BELGIň 2008

Damme Jabbeke-Damme Eeklo Temse Ieper Tongeren
             

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum

31 mei - 01juni


Temse begod, voor wat moet een mens nu naar Temse...
Awel, een korte uitleg. In temse was er dit weekend het Belgisch kampioenschap wielrennen voor de Dames en Juniores. Phil is ploegleider bij KSV Deerlijk-Gaverzicht en daar hebben ze toevallig in die categorieŽn enkele goeie rensters / renners. Dus, Phil en Fie naar het BK in Temse

Zaterdag 31 mei: Zaterdag na Phil zijn werk zijn we rond 17u. richting Temse vertrokken. Geen enkel probleem om de camperplaats te vinden. Er stond maar 1 andere camper dus was er plaats genoeg. We hebben ons volledig op het einde van de parking geplaatst, aan een paar grote kranen die, daar het weekend was, zeker niet zouden werken. Om de gewoonte niet te doorbreken zijn we op het terras van "Het Palings Huis" een bierke gaan drinken, Fie een Bolleke en Phil een... Dju, vergeten. Dan maar op zoek naar een bakkerij voor 's morgens. Die was juist aan het gemeentehuis, dus waren we op het gemak. Na eens een deeltje van Temse te gaan verkennen zijn we beginnen uitkijken om iets te gaan eten. "De Watermolen" leek ons het beste. En het was lekker, alle twee een varkenshaasje met Blackwell saus. Voor dessert een ijs met warme kersen en een verwenkoffie. Nog een korte wandeling om het eten een beetje te laten zakken en dan onder de wol. Der was daar wel nog een Nederlander bezig met een kraantje te lassen om zijn waterscooter in het water te kunnen zetten. Dit betekende nog een uurtje wakker liggen.
Zondag 25 mei: Opstaan om 7u15. We moesten er rap bijzijn vandaag , er was koers. Dus eerst naar de bakker. Deze die we gisteren gezien hadden was gesloten, Phil op zoek. Na een paar straten te hebben doorlopen eindelijk nog ťťn. Ook gesloten, dan nog ťťn, ook gesloten. Plots iemand met een paar Franse broden. Iets verder in de straat waaruit die persoon kwam was het bingo. Mijn gewoonlijke inkopen gedaan en terug naar de MH. Fie had reeds gezorgd voor lekkere koffie en een gebakken eitje. Na het ontbijt heeft Phil de fietsen klaar gemaakt. De startplaats was in Temse zelf maar de aankomst was zo een 5km verder. Zo waren we best ons met de fiets te verplaatsen. In de voormiddag waren de dames aan de beurt. Eerst zijn we op zoek gegaan naar de kleedkamers maar daar vonden we niet alle rensters. Dan maar vlug naar de startplaats. Daar zag Phil verschillende gekende gezichten van diverse clubs. De beste renster van KSV, Ilse Geldhof zei dat ze niet echt de form had. Maar met vrouwen weet je nooit hť. Na de start vlug naar de plaats van aankomst, de fietsen op slot en dan enkele km te voet doen om enkele mooie foto's te kunnen maken. De laatste ronde kwam alles terug samen en in de sprint kwam Ilse Geldhof plots uit het peloton opgedoken en kwam als eerste over de streep. Op zo'n momenten zijn er meer emoties die loskomen dan dat een mens mogelijk acht. Een Belgische Kampioene in de club, prachtig. Na het podium hebben we een hamburger gegeten voor middagmaal en een pintje gedronken voor dessert.
De tweede koers was niet zo succesvol, maar we waren er toch bij. Na de aankomst en podium van de juniores zijn we in alle rust terug gefietst naar de MH. Tijdens het terug plaatsen van de fietsen op het fietsrek zag Phil dat het deurtje van de boiler open was gevallen. Bij beter kijken zagen we dat het slotje op de grond lag. Het was gewoon stuk. Geen sporen van forceren of zo. Ik denk dat we geluk hebben gehad dat dit niet al rijdend is gebeurd. Je weet maar nooit waar zo een ijzeren slotje op terecht komt. Toeplakken met ducktape was voorlopig de enige oplossing. We hebben ons dan nog met onze laatste ontbijtkoeken op een bank gezet en zo zijn we rond 19u30 terug huiswaarts vertrokken.

Foto's

© Phil en Fie 31/03/2016