BELGIň 2008

Damme Jabbeke-Damme Eeklo Temse Ieper Tongeren
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum

14 - 15 juni


Ieper, camperplaats op de camping Jeugdstation Bolwerkstraat 1. Prachtige plaatsen op een rond punt.
Kostprijs Ä4.5 voor plaats en elektriciteit + Ä3 pp/pn  en Ä25 waarborg voor de magnetische sleutel. In Temse was Ilse Geldhof Belgisch kampioene geworden bij het wielrennen dames elite. Dit weekend werd ze gehuldigd en was er een receptie samen met de mensen van Fata Morgana in het stadhuis van Ieper.
Via De site van de camping hadden we een plaatsje gereserveerd.


Zaterdag 14 juni: Rond 17u. vertrokken naar de voor ons, onbekende stad. Na een half uurtje rijden kwamen we op de camping aan. Het was reeds een hele week aan het regenen en zo was het een beetje uitkijken da de wielen mooi op de harde ondergrond bleven, elektriciteit aansluiten nog maar eens TV-Vlaanderen zoeken zonder succes en Ieper gaan verkennen. De vestingen en kazematten, de Menenpoort en de rest van al moois die in Ieper te bezichtigen zijn. Ondertussen ons gebruikelijk biertje op een terrasje. Tegen dan was het de moment (20u.) voor "The Last Post" aan de Menenpoort. Iedere avond worden er daar 54.896 vermiste soldaten uit WO I herdacht. Na de Ceremonie zijn we nog iets gaan eten en een koffie gedronken. Juist buiten vestingen is er daar ook een klein natuurgebied. Dit hebben we voor een deel doorkruist en kwamen zo terug uit in de camping. Om daarna moe maar voldaan te gaan slapen.
Zondag 15 juni: Na een rustige nacht is Fie op zoek gegaan naar een bakker,. Deze hadden we niet gevonden de dag voordien. Maar na een ferme wandeling kwam ze fier als een pauw de mh binnen met een ferme zak vol met lekkere ontbijtkoeken binnen. En we hebben er van genoten. Pas om 12u. was de receptie voor Ilse, dus hadden we nog tijd om nog een ferme wandeling te doen. Het was ook het weekend dat er oldtimer rally was. Nog enkele exemplaren konden we bewonderen op de markt. Na de huldiging van Ilse en de mensen die meewerkten aan Fata Morgana was er een receptie. Veel bier... We zijn dan maar een pizza gaan eten samen met Filip en Mieke. Na een paar regenbuien zijn we dan nog maar een beetje gaan stappen en naar goeie gewoonte, ons bezoek aan het plaatselijk kerkhof afgewerkt.
Rond 18u. waren we terug aan de mh, we hebben daar nog rustig iets gegeten, afgewassen en ons klaargemaakt voor vertrek. Gelukkig kenden we het vervolg nog niet... De mh was in de garage geweest om een olieverversing en nieuwe filters te steken. Bij het buiten rijden, moest Fie de magnetische sleutel nog terug brengen naar de receptie, en zag ik achteraan enorm veel water naar beneden stromen die was blijven staan bovenop de mh na een regenbui. Nieuwsgierig als ik ben, stap ik uit en zie vooraan ook iets stromen maar dan wel uit de motor. De motor kap omhoog, ik als leek in "motorologie" zag ik dat er diesel stroomde onderaan een wit potje. De motor stil afleggen en het stromen was gedaan. Wat nu? Wachten tot Fie terug komt, bellen naar de garagist die aan de mh gewerkt heeft... Zijn nummer opzoeken en bellen op een zondag, na wat uitleg en proberen het zelf op te lossen, stelde hij voor om af te komen maar de week voordien hadden we alles in orde gebracht met Touring Wegenhulp dus hebben we er maar gebruik van gemaakt. Na 1u.15 wachten was de persoon ter plaatse. Hij heeft meer werk gehad om zijn papieren in te vullen dan het probleem op te lossen. Het was een dichting die niet volledig plat zat onderaan de mazoutfilter. Zo konden we terug vertrekken richting Stasegem, juist nog 1 probleem oplossen, den diesel was bijna allemaal weg dus moesten we tanken. Gelukkig is er GPS en zo hadden we binnen 1.2km al brandstof. De rit naar huis was niet rustig, altijd maar in de spiegel kijken of we geen vochtige streep aan het trekken waren, maar nee, alles bleek in orde te zijn. We zijn de zelfde avond de mh nog voor de deur van de garage gaan zetten zodat hij ook nog een nieuwe disributiereim kon steken, zodat we ons daarover ook geen problemen hoefden te maken.

Foto's

© Phil en Fie 31/03/2016