Wie We Zijn
 
Onze Mobil
 
Onze Uitstappen
 

      België

      Denemarken
      Duitsland
      Frankrijk
      Italië
      Luxemburg
      Nederland
      Oostenrijk

      Zwitserland

      Tsjechië
 
Links
 
Foto Album
 
Gastenboek
 
Home
 
Contact

 

Datum :  29 december 2018 – 02 januari 2019

Na drie jaar gingen we terug eens in Frankrijk oudejaarsavond doorbrengen. De koelkast werd gevuld met al het nodige aan vloeibaars, het niet vloeibare zouden we wel ter plaatse vinden. We konden reeds op zaterdag middag vertrekken en 31 december was maar op maandag. Zo hadden we nog een paar dagen om het nodige te kopen.


Zaterdag 29 december: We konden mooi op tijd vertrekken, het was 12u45, voor een goeie 180Km zonder tolwegen. Onderweg was het ongelooflijk kalm, enkel aan een rond punt, waar er gele hesjes stonden, hadden we wat vertraging. Met veel plezier tekenden we de petitie en konden we verder rijden. Net voordat we ons doel bereikten ging Fie nog enkele inkopen doen bij een Carrefour contact in Nouvion en Ponthieu. Toen we tegen 15u43 aan de camperplaats van St. Valéry-sur-Somme kwamen, was het er al druk. Nadat we ons ticket hadden, was het zoeken naar een plaatsje waar we ons aan de stroom konden sluiten. We vonden er eentje, maar konden door een boom geen satellietontvangst krijgen. We plaatsten ons dan maar aan de overkant, waar we nog net met onze kabel konden geraken. Vlak zetten, stroom aansluiten en we konden vertrekken voor onze eerste wandeling op zoek naar een viswinkel. Het was fris, maar droog, mooi wandelweer. We vonden snel de viswinkel, neusden eens rond en wisten al wat we de dag nadien zouden kopen. We wandelden nog eens tot aan de winkel, waar we vroeger onze schelpdieren kochten, maar nu al een paar jaar gesloten blijkt te zijn. Langs de boorden van de baai wandelden we richting cp, waar we aankwamen omstreeks 17u45. Na het aperitief aten we merguese en chipolata met witte bonen in tomatensaus, de vaat deden we samen. Plots zag Phil dat we zonder stroom zaten en ging eens op verkenning. Nogal snel wist Phil hoe het kwam, de hoofdzekeringen waren gesprongen. Sommige mensen belden naar de Mairie, maar er kwam niemand opdagen. Wij hadden niet direct stroom nodig, We keken nog een tijdje tv, Fie ging slapen om 22u. Phil volgde een uurtje later.
Zondag 30 december: We hadden een heel rustige nacht, maar wel heel vochtig. Daardoor begonnen tegen de morgen druppels op de achterkant te vallen en deze horen we heel goed, daar de holle bumper als een klankkast werkt. Phil was wakker om 8u. Fie volgde een half uurtje later toen de koffie klaar was. Na het ontbijt maakten we ons klaar voor vertrek naar de markt, dewelke er iedere zondag doorgaat. Na de markt gingen we onze vis gaan kopen, wat oesters, grote gamba’s, verse St. Jacobsschelpen en krabbepoten, daarmee moeten we het doen :-). Onze aankopen deden we na nog een korte wandeling naar onze koelkast met de hoop dat ze goed blijven tot de dag nadien. Onderweg ging Fie nog twee baguettes kopen. De St. Jacobsschelpen moesten er direct aan geloven.

Phil kuiste ze nog netjes op, maakte een lekker sausje, dit met rijst vervolledigde ons middagmaal. De vaat deden we terug samen en na een korte siësta konden we terug vertrekken. We namen een volledig andere weg en kwamen uit aan de jachthaven. We wandelden nog een stukje verder, zodat we het sas eens volledig konden bekijken. Terug in het centrum ging Fie binnen bij “Boucherie Deneux” en kocht er wat charcuterie. Bij de viswinkel ging ze ook nog een citroen halen die ze in de voormiddag vergeten was. Phil had zin naar een goed bier, wat we vonden in “La Terrasse”, voor Fie een cappuccino en voor Phil een duvel en hij smaakte. Het was al bijna donker toen we terug aan de cp waren en de stroom was terug uitgevallen. Phil ging nog eens kijken, maar er was reeds iemand bezig met te kijken naar de kastjes waar zich de hoofdzekeringen bevonden. Voorlopig was het terug opgelost. Voor ons was het aperitieftijd, ons avondmaal was de aangekochte charcuterie met de baguette. Buiten de stroom die nog eens uitviel was het voor de rest van de avond rustig, we vulden deze met wat tv kijken. Phil begon ook een beetje aan deze tekst, maar had niet echt inspiratie. Fie ging slapen om 22u. Phil volgde een half uur later.
Maandag 31 december: Terug een heel rustige nacht, pas wakker om 8u10, koffie zetten en rustig wakker worden. Bij het klaar worden, ging Phil het toilet ledigen voor de processie begon van de vertrekkers. We besloten niet te ontbijten, maar wat vroeg ons middagmaal te eten. Zo konden we weg tot ’s avonds. Iets na 11u. besloten we om naar de Intermarché te wandelen en nog wat aankopen te gaan doen. Amper 1,3Km van de cp en dat ontdekten we nu pas. We kochten er nog de nodige saus, wat bubbels en voor Phil twee lekkere Tripel Karmelieten. We gingen terug naar de cp en dronken een aperitiefje en aten nadien een tweede baguette met charcuterie, zo konden we weg tot het avondmaal. Tegen 14u vertrokken we terug op wandel en vertrokken nog maar eens langs een andere weg. Tenslotte kwamen we uit langs de parking van de school. We genoten van de kalmte en het zicht, maar plots viel het ons binnen dat we een fles bubbels in de diepvries hadden gestopt. We gingen dan nog enkel een paar baguettes kopen en spoedden ons terug naar onze Mobil II. De bubbel kwam net op temperatuur uit de vriezer en we besloten dan maar binnen te blijven, het was 15u15. De Karmeliet was al fris, daar profiteerde Phil van om de eerste uit te drinken. We zaten rustig wat tv te kijken, toen er plots iemand op de deur klopte. Een boertje uit de omgeving kwam ons een bakje aardappelen en een bundel look aanbieden, eerst was het 22 euro voor beiden, maar toen we twijfelden zakte hij met €2, zo waren we onverwachts aardappelen en look rijker. Hoe later het werd, hoe drukker op de cp het werd, sommigen verplaatsten zich gewoon, anderen vertrokken nog en kwamen nog lozen en natuurlijk de late aankomers. Om kwart na vijf begonnen we met een aperitiefje en wat toasten met foie gras. Daarna begon het zwaardere werk, wat oesters openen, grote, lekkere, maar o zo moeilijk open te krijgen. Nooit voordien had Phil zoveel kracht moeten gebruiken om die schelpen open te krijgen. Na deze volgden de krabbenpoten en de gamba’s, een baguette vervolledigde onze hoofdschotel. Het was reeds 22u. toen Phil zijn mini buche verorberde. Bij Fie was klaas vaak al aangekomen, ze ging slapen omstreeks 23u. Voor de eerste maal hoorden we in St. Valéry-sur-Somme vuurwerk en nog geen beetje, door onze zijvenster zagen we er een klein deeltje van. Phil ging om 00u45 slapen.
Dinsdag 01 januari: Terug een heel rustige nacht, Phil was wakker om 7u30, zette de verwarming wat hoger en kwam vanonder de wol een kwartiertje later. Eens de koffie klaar, kwam Fie ook het nieuwe jaar groeten. Na het ontbijt en nog wat rustig aan doen, vertrokken we om 9u45 voor onze nieuwjaarwandeling. Vanaf de cp naar het centrum en dan via de esplanade naar de Cap Hornu, maar dit lukte niet zonder omwegen. Door een afwatering konden we de baai niet meer volgen, maar vonden ook niet direct een plaats waar we erover konden springen. Vandaar gingen we langs een grasveld tot aan de D3 en keerden terug langs een hoger gelegen stuk.

Via de baai kwamen we terug in het centrum en zochten een gelegenheid om iets te drinken. Tenslotte vonden we een tafeltje in “ Le Bistrot de Saint Val”, bij gebrek aan beter bestelden we ons een Stella. Zo was het 13u30 toen we terug aan onze Mobil II waren, maar niet zonder dat we nog een baguette hadden bemachtigd. Tijdens het aperitief zorgde Fie voor een heel lekker middagmaal, varkenshaasje met boursin, paddenstoelen en tagliatelle. Phil vulde wat water bij en samen rolden we de verduistering op, zodat we deze droog konden wegstoppen. De vaat deden we nadien samen en na een korte siësta vertrokken we terug voor nog een korte wandeling, eens naar beneden en terug naar boven. Toen we terug waren, hadden we op de eerste dag van het jaar 16Km op de teller, het was bijna 18u. Phil ging dan nog het toilet ledigen. Na een kort aperitiefje aten we baguette met charcuterie, de rest van de avond vulden we met tv kijken, Fie ging slapen om 21u45, Phil volgde om 22u30.
Woensdag 02 januari: Was het niet dat Phil een verkoudheid had en veel moest hoesten en zijn lopende neus snuiten, hadden we terug een heel rustige nacht. Door de geluiden van vertrekkende campers stapte Phil eens uit het bed om te kijken
hoe laat het was, 8u10, tijd om in gang te schieten en koffie te zetten. Het was onze laatste dag en wilden via Jabbeke naar huis rijden. Fie haar stiefvader lag in de kliniek en we wilden die eens gaan bezoeken, Phil kon door zijn verkoudheid niet meegaan. Fie werkte nog een klein uurtje terwijl Phil de stroomdraad opruimde, de keggen terug in de garage vastzetten en nog enkele normale werkjes voor vertrek. Fie ruimde binnen wat op en ging onze afval wegbrengen en vertrok nadien naar de automaat om ons verblijf te betalen. Tegen dat ze had betaald, stond Phil aan de slagboom te wachten. Met 48 euro te betalen waren we ervan af. De GPS wist ons te vertellen dat we 211Km. moesten afleggen, we reden de cp af om 10u20. Onderweg verliep alles vlot, nu en dan enkele druppels regen, maar niks kon ons tegenhouden J. Net drie uur later stonden we bij Fie haar moeder aan de deur, we aten nog snel een boterham, zodat de dames naar de kliniek konden vertrekken. Phil was thuiswachter en typte wat aan deze tekst en genoot van een film op tv. Tegen 16u15. waren de dames terug van de kliniek. Nadat ze verslag hadden uitgebracht hoe het was met Werner, konden we beginnen aan het avondeten, Fie haar Ma schilde de aardappelen en sneed de groenten en verdeelde de gerookte zalm op de borden. Phil zorgde voor de saus op basis van een garnalenfond. Dit alles werd verorberd met een lekker glaasje wijn. De vaat werd gedaan met de vaatwasser, daardoor konden we huiswaarts rijden omstreeks 19u. Vijftig minuten later leegden we onze Mobil II en reden die naar zijn stelplaats. Na een vijfdaagse van genieten was het al terug uitkijken naar de volgende uitstap.
Kilometerstand 62.691Km., Trip 469,1Km., Verbruik 10,7L., Reistijd 6u44

Foto’s


© Phil en Fie 07/11/2019