Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië

      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  30 – 31 augustus

Reeds enkele keren konden we het laatste weekend van augustus genieten van enkele dagen vakantie. Fie’s moeder trakteerde ons dan al een paar keer in een Centerparcs. Dit jaar waren er enkele andere voorstellen en viel de keuze op Duinkerke, daar waren ’s avonds optredens van Why not ? plays Green Day en CoverQueen. Tussen de twee groepen was er vuurwerk. Door omstandigheden konden moedre en Werner er niet bij zijn, maar trakteerden toch met het weekend. Zo kwam het dat wij boekten op camping De La Licorne en de zus van Fie, Mieke, Lars en Wout in een B&B.


Zaterdag 30 augustus: Door Stasegem loopt en de kermis op de gemeente hadden we verdorie een kort nachtje, niet door mee te gaan feesten, maar door de geluiden van de feestende kermisbezoekers. Om 6u opstaan, Phil gaan werken en Fie zorgen dat ons huisje er terug proper bij ligt. Nadat alle werken gedaan waren, nog een vlugge hap thuis en we konden omstreeks 13u05 vertrekken naar onze bestemming. Om 14u05 stonden we voor de slagboom, die na betaling van €24,?? voor ons verblijf openging. We werden plaats 374 toegewezen, nadat Fie haar natte vinger in de lucht had gestoken, wisten we van waar de wind kwam en hoe we best Mobil II plaatsten. We stonden dicht bij de kust, dus nogal wat wind, de luifel uitdraaien en een windscherm plaatsen, probleem opgelost. Kort nadat we alles hadden opgezet, kwamen Mieke en haar zonen er aan. Nadat we iets hadden gedronken, gingen we eens op verkenning naar de dijk. Blijkbaar kan je in Malo-Les-Bains heel mooie wandelingen maken in de duinen, we komen zeker eens terug op verkenning. Na de korte wandeling gingen onze gasten naar de B&B inchecken en kwamen dan terug tot bij ons. De plannen waren na een aperitief of twee stoverij met frieten te eten. De stoverij was een brouwsel van Phil, de frieten konden we kopen op de camping. De dames deden de vaat, zodat we nadien, het was toen al bijna 21u., naar de optredens konden vertrekken. Wij gingen te voet samen met Wout, Mieke en Lars gingen met de wagen, voor ons was het een 2.6Km wandelen. De optredens waren ok, maar het vuurwerk tussen de twee groepen in was echt top. Omstreeks middernacht was alles afgelopen, namen we afscheid van de familie en spraken af tegen 9u de dag nadien op de camping. Wij moesten nog terug naar de camping. Door de korte nacht de dag voordien, de wandeling naar het optreden en de uren stil staan, zat het ferm in onze benen, maar we raakten op onze bestemming. Nadat we nog iets hadden gedronken, lagen we vlug onder de wol, maar de wind zorgde voor een irritant geluid. Phil kon niet anders dan terug de kleren aan en de boel buiten gaan opruimen, Fie volgde om de luifel te verzekeren. Op die manier was het reeds 2u15 toen we uiteindelijk konden slapen.
Zondag 31 augustus: De wekker stond om 7u30, het was al een tijdje geleden dat Phil die nodig had, maar nu was hij stipt, vlug de waterkoker aanleggen om een lekkere kop koffie te zetten. Fie bleef nog een uurtje liggen.
Nadat ze was gaan douchen en Phil haar kapsel in orde had gebracht, ging ze enkele baguettes halen voor ons ontbijt, plus wat reserve voor ’s avonds. We genoten van ons ontbijt voor de familie er aankwam, zo konden ze ook binnen in Mobil II ontbijten. Na overleg vertrokken we omstreeks 10u30 vanuit Duinkerke naar “La Coupole”, Mieke en de gasten waren er nog nooit geweest, voor ons was het een opfrisser. Op de middag kochten we onze inkomtickets en begonnen aan het bezoek. Het was fris, gelukkig was het in de “coupole” zelf warmer en genoten we een paar uur van het bezoek. Bij het buiten komen, besloten we eerst een aperitiefje te drinken met een chip en zo. Bij het oprijden hadden we picknickbanken zien staan, maar dachten dat we er niet mochten parkeren. Mieke ging vlug eens kijken en toch, er stonden reeds enkel auto’s. Phil reed met Mobil II tot aan de banken, zo hadden we alles bij de hand. We kookten er de spaghetti en warmden de saus. Deze keer was het Mieke die voor deze had gezorgd en ze was lekker. De vaat deden terug de dames, terwijl de jonge gasten wat platte rust deden. In overleg was onze volgende stopplaats Ieper, wij gingen op de camping blijven slapen en allen samen nog eens naar de last post gaan kijken. Eens we aan de camping waren, was die volzet, we besloten dan maar op de parking langs het water langs de vestingmuren te parkeren. 18u, we hadden nog een uurtje vooraleer we op “post” moesten zijn, de tijd om op een terras iets te gaan drinken. Iets voor zeven gingen we tot aan de Menen poort, de beste plaatsen waren al ingenomen. Iedereen was vroeg op post, een Nederlands muziekkorps dat al een kwartier vroeger al spelend onder de poort kwam staan. Stipt 8u. weerklonk de Last Post onder de boog van de Menen poort, altijd een heel speciaal gevoel. Daarna nog de doedelzak en de mensen die de kransen neerlegden. Daarna verdween het korps terug naar de markt en was de ceremonie afgelopen. Wij wandelden terug naar de parkeerplaats, onderweg hadden we besloten om toch nog naar Harelbeke te rijden, maar niet tot thuis, maar wel naar de camperplaats aan de Mol, dit op 1.700m van ons huis. Er was namelijk op zondagavond nog een optreden in de school rechtover ons huisje. We namen afscheid van ons heel aangenaam gezelschap en reden richting Harelbeke. Iets na 21u kwamen we er aan, nog 4 plaatsen vrij. Voor €5 konden we daar slapen en kregen voor dat geld nog stroom ook. Bij dit alles kregen we zelfs nog een rustige nacht cadeau, wij blij. De maandag morgen waren we in 5min. thuis en kon Phil beginnen aan de grote kuis van onze Mobil II, zo stond hij tegen ’s avonds terug klaar voor de volgende uitstap.

De uitstap was in het totaal 248.6Km en we hadden nu juist 4.400Km op de teller.

Foto’s


© Phil en Fie 31/03/2016