BELGIË 2008

Damme Jabbeke-Damme Eeklo Temse Ieper Tongeren
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum

24-25 mei


Zaterdag 24 mei:
Onze uitstap gaat deze keer naar Eeklo Jachthaven Nijverheidskaai. De talrijke positieve reacties over deze camperplaats, alsook de jeugdherinneringen van Phil aan vaders’ nonkel, die daar deken was, waren 2 goede  redenen om eens te gaan kijken. Om zaterdagmiddag snel te kunnen vertrekken hebben we vrijdagavond de mobilhome gewassen, water gevuld, elektriciteit aangesloten. Met de nieuwe satelliet is het weer niet gelukt. Het aansluitstuk van de nieuwe BAS 60 van Kathrein past niet op de bestaande buis waar de vorige schotel op was gemonteerd . Dan maar weer zonder TV Vlaanderen, waar we nu al zo een drie maand zijn op aangesloten, maar door de wet van Murphy nog  geen genot van hadden. Zeer tot ongenoegen van Phil, die het geloop, gebel en gezoek daar rond stilaan beu is.
Zaterdagvoormiddag vulde Fie de koelkast nog op, stak nog de nodige extra kledij in de MH. Om 12 uur haalt ze Phil af. Thuis nog  een badje gepakt, nog een snelle hap gegeten, dan nog met de Mazda in de garage binnen voor groot onderhoud. Diesel nog gevuld (véél te duur, natuurlijk) en dan autosnelweg op richting Eeklo. Bij aankomst in de jachthaven, dachten we dat daar geen plaats meer zou zijn. Maar algauw kwam Ward, de superenthousiaste havenmeester, waar we al veel over gelezen hebben, afgelopen om ons te verwelkomen en ons de plaats aan te wijzen langs het water. Heerlijke plaats, fijne ontvangst. ! Eens de Maesss op zijn plaats, elektriciteit aangelegd en scheel van den dorst een pintje genuttigd op het terras van het jachthavengebouw. Het weer zit totnogtoe nog altijd mee.
Rond 15u. zijn we richting
centrum van Eeklo getrokken, de stad van de herbakker (legende herbakker). Een vaste gewoonte, op zoek gaan naar een bakker om 's morgens niet te moeten zoeken. Een bakker vind je op een 500m van de camperplaats. De markt ligt ongeveer op een kwartiertje dapper stappen. Eerst een bezoek aan de decanale kerk, want daar zou nonkel Deken Delfosse ergens afgebeeld staan op een brandglasraam. Prachtige kerk, die momenteel in de steigers staat en van boven tot onder aan de buitenkant gerestaureerd wordt. Maar tussen al die afbeeldingen op die brandglasramen konden we moeilijk deken Delfosse bespeuren. Volgende keer gaan we misschien beter eens de dekenij (waar vroeger nonkel deken heeft gewoond) gaan bezoeken en daar eens navragen waar het glasraam zich juist bevindt.  Er is kermis in Eeklo en de vrije plaatsjes op de terrasjes waren dun gezaaid. We hebben gelukkig nog een plaats gevonden op een terrasje naast het Leffecafé. We moesten toch eens dat nieuwe Herbakkersbier proeven, waar Phil over gelezen had op de site van Eeklo. Fie vindt het iets te zwaar en te bitter. Phil daarentegen vond het best te drinken. Het lijkt wat op een Duvel. Na ons biertje en nog een wandeling in de winkel-station-straat gaan stilletjes aan naar de haven terug, omdat straks mogelijk onze vrienden langskomen voor een aperitiefje. Tijdens de terugweg haalt ons de Citroën van Dirk en Ann in. Samen met hen, Tim en Pieter drinken we in de MH nog een glaasje champagne op Tim zijn 19de verjaardag. We zijn op uitnodiging van Ann en Dirk nog samen iets gaan eten in “het Trappenhuis” in Eeklo, gezellige brasserie in de Stationsstraat. Op de bestelde scampi’s hebben we wel een beetje moeten wachten, ze waren de tel een beetje kwijt. (Fie had er 11 besteld en zo stonden ze niet op de kaart, wel 7 voor €11). Na het eten op naar de bowling Yeti, splinternieuw Bowlingcomplex waar zich ook een ijspiste in bevindt. Twee partijen bowling, Fie bakt er niets van, Phil heeft een aardig aantal punten bijeengebowld. Pieter en Dirk zijn de winnaars geworden van de avond. Rond 00.30u. waren we terug op de jachthaven. Er was nog een feestje aan de gang in het havengebouw waar we door het lekkere eten en drinken eigenlijk niet teveel last meer van hebben gehad.
Zondag 25 mei: Phil is opgestaan rond 07u45. Fie had niet veel zin, dan maar zelf de fluitketel op het vuur gezet en de filter met koffie gevuld. Dit was genoeg om Fie toch uit haar bedje te krijgen. Ondertussen is Phil dan vlug naar de bakker gegaan om ons ontbijt te gaan halen. Zoals gewoonlijk veel te veel. Nu ze blijven nog wel eetbaar voor later op de dag. Fie had zin om 's avonds gebakken spek met witte bonen in tomatensaus klaar te maken. Zo zijn we na het lekker ontbijt en in een ferme motregen, op zoek gegaan naar een beenhouwer en een bokaal witte bonen. Een keurslagen en viswinkel kan je vinden op weg naar het centrum, bij de eerste hadden we direct beet, ons spek met bokaal witte bonen, het water komt ons al in de mond... Ondertussen was het weer wat mooier geworden en zijn we in Eeklo nog enkele straatjes gaan verkennen en zo hebben we dank zij de hoge bomen in de tuin, de Dekenij zelf gevonden. Er was juist een mis bezig, daardoor zijn we niet gaan aanbellen. We krijgen later wel nog eens de kans. In de stationstraat, bij de toeristische info zijn we eens gaan kijken of er daar niks te vinden was ivm de dekenij. Blijkbaar moet men voor dingen van die aard bij heemkundige kring zijn. Veel hebben we daar dus niet kunnen opsteken. Het was dan al 11.30u. Zo hebben we nog maar eens een terrasje opgezocht om een aperitiefje te drinken. Phil een Whisky-Cola en Fie een fruitsapje. Zo een beetje de mensen zitten bekijken kan toch plezant zijn hé. Op naar de MH voor er "haar" op ons spek staat. Nu smaakten de rest van de 's morgens gekochte koeken. De zon was nog altijd van de partij. Dus besloten we eens een wandeling te maken langs de vaart (haven). Ver waren we nog niet als we het eerste opmerkelijke zagen op deze wandeling. "La Jolie" ooit geweest blijkbaar. Nog maar enkele stappen verder kwam er opeens een amfibie legervoertuig aangereden en 5 min later vaarde het weg langs de haven (foto). Dit is blijkbaar een voertuig die je kan huren op feesten en dergelijke. Een paar honderd meter verder zagen we een man samen met zijn (schoon)vader aanstalten maken om op een oude, groen van de algen, bootje te stappen. De jongste van de twee gleed bij zijn eerste stappen tussen boot en kade. Gelukkig heeft de man zich niet bezeerd bij het vallen en kon hij met wat hulp van ons, makkelijk terug op het droge komen. Buiten nog een paar honden die we onderweg zijn tegen gekomen is de rest van de wandeling rustig verlopen.
Terug aan de haven zouden we voor de MH op ons gemak nog een glas Leffe drinken maar een regenbui verplichtte ons dit binnen te doen. Fie is na een tijdje begonnen met ons avondmaal klaar te maken. Mooi om zo die sneden spek in hun eigen vet te zien zwemmen. Gezond is misschien anders  maar lekker is het in ieder geval.
Nog alles wat opruimen en rond 20u. huiswaarts getrokken.
Mooie staanplaats 3€, elektriciteit 3€, inderdaad heel vriendelijke mensen. Zeker gaan we nog eens terug.

foto's

© Phil en Fie 31/03/2016