Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië

      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  08 - 18 augustus

Door al het regenweer beslisten we maar de dag voor vertrek om richting Zuid Frankrijk te trekken. We gingen gewoon naar de zon rijden en starten aan het wondermooie camperplaatsje Nogent-Sur-Vernisson.


Vrijdag 08 augustus:  Stasegem – Nogent-sur-Vernisson  406,6 Km Reistijd 5u56
We werkten beiden nog in de voormiddag, ’s morgens nog enkele verse pistolets bakken in de oven zodat we deze nog voor ons vertrek konden opsmikkelen. Omstreeks 12u40 konden we de voordeur achter ons toetrekken, eindelijk op weg voor tien dagen vakantie. De GPS werd ingesteld zonder tolwegen. Het weer viel nog mee in België en het was niet overdreven druk tijdens de eerste kilometers. We waren een honderd kilometer verder en kregen daar een enorme regenvlaag te verwerken, met hier en daar een chauffeur die een beetje panikeerde en zo het verkeer direct een stuk vertraagde. Buien gaan over, dus verliep alles terug vlot. Onderweg kregen we er nog enkele van deze te verwerken, maar was het toch nu en dan genieten van de mooie dorpen en uitzichten. Op de camperplaats hadden we heel de parking voor ons alleen, zou het weer daar een rol in spelen? Het regende nu bijna constant, daardoor hadden we nu en dan geen ontvangst met de schotelantenne. Fie zorgde voor de spaghetti, Phil genoot ondertussen van een fris pintje. Tussen de buien in konden we snel wat foto’s nemen en een beetje filmen. Na een tijdje kwam er nog een camper opgereden, maar reed direct terug weg, misschien hadden we hun mooie plaats met zicht op het meer ingenomen, het leven is voor de rappe ;-). Fie moest nog een mail naar haar werk sturen, gelukkig hadden we daar Wifi en kon ze zo het nodige doen. De vaat deden we samen, de avond vulden we met wat tv kijken en Phil typte wat aan deze tekst. Fie ging slapen iets na 22U, Phil volgde haar voorbeeld omstreeks 22u45. Het bleef regenen…
Zaterdag 09 augustus: Nogent-sur-Vernisson – Vaison La Romaine – 592 Km Reistijd 8u45
Phil stond al op om 6u30, Fie volgde kort nadien. Na een kop koffie en alles klaar te hebben gezet, konden we reeds om 7u30 vertrekken naar onze bestemming. Op een zaterdagmorgen is het rustig langs Franse wegen, dus verliep alles vlot, maar er mogen natuurlijk geen ongevallen gebeuren. Onderweg hadden we driemaal pech en stonden we in een korte file. In Saint-Pourçain zagen we een Dats pompstation, tijd om te tanken, 68,17L voor €88,01, we waren goedkoop bediend. Enkele kilometers verder kwamen we aan een Carrefour, het was toen 10u45. Fie bracht brood en vlees mee voor ons middagmaal, zo konden we bij onze aankomst genieten van een lekkere BBQ. Omstreek 13u begonnen we uit te kijken voor een picknickplaats, maar dit viel ook tegen, blijkbaar hadden veel mensen hetzelfde idee en was het overal heel druk. Het weer viel best mee, nu en dan wat druppels, maar zeker geen buien zoals de dag voordien. We konden door de drie stops het uur van aankomst niet houden en met een uur vertraging, dit was iets na 17u, de camping oprijden. We konden er twee dagen blijven, als we ons na de eerste nacht verplaatsten, geen probleem. We kregen plaats 56 toegewezen, een zonnige plaats, maar ondanks meerdere keren de Mobil te verplaatsen, geen satelliet ontvangst. Niet getreurd, we waren op verlof en we zaten in het mooie weer, jammer dat de zon na onze aankomst achter de wolken verdween. We konden direct beginnen aan ons avondmaal. Terwijl Fie de wortelen en de aardappelen schilde, sneed Phil de ajuin en zette alles klaar om ajuin en wortelen te stoven. Nadat deze klaar waren, konden de worsten en brochettes gebakken worden. We mengden de wortelen en aardappelen met erwten, dit samen met het gebakken vlees hadden we een perfect vakantiemaal. Phil zijn bobijn was af en vroeg aan Fie om alleen de vaat te doen en dat deed ze in het sanitair blok. De rest van de avond bleven we zo lang mogelijk buiten om wat af te koelen. Tegen 9u15 gingen we binnen, 15 min. later was alles stil en donker in de Mobil II.
Zondag 10 augustus: Vaison la Romaine:
De camping was heel rustig zoals we deze reeds kenden. Phil was paraat tegen 7u, zette de koffie en ging dan douchen. Ondertussen was Fie ook wakker en ging ze ons bestelde brood halen, zodat we konden ontbijten. We moesten ons deze morgen verplaatsen, dus was het wachten tot de mensen op plaats 47 hun ook hadden verplaatst. Daar we graag nog wat boodschappen voor de middag hadden gedaan, ging Fie vragen wat te doen, de mensen die nu op de plaats stonden waar we naartoe moesten, sliepen nog. Van de uitbater mochten we vertrekken. Als we tegen de middag terug waren, was er geen probleem. We gingen nog eens kijken en zagen dat er beweging was. 30 minuten nadien konden we ons verplaatsen. Eerst eens kijken of we nu satelliet ontvangst hadden en wonderwel ja, Astra 1 konden we ontvangen. Nadat de stroom aangesloten was, gingen we naar het centrum onze boodschappen doen. Nadat we het Romeins theater waren gepasseerd, kwamen we aan een rommelmarkt, maar duur, bij ons zou er zeker niks verkocht worden. We gingen dan op zoek naar een winkel. Iets verder vonden we een casino, we vonden er niet wat we nodig hadden. We zochten verder en kwamen aan een hall die uitgebaat was door, wat wij veronderstelden, Turken. Daar vonden we alles wat we nodig hadden om een wok klaar te maken. Nog voor 12u waren we terug aan Mobil II, zodat alles in de koelkast kon. We dronken een aperitief en genoten wat van het mooie, bijna te warme weer. Tegen 14u konden we dan genieten van de wok, samen zorgden we voor de vaat. Tot 17u bleven we dan genieten van onze vakantie en vertrokken dan nog een keer naar het centrum. We gingen eens de andere kant op en zagen op die manier ook eens de Kathedraal met bijhorende abdij, die op zich een heel kale bedoenig was. Fie had graag eens haar pootjes gebaat… en dat deed ze dan, maar ging niet dieper dan tot de enkels. Nog eens door het centrum en terug naar de camping. Aan het theater konden we niet meer door, blijkbaar was de persoon die de avond moest opluisteren, reeds aangekomen. Met een korte omweg raakten we aan ons doel. Fie ging dan eerst enkele polo’s uitwassen, die waren dan terug vers in geval we te kort zouden komen. Het was toen rond 19u15, we deden het voor de rest rustig aan. We aten nog wat stokbrood met kaas en charcuterie en bleven buiten tot iets na 22U. Fie ging direct slapen, Phil typte nog wat en ging ook slapen omstreeks 22U30.
Maandag 11 augustus: Vaison la Romaine – Avignon – 53Km Reistijd 1u05
Buiten een beetje regen waardoor Fie onze gewassen polo’s moest binnen nemen en een nacht waarbij het bijna niet afkoelde, verliep alles rustig. We waren wakker iets na 8u. Juist koffie zetten terwijl Fie ging douchen, een kort ontbijt, Fie’s haar brushen en nog een kleine vaat. Na al dit waren we klaar om te vertrekken omstreeks 9u45. Na een rustige rit van een goed uur kwamen we aan de inkom van de één jaar oude camperplaats. De vorige keer we hier waren, stonden we gratis, maar geen veilig gevoel. Nu dus wel, maar je moet wel binnen geraken. Gelukkig kwam er juist iemand met een fiets buiten gereden en gaf ons een deftige uitleg. We kozen een zonnige plaats die ook ons verzekerde van satelliet ontvangst te hebben. Vlak zetten was niet nodig, zo konden we direct vertrekken naar het centrum op zoek naar wat eten. Het centrum zelf hadden we al bezocht, maar we liepen toch nog eens alles af. We dronken op de place de L’ horloge bij “Lou Mistraou” elk een Stella van 50cl die ons €12.80 kostten. In de Carrefour kochten we vlees voor op de grill, smeerboter, groenten, ijsblokvormpjes en een rasp. We gingen direct met ons vlees naar de Mobil II zodat we deze in de koelkast konden stoppen. Na een aperitiefje aten we wat stokbrood met kaas en charcuterie. De namiddag vulden we met… Siesta!!!, We genoten met volle teugen van een rustige namiddag. Iets voor 18u gingen we nog eens wandelen, we gingen op zoek naar de oude camperplaats. We vonden die, maar er zijn daar grote werken aan de gang. We gingen een tijdje rond de vestingmuur om zo eens op een andere manier de stad binnen te komen. We kwamen dan ook in een heel ander deel van Avignon. Na het verkennen van enkele straten en steegjes kwamen we uit aan een plein net aan de hallen met niets anders dan café’s. We hadden dorst en namen daar een tafel in beslag. Fie dronk er een spuitwater en Phil een Witteke. We verdwaalden in voor ons ongekende straten, zelfs een van de schilderachtigste straten vonden we op die manier, de Rue des Teinturiers. Dan werd het een zoektocht naar de camperplaats, aan de porte de Thiers zagen we dat we volledig aan de tegenovergestelde kant van de stad zaten. Zo doorkruisten we nog eens het volledige centrum. Het was 20u20 als we terug aan onze Mobil II waren, onze honger was weg, maar bleven we buiten tot 22u15. Phil stak nog stoelen en tafel op hun plaats, werk gespaard voor de dag nadien. Eens binnen nog wat tv kijken en deze tekst typen, we gingen slapen omstreeks 23u15 en hoopten op een rustige nacht.
Dinsdag 12 augustus: Avignon – Saint-Remy-en-Provence – 27,5 Km Reistijd 41min.
Een rustige nacht, tegen de morgen wel wat drukker verkeer op de grote baan achter de camperplaats, een echte aanrader voor degene die Avignon willen bezoeken. Na een kop koffie konden we afrekenen aan de paal, we betaalden €11 voor nog geen 24u, al men een minuut langer blijft staan is het €18. We hadden een korte, maar mooie rit voor de boeg. De GPS stuurde ons via enkele te smalle wegen, zo was het nu en dan stoppen of ferm opzij gaan voor het tegenkomende verkeer. We reden via een onverharde, smalle weg de boerderijcamping op. Fie ging er vragen of we plaats hadden, het was geen enkel probleem. Het was pas 9u25 toen we reeds ons plaatsje aan het uitkiezen waren. Terug rekening houdende met het zuiden voor de satelliet ontvangst, vonden we de perfecte plaats. We installeerden ons en deden het rustig aan tot na ons middagmaal, alle restjes van de dagen voordien. Omstreeks 13u15 vertrokken we naar het centrum, een kleine 2Km wandelen in een verschroeiende zon. Het centrum kenden we reeds een beetje, maar ontdekten toch terug enkele plaatsjes die we nog niet gevonden hadden. We hadden nog enkele dingen nodig voor ons avondmaal, maar de Spar was maar open om 14u30, zo slenterden we wat door de straatjes en namen ook plaats op een terras om onze dorst te lessen met een 50cl grote Jupiler. Nog onze boodschappen gaan doen om dan terug naar de camping te gaan. We waren terug rond 15u15, het was te warm om veel te bewegen, Phil vulde wel onze waterreserve aan en ging dan ook douchen. Fie ging dan nog enkele kledingstukken uitwassen, die waren dan ook terug vers. Na een aperitief begonnen we de groenten te kuisen. Ons avondmaal bestond uit het slaatje dat we samen met kippenboutjes, worstjes, kleine varkensfiletjes, enkele schellen spek en een stuk brood opaten. Samen deden we de vaat en bleven buiten nog wat nagenieten van een zalige dag tot de muggen hun aandeel begonnen te nemen. Daar ze slecht weer beloofden tijdens de nacht, ruimden we buiten alles op en gingen binnen. Na het programma “Brave little Belgium” gingen we slapen, het was iets na 23u.

Woensdag 13 augustus: Saint-Remy-en-Provence:
Het slechte weer kwam er gelukkig maar aan om 6u ’s morgens met enkele fikse buien, maar het lukte toch nog om een beetje in te dommelen. We waren wakker iets na 8u Phil zette de koffie terwijl Fie de bestelde croissants ging halen bij het onthaal. Na het ontbijt was het wachten tot het opklaarde zodat we naar het centrum konden gaan waar de wekelijkse markt bezig was. Tegen 9u45 waren we klaar om te vertrekken. De wolken trokken inderdaad open en we zaten terug in een blakende zon, alhoewel het natuurlijk veel afgekoeld was door de regen. We hadden eten nodig, zowel voor middag en avond en we dachten iets op de markt te vinden. Phil had in zijn hoofd om eens scampi’s klaar te maken op de grill, deze zagen we wel op de markt, maar room en kruiden niet. We liepen heel de markt af, gewoon om deze nog eens te zien. Toen we aankwamen was het nog redelijk kalm, maar na een paar uur, meer dan druk. We kochten gamba’s, “levende vers” van Venezolaanse afkomst ;-). Toen we deze gekocht hadden gingen we terug naar de camping, we kwamen wel nog een kennis tegen waar we een korte babbel mee hadden. Op de camping was het grootste deel die er reeds stond, al weg, maar wel ook al enkele nieuwe. Na nog een korte rustperiode, aten we stokbrood met kaas en charcuterie, de vaat lieten we staan. Tegen 14u vertrokken we met de bedoeling om de Vincent van Gogh-route te volgen, maar er liep iets verkeerd onderweg. We kwamen uit aan de Le lac du Peirrou, een meer dat gewoon tussen de Alpilles lag. Nogmaals vertrokken we verkeerd, Fie was bij de pinken en wist ons op tijd er op te wijzen. We wandelden de volledige weg terug om tenslotte toch uit te komen aan de Romeinse nederzetting waar ook de abdij is gelegen waar Vincent van Gogh verbleef tijdens zijn psychische problemen. Van daaruit volgden we de volledige route om op die manier een 21-tal plaatsen te zien waar hij schilderde. Nr 14 konden we niet vinden, volgens een dame hebben enkele jonge gasten deze in het kanaaltje gesmeten, probleem opgelost. Eens in het centrum zagen we dat het reeds 19u was, we waren dus 5 uur aan het wandelen geweest zonder dorstlessers… We namen plaats op het terras van het “café des riche” en bestelden ons een Jupiler van 50cl die rap uitgedroogd was. Nog enkel de bijna 2Km naar de camping en we konden wat uitblazen. Terug aan Mobil II moesten we nog ons avondmaal klaarmaken. Fie begon met de gamba’s te kuisen, waar meer werk aan was dan gedacht. Phil zette ondertussen de partygrill klaar om de wokrijst klaar te maken. Met wat saffraan en olijfolie en dan samen met de marinade dat Fie had klaargemaakt voor de gamba’s was de smaak perfect. De gamba’s bakten in de rijst, alle smaken zaten goed en we aten onze beste maaltijd van de uitstap. Nog samen de vaat doen, terwijl Fie deze op zijn plaats stak, stopte Phil tafel en stoelen terug in de garage en draaide de luifel in. Na de vermoeiende, maar mooie dag hield Fie het niet lang meer vol en ging slapen. Door de dood van Robin Williams speelden ze de film “Good Morning Vietnam”, Phil hield het ook niet lang vol en viel in slaap in de zetel. Om iets na middernacht wakker worden en dan in bed verder slapen.
Donderdag 14 augustus: Saint-Remy-en-Provence – Arles – 25,6Km – Reistijd 43min.:
Gewoon doorslapen tot 7u15, zalig. Koffie zetten en Fie de croissants en een baguette gaan halen. Nog alles op zijn vaste plaats steken, vaat doen, stroom afsluiten en de keggen op hun plaats, wij weg naar Arles. Het was van 2010 dat we er geweest waren, de GPS stuurde ons wel in het begin langs heel smalle wegen. We moesten zelfs eens een beetje achteruit om eerst een tegenligger de kans te geven een oprit binnen te rijden. We raakten toch op onze bestemming zonder meer problemen. City Camping, daar waren we toen ook geweest. Er stonden enkele mensen te wachten om buiten te rijden en ook enkele die aan het afrekenen waren. Fie ging vragen of er plaats was, geen enkel probleem we kregen plaats 67 toegewezen. Toen we daar aankwamen, stonden er twee grote bomen, het was heel moeilijk om daar deftig op te rijden. Fie ging een andere plaats vragen, daar lag het dan nogal nat en nergens nog een sprietje gras te vinden. We keken nog eens rond en verplaatsten ons nog eens naar plaats 44. Dit moest op het eerste zicht perfect zijn, maar als we ons goed plaatsten om wat zon te hebben, hadden we geen schotelontvangst, we lieten het zo, met het mooie weer zaten we toch niet binnen. Rap alles in orde brengen en naar het centrum. Op weg zagen we een winkel waar ze Crocs verkochten, Fie had er nieuwe nodig, ze kwam terug buiten met een paar in kaki kleur. We waren enigszins alle twee vergeten hoe we het centrum binnen kwamen, maar zoiets gaat snel voorbij eens men daar is. We liepen het centrum binnen en slenterden zo langs de kleine straatjes tot aan het amfitheater , liepen er eens rond en zochten dan een terras op om een 50cl grote Jupiler te drinken. De dorst was gelest, nog naar de toeristische info voor een stadsplan en dan terug naar de camping. Eens daar dronken we nog een aperitiefje. We deden het kalm aan, blijkbaar zat onze wandeltocht van de dag voordien ons nog goed in de benen. Fie wilde wat zonnebaden, maar na 15min. had ze het al veel te warm. Phil typte wat aan deze tekst en luisterde wat naar de Franse muziek die op zijn Phone staat. Om 14u30 begonnen we toch te denken aan het middagmaal, Phil at een roerei, Fie kaas met stokbrood. Nadien, platte rust, we werden pas terug actief omstreeks 16u30 en maakten ons klaar voor de tweede wandeling van de dag. We gingen langs de grote baan rond het centrum om uit te komen aan de Rhône. Onderweg kwamen we voorbij het kerkhof en zagen dat er militairen lagen, we gingen eens kijken. Twee gangen verder zagen we het militair blok en sloegen de weg in, maar plots kwam de wachter/portier achter ons gelopen, om te zeggen dat we normaal in short niet op het kerkhof mochten. We zeiden hem dat we enkel kwamen om de militaire graven te zien, zo mochten we eens gaan kijken, maar we waren als dieven in de nacht, hij bleef heel de tijd bij ons en gaf de indruk dat zijn baas het niet ok zou vinden. Het kerkhof was wel het properste dat we ooit in Frankrijk hadden gezien, we waren tevreden met ons kort bezoek. Eens aan het water, namen we nog wat foto’s en enkele probeersels met de filmcamera, dan konden we op zoek naar de winkelstraat, we hadden een paar dingen nodig uit de Carrefour. Na een zoektocht vonden we tenslotte wat we zochten. Phil vond eindelijk wat hij zocht, een Duvel, nog fruitsap, mosterd en wat sla vervolledigden onze boodschaplijst. Goed geladen gingen we terug naar de camping, maar dronken nog eerst iets op het terras van “Le Malarte”, daar konden we ook vlug eens naar onze mails kijken. Twee drieste berichten kwamen binnen, de moeder van een goeie vriend was overleden, maar ook het kindje van een oud renner van in Phil zijn ploegleiders periode dat amper 4 maanden oud was. Het was al 19u45 toen we terug op de camping waren, Fie schilde aardappelen, kuiste de sla en warmde de stoverij op die we van thuis mee hadden, terug een lekker maaltijd. Plots verschenen er honderden kraaien, nog nooit tevoren gezien dat deze vogels ook zo in massa’s trekken, tussen al dit geweld kwamen er nog enkele vleermuizen ook hun avondmaal zoeken tussen de bomen. Langs de andere kant van de camping waren Turken/Marokkanen of zoiets een feestje aan het bouwen, de muziek was te horen over de volledige camping. De vaat deden we samen, het was eigenlijk al iets te donker en het krioelde van de muggen. Daardoor waren we vlug binnen en keken we nog naar een dvd van het Duitse archief, Phil met een lekkere Duvel in de hand. Omstreeks 23u gingen we slapen.
Vrijdag 15 augustus: Arles
Geen wind, geen regen, maar toch een buur die ’s nachts buiten komt om een sigaret te roken en daar bovenop nog een hoestbui krijgt, de kuisvrouw die om 6u het sanitair blok begint te kuisen zonder rekening te houden met de slapers op de camping. Het kon beter, maar slechter ook. Om 7u stond Phil op en zette koffie. Fie volgde kort daarop en ging douchen. Tussenin was Phil al heel de morgen bezig met deze tekst te typen. Na haar douche ging Fie eens kijken naar de receptie of men daar ontbijtkoeken of een baguette kon kopen, ze kwam terug met croissants. Na het ontbijt vertrokken we richting centrum op zoek naar onze maaltijden van de dag. Op zoek naar een beenhouwerij kwamen we uit aan het einde van de kleine ringweg, een groot plakkaat met uitleg over het Romeinse Amfitheater en het museum over de opgravingen, maar dit was voor in de namiddag. Via een straat die we nog niet gezien hadden, kwamen we uit aan de Carrefour en Casino winkel. Deze keer gingen we kijken in de casino winkel en vonden er bijna alles wat we nodig hadden, enkel ons vlees niet. Fie ging nog alleen binnen in de Carrefour en vond er het nodige. Wij terug op weg naar de camping, bij de laatste bakkerij kocht Fie nog twee stokbroden. Het was middag toen we onze eerste aperitief dronken, Phil vulde ondertussen nog het water bij. Fie at terug kaas bij haar brood en Phil warmde voor hem knakworstjes en at op die manier hotdogs. Terwijl Fie het toilet ging ledigen, deed Phil de vaat. Een serieus voorbeeld van de nieuwe man en de emancipatie van de vrouw. We kookten ook nog pasta, zodat deze mooi afgekoeld was voor ons avondeten. Ons nadien nog klaarmaken voor het vertrek. Volle moed dat we het één en ander gingen zien ondanks ons pijnlijke voeten. Eens daar zagen we nog enkele kleine muurtjes, de resten van het Amfitheater, dit ontnam ons de goesting om nog naar het museum te gaan. We slenterden nog wat op onverharde gure wegen en keerden dan door de stad terug richting camping. Fie kocht nog kleine sponsen handdoekjes voor in Mobil II. Om nog eens onze mail te kunnen controleren, trakteerden we ons nog een op een pintje, dit op hetzelfde terras van gisteren. Met onze laatste krachten kwamen we terug aan op de camping, Phil ging direct een verfrissende douche nemen. De eerstvolgende uren was wat typen en een Duvelke drinken, het was dan nog maar 16u30. We deden het rustig aan tot 18u45 en begonnen dan aan ons avondmaal, terwijl Phil het vlees begon te bakken, kleine blinde vinkjes en koteletten. Fie maakte de gekookte pasta wat lekkerder met erwten en mayonaise. De muggen begonnen er al vroeg aan, Phil had er al een tiental beten bij. Na de maaltijd en de vaat smeerden we ons in tegen deze prikkers. We bleven liever nog wat buiten genieten van de natuur zoals ratten die in de vijgenboom eten kwamen halen, de vleermuizen die enkele van die muggen kwamen halen en terug de zwerm met honderden kraaien die voorbij kwam. Eens te donker, gingen we binnen en keken nog naar de dvd van het ontstaan van het derde rijk, maar we zagen die niet volledig uit, de vermoeidheid sloeg toe, we gingen slapen omstreeks 22u20.
Zaterdag 16 augustus: Arles – Issoire – 343,3km – Reistijd 5u44
Wakker omstreeks 7u15, Fie wachtte totdat de bakker was geweest en ging onze croissants en stokbrood halen. We maakten ons klaar voor de start van de eerste terug naar huis rit, waar die zou eindigen ? Dat wisten we nog niet. Na het nog tussen twee auto’s rijden met een paar centimeter over en het afrekenen van €44 reden we van de camping om 9u. We stelden de GPS in naar huis zonder tolwegen, 1036Km we rekenden om na 350Km rijden een camping te zoeken. We zouden wel een warenhuis tegenkomen waar we eens konden tanken en wat eten voor ’s avonds konden kopen. We reden volledig door het middengebergte, enkel kleine mooie dorpjes, mooie uitzichten, maar geen winkels of benzinestations. De computer wist ons te vertellen dat we nog 76Km te rijden hadden, toen we aan Florac kwamen, waar er een groot bord naar links wees naar een benzinestation. Daar gekomen stonden er tientallen te wachten om te tanken, we namen toch het risico om door te rijden. We moesten het volledige stadje doorkruisen en misten een bord dat caravans en campers in de straten verbood. Daardoor reden we ons en de rest een beetje vast, in het vervolg beter opletten dus. Toen we terug de grote baan opreden, zagen we direct een ander station, daar konden we direct tanken. Na nog enkele bergen op en af te hebben gereden, moesten we voor een 160Km op de snelweg. Op de air de Marvejols aten we onze baguette met charcuterie, we hielden het kort en waren 10min. nadien al terug op weg. Fie begon op de kaart uit te kijken waar we best konden overnachten en vond Issoire. Juist na de afrit zagen we een groot winkelcomplex, Fie deed daar de nodige inkopen. We kwamen aan de Camping Municipal Du Mas om 15u23, een wondermooie verzorgde camping, we kregen een overnachting voor €20,08 en nummer 13 toegekend. We hadden alles bij de hand, water stroom, nog enkel een beetje vlak zetten en we konden genieten. Fie schilde eerst wat aardappelen, om ze met ons avondeten te kunnen bakken. Het centrum lag iet te ver, dus gingen we nog eens naar het winkelcomplex, een gevaarlijk onderneming, bijna nergens een voetpad te bespeuren. Lopen over opritten en afritten, ronde punten en een talud naar beneden om op te parking te geraken. We kochten nog het een en ander da moest aangevuld worden in Mobil II. Terug op de camping bakte Phil het vlees en Fie de aardappelen, nadien nog samen de vaat en wat buiten zitten tot het wat vochtig begon te worden. We keken nog naar “The Terminal” en gingen nadien slapen, het was rond 23u.
Zondag 17 augustus: Issoire – Souppes sur Loing – 354Km – Reistijd 4u41
We hadden een heel rustige nacht, maar wel een heel stuk frisser dan hetgeen we de laatste dagen gewoon waren. Om 7u30 wakker, koffie zetten, om 8u30 tot bij de bakker die zelf tot op de camping kwam en ontbijten. De rest was ons klaarmaken voor vertrek en het toilet nog gaan ledigen. We reden de camping af omstreeks om 9u30. De GPS zoals gewoonlijk zonder tolwegen, naar huis zou het nu nog 703Km, zijn maar we deelden die ongeveer in twee. Op een zondag morgen rijden is altijd een plezier, rustig op de wegen, enkel rond de steden is het een beetje hectisch. Tegen 12u59 rede we de Air des Vignobles op om een vlugge hap te eten, na 10min. waren we terug op weg. Fie vond de naam van het stadje Souppes mooi, eerst kijken of er daar een camping is en ja, we konden daar naartoe. Om 14u25 waren we al aan de ingang, maar die was dicht tot 15u, een andere camper kwam afgereden met een ouder koppel, een dame aan  het stuur. Ze kwam ons vragen waar de serviceplaats was, die was ze juist voorbij gereden. Ze vroeg van waar wij waren, ze wist toen te vertellen dat ze oorspronkelijk van Antwerpen was, ze sprak ook nog een goed mondje Aaaantwerps, ondanks dat ze reeds 60 jaar in Limoges woonde. De campinguitbater wees ons vriendelijk onze plaats aan en toonde waar de stroomaansluiting zat. Toen Phil op de keggen wilde rijden, wist hij te vertellen dat hij beter nog wat achteruit reed, dat we dan vanzelf vlak zouden staan. We gingen het centrum eens gaan verkennen, een kerk van in de 13 eeuw met zelfs panelen die vanuit een monnikenklooster naar daar gebracht zijn tijdens de oorlog in 1870. De Loing is een prachtige rivier, je krijgt de indruk dat ze van alle kanten komt, echt een mooie rivier. In het verleden moet Souppes een druk stadje geweest zijn, als we zagen hoeveel winkels er waren en reeds opgesloten staan. Door een spoorweg is Souppes wel in twee delen opgesplitst. We gingen dan nog een korte blik op het meer werpen, voor we terug naar de camping gingen. Phil ging douchen, Fie deed de vaat van de middag en we dronken nog een aperitiefje.  Tegen 19u30 gingen we naar “A La Veille Halle” een hotel, pension en restaurant in de Rue Voltaire, we gingen daar wat eten. Fie at een Filet de canard, Phil een Tete de Veau met respectievelijk een klein flesje Bordeaux en een Affligem. Als dessert nam Fie een Mystere en Phil een koffie met Calvados. Er waren nog Belgen aanwezig op het terras, Walen die enorm veel plezier hadden met alles en iedereen. Zoveel dat ze na een tijdje een lokale drinker aan de tafel hadden en er een beetje mee rammelden. De ene dame wist ons te vertellen dat zij van Namen was, ze sprak een beetje Nederlands, hun zonen waren daar ergens een stage aan het doen. Redelijk goed gedronken, moesten ze nog naar huis, toch een paar honderd kilometer. Wij waren terug op de camping tegen 21u25, Fie ging nogal snel slapen, Phil typte nog wat aan deze tekst en keek nog wat tv. Tegen 23u10 was het stil…
Maandag 18 augustus: Souppes sur Loing – Thuis – 391Km – Reistijd 6u43
We waren wakker omstreeks 7u30, onze laatste vakantieochtend. Koffie zetten, Fie douchen, Phil de neus van Mobil II nog een proper maken, ontbijten. Fie’s haar brushen, dan restte er ons nog enkel alles op zijn plaats te zetten, stroom afsluiten en keggen wegsteken. We reden de camping af iets na 9u. Nog net buiten de camping ons grijs water lozen en welle weg. De GPS was ingesteld zonder snelwegen, we hadden geluk, niet echt druk op de Franse departementaals en nationaals. In Mareuil Lés Meaux kreeg Mobil II dorst, we stopten aan een Leclerc. Nog een stukje verder stopten we bij een Carrefour in Crépy-en-Valois om nog enkele inkopen te doen. Buiten een tractor en een lastige chauffeur verliep het vlot. We hielden nog een korte stop op de rand van Besny-et-Loizy om wat te knabbelen, we hadden wel Laon op de achtergrond. Omstreeks 17u15 reden we Mobil II op zijn plaats en begonnen aan het klaarzetten voor de volgende uitstap, die zal jammer genoeg iets korter zijn :-). 4009Km op de teller.

Totaal van 2194.3Km Reistijd 34u42 en een gemiddeld verbruik van 10.4L

Foto’s


© Phil en Fie 15/07/2016