangebroken om me voor de tv te nestellen om naar de ronde van Vlaanderen te kijken, wat een koers... Ondertussen was het gras in Jabbeke ook al eens wit  geworden door een hevige hagelbui. Na het tv-kijken kon Phil terug een beetje helpen om nog enkele dingen naar de zolder te helpen dragen waaronder een salontafeltje die, denk ik, een kleine 100kg weegt. Met een kommel en manskracht zat het op 1 2 3 een verdieping hoger.ndertussen was het rond 18u. geworden en zijn we vertrokken richting Damme. Waar we ons bij een vorige ervaring heel goed hadden geamuseerd. Voor het avondeten hadden we de rest van de koeken mee van 's morgens. Fie had liever iets anders gegeten met wat charcuterie. Zo zijn we nog eerst naar de bakkerij geweest om twee broodjes te halen. Ondertussen nog een korte wandeling gemaakt door Damme maar het begon héél snel af te koelen. Zo zijn we nogal vlug terug naar de mobilhome geweest. Tijdens het avondmaal zag ik opeens langs de overkant van de Damsevaart. Bovenop de schoorsteen van een witte villa, een ooievaarsnest (Foto). Ze waren blijkbaar nog druk bezig het nest aan te maken en zeker en vast ook nog aan het maken dat alle eieren goed bevrucht zouden zijn ;-). Na nog wat tv kijken (nu en dan de motor doen draaien, we stonden er toch alleen) zijn we vroeg in bed gekropen om wat van de verloren nachtrust van de nacht voordien, in te halen.
Maandag 07 april: Opstaan, veel beter geslapen en goed uitgerust. Wakker worden op het gemak met de geur van de verse koffie die Fie aan het zetten is. Nog maar eens de rest van de rest (mijn aankoop van de zondag was blijkbaar een beetje overdreven geweest) van de boterkoeken en konsoorten opgegeten met een lekkere kop koffie. Na wat opkuis zijn we dan vertrokken richting Sluis waar we enkele kleine inkopen hebben gedaan o.a. een trekkertje met spons op een lange steel zodat we makkelijker de mobilhome kunnen kuisen. Nog nooit zijn we door Sluis gelopen dat het er zo rustig was. Iedereen was nog bezig met het kuisen van winkel, ruiten en stoepen. We moesten ook nog bij vrienden (die een verzekeringskantoor hebben) in Boekhoute zijn om enkele papieren te tekenen. En bij "toeval" waren we daar juist voor de middag. De vrouw des huizes is vlug eten bij gaan halen zodat we bij hen zijn blijven eten. Waarvoor onze dank.
Ons weekend zat erop. Thuisgekomen de koelkast leeggemaakt en onze aankopen een plaats gegeven.

Tot volgend...

 

Foto's

© Phil en Fie 17/03/2019