Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië

      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 12 – 13 juli

Voor onze tweede uitstap met de nieuwe Mobil II besloten we om richting Franse kust te gaan, meer bepaald Escalles, nabij Cap Blanc-nez. We boekten nergens omdat we wisten dat er veel verschillende mogelijkheden waren. Jammer dat ze geen goed weer beloofden. De voorbereidingen werden reeds op donderdag gedaan, water bijvullen en eens vegen, snel klaar.


Zaterdag 12 juli: Voor ons vertrek 394Km op de teller. Zoals gewoonlijk vertrokken we omstreeks 12u45, nu voor 150 Km. Volgens de GPS moesten we die afbollen in 1u43, wat ons dan ook lukte. We reden eerst lang “Les Erables”, maar daar zagen we direct het plaatje “Complet” hangen. 1500m verder kwamen we aan camping “Le Blanc Nez”, daar hadden ze nog plaats voor ons. De uitbater wees ons plaats 3 aan, mooie plaats, maar Phil zag direct dat er voor het richten van de schotel, een boom in de weg stond. We reden twee meter vooruit, probleem opgelost. Fie ging wel vragen of het stoorde, dat we iets vooruit gereden waren en op die manier een anderhalve plaats innamen, geen probleem. Stroom aansluiten, schotel richten, zetels buiten, restte ons alleen nog van wat te genieten van het mooie weer, we hadden geluk en genoten ervan. Na een uurtje besloten we om toch nog eens een korte wandeling te maken. Terwijl we ons klaarmaakten, zagen we een gezin voorbij komen waarvan de vrouw een schildpad van ongeveer 40cm droeg in een zak. Kort daarop zagen we dat ze aan het wandelen waren op het strand, die mensen trokken van velen de belangstelling. Op de terugweg zagen we dat er markt was tussen 17u en 20u, er stonden een vijftiental kraampjes, maar van alles wat. We gingen nog eens naar het kerkhof en vonden er één graf van het Commonwealth. Terug op de camping konden we nog wat genieten van het mooie weer en een aperitiefje. We zagen ook nog wel de aankomst van de ronde in Gérardmer. We vonden het na 19u een beetje fris worden en trokken naar binnen. Fie begon de spaghetti klaar te maken, achteraf deden we samen de vaat. Nadat we nog wat tv hadden gekeken, gingen we dan maar vroeg slapen, het was nog geen 22u.
Zondag 13 juli: Phil had geen al te goeie nacht, Fie wel. Opstaan om 7u15 en koffie zetten. We moesten wachten tot er brood kwam tot 8u30. Het was de bedoeling om vroeg op wandel te vertrekken, dan was er we laag water, maar… Er kwamen nu en dan ferme buien voorbij. Onze eitjes en baguettes smaakten voortreffelijk, maar we bleven geplaagd zitten met de regen. Fie haalde dan maar een dagkaart om op het net te kunnen, op die manier hadden we nog iets anders te doen dan tv kijken. Pas op de middag kwam de zon effen piepen, we hoopten op beterschap en die kwam. We vertrokken op wandel richting Wissant. V
eel wind maar wel meer en meer de zon door de wolken. We moesten door de weilanden wandelen, het was ondertussen hoog water. Halverwege konden we niet meer verder langs het wandelpad, normaal moesten we nu langs de trappen naar het strand. We namen geen risico om door de vloed vast te zitten langs de witte kliffen. Dan maar omhoog langs de boerderij waarvan we wisten dat ze er normaal rechtstreeks vlees verkopen. We zagen dat er daar veel beweging was. In één van de stallen was er een BBQ aan de gang, veel Fransen, maar ook Belgen wisten blijkbaar dit adres zijn en gingen daar eten. We zagen aan de prijslijst dat het allemaal om koeienvlees ging, rook zeker lekker. We zagen het niet zitten om de gewone weg terug te keren en keerden op onze stappen terug. Terug aan Mobil II dronken we een aperitief. Terwijl Fie het rustig aan deed schilde Phil de aardappelen en warmde de varkenstong op en we lieten het smaken. Fie ging achteraf de vaat doen in het sanitair blok, Phil keek naar de rit van de ronde en typte ondertussen wat aan deze tekst. Tegen 16u maakten we ons klaar voor vertrek. Alles vastzetten, stroom afkoppelen en keggen terug in de garage, we loosden nog eerst ons grijs water. De uitbater kwam ons nog een keukenhanddoek als geschenk geven, omdat we vroeger vertrokken dan hetgeen we betaald hadden, een niet verwacht, maar mooi gebaar. De GPS stond ingesteld zonder snelwegen, we konden rustig langs landelijke wegen naar huis rijden. Bijna thuis, nog gaan tanken en eens vlug kijken hoe hoog het verbruik van de Mobil II ligt, 10,81L, op computer 10,9. We klagen niet, we komen van 13 à 14L. Bij ons vertrek stond de teller op 394Km, bij het thuiskomen op 693Km.

Foto’s


© Phil en Fie 31/03/2016