Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië

      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 07 – 09 Juni

We hadden nog eens een lang weekend, voor wat een hoogdag allemaal niet goed is. Pinksteren en tweede Pinksteren, voor Fie dus een dagje verlof er bij. Phil zocht eens een camping om te bezoeken met de campingcard en vond een municipal in Wimereux. We boekten direct een plaatsje, zodat we dit al zeker waren. Ze beloofden op zondag 32° dus, konden we best ergens aan de kust zitten, waarom dan niet de Franse kust.


Zaterdag 07 Juni: Fie ging nog wat werken in de voormiddag, Phil kapte zoals gewoonlijk de dames en had wel net voor 12u gedaan dus konden we heel vroeg vertrekken, om 12u25 reden we weg uit Stasegem. In de voormiddag hadden we in stegenstelling van hetgeen ze beloofd hadden, bijna geen zon gezien, maar wel regen in de plaats. Onderweg hadden we afwisselend zon en enkele druppels regen. De 152Km bolden we vlot af in 2u, vanaf Haezebrouck reden we zonder snelwegen richting Boulogne sur Mer om dan een stukje tot aan de camping te rijden. We waren er wel een half uur voordat de receptie terug open ging. We parkeerden ons langs de straat en alhoewel er iemand in de receptie zat, was die niet open. Fie nam 14u50 toch het risico om eens te gaan kijken, het lukte en we konden inchecken. Plaats nummer 5 werd ons toegewezen en we waren heel tevreden met die plaats. Vlak zetten, stroom aansluiten en onze eerste dorst lessen, we konden er terug tegen. Daar de zon er nog niet volledig was doorgekomen, besloten we eerst eens het stadje te gaan verkennen. Wimereux heeft een mooie dijk en vele activiteiten op het strand, de zon was ondertussen wel volledig doorgebroken. Op het einde vonden we een toeristische dienst, maar de dame achter de balie was niet zo behulpzaam, maar kon ons wel uitleggen waar het militair kerkhof was. Aan de kerk was er een huwelijk gaande, brandweermannen stonden te wachten om een erehaag te maken. We kochten ons in de winkelstraat brood en vlees om op zondag op de BBQ te leggen. Terug op de camping haalden we tafel en stoelen buiten om te kunnen genieten van de zon. Na een aperitiefje begon Fie aan onze spaghetti, we deden achteraf samen de vaat. Fie zag het zitten om nog een wandeling te gaan doen, we gingen terug naar de dijk, maar liepen nu tot het eind waar het normaal zelfs verboden is, maar we moesten op onze stappen terug komen. We liepen dan via de zijweg omhoog en kwamen op een weg waar het de zondag verboden was te parkeren wegens een rommelmarkt, zo wisten we weeral waar naartoe in de voormiddag. Terug op de camping was het beste er af voor ons. Fie lag vlug in slaap, Phil keek naar een film en typte ondertussen wat aan deze tekst. Fie ging onder wol om 22u Phil volgde haar voorbeeld een halfuurtje later.
Zondag 08 Juni: Een héél rustige nacht met een klein beetje lichte regenval. Phil slaapt dus nooit zo vast thuis, het zal wel iets te zien hebben met de zeelucht zeker, Fie volgde snel. Koffie zetten en een kort ontbijt, we waren klaar om naar de rommelmarkt te vertrekken. Na de korte wandeling naar het centrum, kwamen we aan de eerste standjes, Phil zag er een Willy jeep staan uit de kuifjes reeks, de verkoper vroeg er €6 voor. In een zijstraat stond er een glas van Stella dat we nog niet hadden en konden het kopen voor 50 cent. De markt was veel kleiner dan dat we eerst gedacht hadden, de straten waren veel verder afgesloten. Bij het terug voorbij komen aan de stand waar de Willy jeep stond, haalde de verkoper juist glazen uit, Phil zag er direct eentje dat hij nog niet had en kocht er tenslotte drie. Phil vroeg of hij de Willy liet voor €5 en het was ok, wij weg. Voor ons vertrek hadden we gelezen over een Militair kerkhof, dit lag een eindje uit het centrum. Eens daar was het eigenlijk een verlengde van het stadskerkhof. Er liggen 3017 gesneuvelden waaronder; 2309 Engelsen, 219 Canadezen, 208 Australiërs, 79 Nieuw Zeelanders, 10 Zuid Afrikanen, 1 Indiër, 2& Oost-Indische Britten en 170 Duitsers. Een zekere Luitenant Kolonel John McCrae ligt er begraven, hij was een Canadees fisicus, militair, leraar en poëet, Zijn volledige biografie kan je vinden op de site van
Flanders Fields Music. Phil wilde nog ergens een poppy leggen, maar was deze vergeten in de Mh. Via de dijk gingen we kijken naar een soort bunker dat in het water ligt om zo terug aan de camping te komen. Het was middag, na een aperitief met als hapje een gebakken worstje genoten we van de zon die meer dan nadrukkelijk aanwezig was. Fie zorgde voor de sla en tomaten en kookte enkele aardappelen, terwijl het vlees aan het bakken was. Na het middagmaal hielden we een siësta, als we zelf al begonnen aan te branden, deed Phil de vaat. Nadien vertrokken we terug naar het kerkhof met de poppy, Phil zijn keuze viel op twee grafstenen waar er twee onbekenden lagen en plaatste de rode klaproos er tussenin, het doet toch wat met een mens. We slenterden nog eens door de rommelmarkt en gingen nog op zoek naar brood, de beste bakker was uitverkocht en de volgende was gesloten. Fie keerde in haar eentje terug om bij de eerste bakker een broodje te kopen. Terug naar de camping om nog wat te genieten van het mooie weer. Fie kon niet genoeg krijgen van de warme zonnestralen, Phil ging ondertussen het toilet ledigen, het grijze water met een jerrycan legen en ging tenslotte een douche nemen. Tegen dan was het terug aperitieftijd, door het late middagmaal stelden we het avondeten uit tot 9u en genoten toen nog een tijdje van de zwoele avond en staken dan de tafel en stoelen reeds binnen, die waren mooi droog om op maandag de terugweg aan te vatten. We waren beiden moe, van tv kijken of aan deze tekst typen kwam er niet veel meer in huis, tegen 22u15 was het stil ten huize Phil & Fie.
Maardag 09 juni: Terug een zalige lange nachtrust, pas om 7u45 wakker. Phil zette de koffie, we keken ondertussen nog eens naar het nieuws van de avond voordien. We hadden geluk, weer geen onweer met hagel voor ons. Phil genoot van zijn eieren met spek en Fie van haar spiegeleieren als ontbijt. Nog de vaat samen doen en alles op zijn vaste plaats zetten. Nog gaan afrekenen, €28 voor twee nachten met de CampingCard en klaar voor vertrek, het was toen ongeveer 10u15. De GPS was ingesteld naar
Le Blockhaus in Eperlecques, de eerste basis van de Duitse V1 & V2 bommen. We reden er de parking op tegen 11u20 en het was er druk. We betaalden als 17484 & 17485ste bezoeker €10 per persoon, het was meer dan de moeite. Rondom het parcours dat moet afgelegd worden kan je de volledige uitleg in het Nederlands krijgen, mits je op de juiste knop drukt. Het was bijna 13u toen we de parking afreden. We kregen een kleine honger en stelden de GPS deze keer in naar de dichtste Mc Donalds. We kwamen uit op een bekende parking, de parking van de Mc Do in Longuenesse, we waren daar al eens binnen geweest, maar deze keer bleef Phil en liet zich bedienen, we aten er voor €16.10. Van daaruit reden we richting huis, maar zonder snelwegen. We kwamen onderweg een Militaire begraafplaats tegen in Ebblinghem waar er 441 begraven liggen van het Commonwealth en nog eens 11 Duitsers. Phil legde bij een onbekende een poppy neer, respect!!! Na dit stelden we de GPS in naar Houthulst, we wilden daar een naar een Belgisch militair kerkhof gaan zien. Eens over de grens kwamen we het Lijssenthoek Military Cemetery tegen en gingen we ook eens kijken, een ferm kerkhof met ook een mooi bezoekscentrum “serre” die een mooi overzicht geeft van de oorlog in de streek van Poperinge. Op deze plaats was er toen een veldhospitaal. Er zijn dan ook 10.784 graven met 30 nationaliteiten. Na een korte rit kwamen we in Houthulst en vonden we direct het kerkhof waar er jammer genoeg werken aan de gang waren. Er liggen daar 1.723 Belgische gesneuvelde soldaten begraven maar ook 81 Italiaanse krijgsgevangenen die als schild gebruikt werden door de Duitsers. Daar vonden we nogal wat gesneuvelden van het 5de Linieregiment. Voor ons was het dan nog een korte rit naar huis. De parking was geen probleem, blijkbaar waren veel buren naar het “zeetje”, zo konden we vlug alles uithalen en voor de rest van de avond het rustig aan doen. Op naar volgende.

Foto’s


© Phil en Fie 31/03/2016